”I flera ligor än tidigare tjänar du mer pengar än i HA idag – även i Ungern, Polen och Frankrike”, Mora och Leksand med flera uppe i det blå & mer om Lunsjös frånvaro

Alexander Lunsjö FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

Intressant uttalande av Patrik Zetterberg idag i VLT:

– I flera ligor än tidigare tjänar du mer pengar än idag än i Allsvenskan. Till och med i Ungern, Polen och Frankrike, säger sportchefen bland mycket annat till VLT.

Sportchefen är också inne på, precis som Moras sportchef sa, att det aldrig varit färre spelare än nu på marknaden. Zäta berättar även lite om själva spelarjakten:

– Väntar på besked från spelare som kanske inte trivs hundra procent (i sin nuvarande klubb) och vill veta sin situation, men där klubbarna ska vilja släppa. Har även krokar ute i Ettan och för eventuellt SHL-lån.

***

Så vi kan börja EP-scouta lag som går dåligt i typ Tyskland, Finland och Österrike.

Precis som bloggen skrev under onsdagen var AHL-stjärnan Greg Carey på väg till Europa och presenterades av bottenlaget Pustertal i den österrikiska toppligan under torsdagen.

Vad bloggen erfar var flera klubbar i HA intresserade (då troligen även VIK), men Carey valde alltså annat. Alperna drar uppenbarligen mer än Mälaren ibland…

***

Ett orosmoln finns kring nyckelspelaren Alexander Lunsjös status. Den så allroundnyttige och poängstarka yttern ska en längre tid lidit av en ”lower-body-injury” som Lunsjö försökt spela sig igenom (låter som exempelvis ljumskproblem).

Men inför BIK borta gick det inte längre efter några matcher med mindre istid i fjärdekedjan. Vilket skapade en del spekulationer.

Vi får verkligen hoppas Lunsjö låter kroppen vila och läka, ty en ”Lunis” i toppslag är en av lagets överlägset bästa spelare och behövs verkligen i vår.

Och att Zäta hittar förstärkningar blir ju med denna vetskap än viktigare så att Lunsjö inte känner sig stressad att spela och träna trots att kroppen säger ifrån.

***

Moras kapten lånades alltså ut till Leksand. Moras Johan Hedberg jämför det med att bli uttagen i landslaget. Märkligt resonemang. Hur känner Moras supportrar? Hur känner Leksands juniorspelare?

Ska Mora och Leksand slå ihop verksamheterna? Och Södertälje spelar alltså ”genrep” mitt under brinnande säsong? Vad händer egentligen i HockeyEttan?

Vi kan vara extra glada just nu att VIK:s ledning och anställda verkar ha bibehållen markkontakt. Till skillnad från många andra i dessa tider.

Hoppas den gulsvarta markkontakten ödmjukt består. Det är inget att ta för givet då VIK:s tidigare toppar också seglat iväg på för djupt hav några gånger genom historien…

2 svar

  1. handfat blandare skriver:

    Hej bra inlägg fortsätt med det 🙂

  2. Peter skriver:

    HC Pustertal i ICEHL har ju släppt Brad Morrison, som inte verkar ha varit så framgångsrik där. Men han har ju helt okej stats från AHL och ECHL. Kanske vore något för VIK att kika på 🙂