Hur ser egentligen backbehoven ut efter Molldéns utdragna Malmöaffär och pampfasoner av Sylvegård, men varför de ”fartar around” är svårbegripligt & Roe-spaning

Sylvegård har nog glömt alla år i HA... 20e februari 2013. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Försöker Malmös sportchef Patrik Sylvegård sätta press på Alexander Molldén? Detta i soppan som blev ännu grumligare efter Malmöpampens uttalande i VLT:Klart Molldén vill spela i Malmö Redhawks”.

Inte snyggt av Sylvegård innan affären är klar. Men åter snyggt av VLT att få folk sjunga att ut på detta vis, säger ju en hel del. Försöker pampen i Malmö göra det svårt för Molldén att stanna?

Men varför, ”are they farting around?” Om nu bägge är så förtjusta i varandra är det ju detta bara slöseri med tid för alla…

***

Tänkbar uppställning utan Molldén (men en oerhört svår gissningslek, inget är alls givet på förhand):

Zetterberg – Frycklund – Svensson
Lavoie – Rauchenwald – Lunsjö
From – Karlsson – Bergman
J. Johansson – Skedung – Wikman

Joker: Gabriel Kangas

 • Jansson – Gunnarsson
 • Roe – Mr X2
 • Jardeskog – Östman/Tornberg
 • Göransson – (Ev. SHL-lån senare)

“PP1A”

Lunsjö – Frycklund – Svensson
Zetterberg – Gunnarsson

“PP1B”

Lavoie – Rauchenwald – Bergman/Karlsson/Skedung
From? – Jansson

Tack vare Zätas smarta värvande finns det ändå möjlighet att sätta två rightare i respektive PP, även utan Molldéns enorma högerslägga.

***

Ytterligare en joker i backleken (även för PP) är nye Logan Roe.

Bloggen har ju fått två ganska initierade scoutrapporter här av en ECHL-expert och här av en AHL-tränare som bägge är inne på att Roe är bra med pucken men inte så tuff i egen zon som han kunde vara med sina 193 cm och 93 kg.

Och bloggen har nu kikat lite på några få ECHL-matcher och det är bara att instämma i ovanstående. Roe är ju verkligen en ledande back på ECHL-nivå, men snarare via ett smart och rörligt backspel med fin räckvidd, snabba och distinkta pass, än ett hårt fysiskt spel.

Skulle inte alls förvåna om Roe kan ge viss offensiv även i HA och därmed kan kanske Molldén ersättas av någon mer stark defensiv backtuffing. Men Zäta var ju själv en offensiv spelare och vill kanske nog hellre ha in ytterligare en ”puck-mover”?

***

Några videoklipp med Roe (nr. 47 i vitgröna Florida) från Twitter från sista seriematchen mot Orlando där hans Florida säkrade segern i grundserien (Brabham Trophy):

Sen ska vi komma ihåg att detta är från svårbedömda ECHL. Men på denna nivå utsågs alltså Roe till första All-Star Team.

6 svar

 1. Johan S skriver:

  Eget kapital kan ju alla klubbar trixa och fixa med. Bara att kolla hur flera andra klubbar gjort inkl. VIK. Värst är nog Karlskrona, men det är ju bara att kolla hur det gick för dem.
  Eget kapital på pappret är bra men det är likvida medel som är det viktiga. Löner och omkostnader betalas med vad du har i likvida medel.

 2. Johan S skriver:

  Mollden är en spelare vars utveckling har varit enorm och som flera lag i SHL naturligtvis har följt. Malmö kan jag tänka mig ligger extremt bra till utifrån att han är från Skåne. De är extremt stolta och Malmö har varit en plantskola genom åren och har bra rykte i SHL.
  Konkursmässiga är de verkligen inte. Läste mig till att de hade 5 bästa publiksnittet i SHL senaste publiksäsongen. Har en kompis i Malmö som berättar att de har tunga sponsorer bakom sig. Byggmagnaten Percy Nilsson (som äger Malmö Arena)lägger tydligen mycket pengar fortfarande i klubben. Enligt polaren ska den officiella spelarbudgeten höjas med 10 miljoner. Sanslösa pengar. Men under normala förhållanden så omsätter ju SHL-klubbarna en bra bit över 100 miljoner per säsong.
  Tyvärr lockas nog Mollden mycket av Malmös satsning.

  • Bozo skriver:

   Egna kapitalet i Malmö är ju farligt lite. De klarar sig nu pga av att det ekonomiska regelverket har paus. De runt klubben vet att de måste satsa sig ur denna situation och behöver nog minst en topp7 placering och minst kvartsfinal denna säsong för att få grytan kokande. Det görs en engångssatsning nu, faktiskt mycket lik hur det såg ut i Pantern. Ger inte satsningen resultat så lär inte mer medel tillföras vilket kommer ju oundviklingen sluta i en degradering om två-tre säsonger.

 3. Peter T skriver:

  Hur illa ställt är det i Malmö egentligen??
  De suktar efter en 26 åring som har en säsong i HA.
  Nä, jag tror faktiskt att mollden är nånslags backup.
  Utifall de inte hittar nån de verkligen vill ha/har råd med.
  Annars skulle jag vara väldigt oroad, om jag va MIF supporter.

 4. Bozo skriver:

  Vet inte hur Malmös bokslut ser ut men den klubben är ju konkursmässigt. Vem bryr sig om hockey i Malmö? Vet att de pratar om att satsning när andra lag ska spara men så lät det från Pantern också.