Inför BIK Karlskoga – Västerås; Tuff bortamatch med derbykaraktär

I torsdag gästades VIK Hockey av Timrå, samma lag som VIK dansade upp på på sin egen hemmaläktare med en frejdig offensiv i premiären. Tyvärr fick inte hemmapubliken se samma gnistrande VIK i torsdagskväll…

Hemmalaget för kvällen heter Karlskoga och är ett lag som man inte besegrar hur som helst. Laget har inte bara en bra målvakt i Justin Pogge ( Uttalet är lite oklart) utan även en stark defensiv, vilket blir påtagligt om man ser till serietabellen är Värmlänningarna bara släppt in 30 mål, samtidigt som laget nästan gjort dubbelt så många mål framåt som VIK.

Laget har ingen given stjärna, utan här verkar det som om laget går före jaget. Något som verkligen verkar skilja åt. Bröderna Westerholm leder lagets interna målskytte och VIK Fan Central, varnar gång på gång för dessa bröder. När spelar de i SHL?  Det kommer onekligen bli en tuff bortamatch!

Christoffer Björklund mot BIK Karlskoga Bofors

VIK Hockey

För några säsonger sedan minns jag hur jag verkligen längtade efter hockey. I Rocklunda bjöds det ofta på fart, fest och härlig anfallshockey. Tyvärr är det inte så längre… i torsdags bjöds publiken på ett gått väder, en grå arena och ett grått VIK Hockey. Det roligaste under hela matchen var återigen en lyckad straffläggning, och varmkorven i pausen såklart. Jag och alla mina hockeyvänner kommer alltid att stötta VIK i med och motgång, men tyvärr tror jag att publiken i Västerås inte har lika stort tålamod.  För att vi ska kunna växa behövs annat är poäng… den stora massan kommer till hallen för att få underhållning. Rappa ben, många skott, och genomtänkta uppspel och emellanåt ser man människor i publiken sitta och gäspa. Inget gott betyg.

Någon med ett betydligt större hockeykunnande än mig sa någon gång att ”Ett bra lag klarar svackorna”.  Jag hoppas innerligt att VIK är nere i en djup svacka nu… för om laget inte når högre nivå än så såhär, får vi nog vara glada som vi klarar oss i topp 7.

VIK må ha haft en del problem, men den alltid så sympatiske Jocke Fagervall har verktygen som krävs för att vända en nedåtgående trend. Vi(k) kan, vi(k) törs och vi(k) vill vinna. Heja Gulsvart!

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:102:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/11/Christoffer-Björklund-mot-BIK-Karlskoga-Bofors.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

5 Kommentarer

 1. Rotkiv

  Till S-E & Danne
  Danne, bra analys av läget, på rinken, på läktarna och i pauserna. Pausernas kanelbullar och straffdramatiken är ju det enda höjdpunkterna i Rocklundahallen denna höst. Väl dyra kanelbullar då man räknar in entréavgiften. Det är väl därför det varit så tomt på ståplats de senaste matcherna.
  Håller med dig om att viss risk finns för att inte klara toppsju. Just nu är man visserligen tvåa men det är i en haltande tabell så egentligen är man bara femma.
  Angående sympatiske Fagervall ska vi givetvis hoppas att han får ordning på ”svackan” men jag befarar att Jockes kompetens är störst som tränare men att han har luckor som coach. Vi är fler som noterat vad S-E påpekar i sitt inlägg.
  S-E, håller med dig i punkt 1, i punkt 2, i punkt 3
  Till sist: Ska bli kul att se Bromme idag. Lycka till, hela VIK!

 2. Malmöbo

  “Bök-vid-sargen” matchen mot Timrå var verkligen inte sevärd. Trots sitt övertag hade Timrå bara en riktigt vass målchans, VIK hade några lägen, men inte mer.
  Det syns lång väg att VIK saknar självförtroende i spel utanför anfallszon. Jag undrar om inte alla forwards gömmer sig när backarna ska spela upp. Ingen tycks vilja ha pucken (för de vill inte misslyckas). Tydligast är det i försöken att spela sig in i anfallszon i PP.
  På så sätt tvingas backarna vänta med uppspelen och vi blir nedcheckade i hörnen i vår egen zon.

  Samtidigt visar, de få tillfällen, vi får tryck i anfallszon att det finns resurser och ett bra spel. Även bra att transatlanterna så lätt satte sina straffar.

  Men matchen idag blir nog inte rolig. Karlskoga är väl det bästa laget på att forechecka sönder uppspel, så idag hänger det mesta på Fransson. Samtidigt tror jag på att backarna hellre (tidigt) ska slå icing, eller “lyra” pucken ur zon, än att vänta på att bra passningsläge ska dyka upp.

 3. S-E

  Fagervall & Hellenberg verkar att kört fast och får inte laget att fungera.
  Här kommer en lista med förslag på åtgärder.
  1) Skicka hem Skellefteå-lånen.
  Bengtsson och Marklund är ok spelare men tillför inte något till VIK. Dom tar istid från våra egna spelare. Satsa på att utveckla de egna spelarna som har kontakt och juniorer från J20!!
  2) Förbättra coachningen.
  Hellenberg ser ut att prata en del med forwards men Fagervall ser inte ut att prata alls med backarna. Ta in en backcoach som lyfter backarna och ser till att de bästa spelarna spelar. Då kan Fagervall koncentrera sig på att coacha laget, som det är nu verkar han inte klara av varken backarna eller laget.
  3) Ändra PP-uppställningarna!!
  VIK:s powerplay är det sämsta jag ha sett på många år. Mitell värvades för att ”han är så bra i PP”. Mitell drar ner tempot i allt han gör och ”bäst-före-datum” verkar ha gått ut även i PP. Mitell har hittills spelat 51st PP och lyckats vara inne 4 mål framåt och 2 mål bakåt, det måste vara den sämsta statistiken i historien för en PP-back. I procent ger ett netto på 4%. Godkänt är ca 20%.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Rexxius Korrekt gällande utvisningar. Ehrnberg hade ändå 3-2 i min bok i 1a

SvaraRetweetFavorit
Örnie 🦅 - AvatarOrnie1939Örnie 🦅

@VIKFanCentral Kul att se #10 idag, hoppas att han fortsätter så här

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@VIKFanCentral Lärdom efter första perioden: 1. Håll er ifrån utvisningsbåset 2. Ehrnberg har det tyvärr kämpigt både framåt och bakåt

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Ok bortaperiod med bra utdelning, 1-3 VIK i Mora. Firma Trivellato-Jansson låg bakom två första målen, 10 sin bästa… https://t.co/RxXCjSq0F6

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto