Inför BIK Karlskoga – Västerås; Tuff bortamatch med derbykaraktär

5 svar

 1. Malmöbo skriver:

  Äntligen en bra match!!!

 2. Lillgurkan skriver:

  Mycket mycket bra iakttagelser S-E!

 3. Rotkiv skriver:

  Till S-E & Danne
  Danne, bra analys av läget, på rinken, på läktarna och i pauserna. Pausernas kanelbullar och straffdramatiken är ju det enda höjdpunkterna i Rocklundahallen denna höst. Väl dyra kanelbullar då man räknar in entréavgiften. Det är väl därför det varit så tomt på ståplats de senaste matcherna.
  Håller med dig om att viss risk finns för att inte klara toppsju. Just nu är man visserligen tvåa men det är i en haltande tabell så egentligen är man bara femma.
  Angående sympatiske Fagervall ska vi givetvis hoppas att han får ordning på ”svackan” men jag befarar att Jockes kompetens är störst som tränare men att han har luckor som coach. Vi är fler som noterat vad S-E påpekar i sitt inlägg.
  S-E, håller med dig i punkt 1, i punkt 2, i punkt 3
  Till sist: Ska bli kul att se Bromme idag. Lycka till, hela VIK!

 4. Malmöbo skriver:

  ”Bök-vid-sargen” matchen mot Timrå var verkligen inte sevärd. Trots sitt övertag hade Timrå bara en riktigt vass målchans, VIK hade några lägen, men inte mer.
  Det syns lång väg att VIK saknar självförtroende i spel utanför anfallszon. Jag undrar om inte alla forwards gömmer sig när backarna ska spela upp. Ingen tycks vilja ha pucken (för de vill inte misslyckas). Tydligast är det i försöken att spela sig in i anfallszon i PP.
  På så sätt tvingas backarna vänta med uppspelen och vi blir nedcheckade i hörnen i vår egen zon.

  Samtidigt visar, de få tillfällen, vi får tryck i anfallszon att det finns resurser och ett bra spel. Även bra att transatlanterna så lätt satte sina straffar.

  Men matchen idag blir nog inte rolig. Karlskoga är väl det bästa laget på att forechecka sönder uppspel, så idag hänger det mesta på Fransson. Samtidigt tror jag på att backarna hellre (tidigt) ska slå icing, eller ”lyra” pucken ur zon, än att vänta på att bra passningsläge ska dyka upp.

 5. S-E skriver:

  Fagervall & Hellenberg verkar att kört fast och får inte laget att fungera.
  Här kommer en lista med förslag på åtgärder.
  1) Skicka hem Skellefteå-lånen.
  Bengtsson och Marklund är ok spelare men tillför inte något till VIK. Dom tar istid från våra egna spelare. Satsa på att utveckla de egna spelarna som har kontakt och juniorer från J20!!
  2) Förbättra coachningen.
  Hellenberg ser ut att prata en del med forwards men Fagervall ser inte ut att prata alls med backarna. Ta in en backcoach som lyfter backarna och ser till att de bästa spelarna spelar. Då kan Fagervall koncentrera sig på att coacha laget, som det är nu verkar han inte klara av varken backarna eller laget.
  3) Ändra PP-uppställningarna!!
  VIK:s powerplay är det sämsta jag ha sett på många år. Mitell värvades för att ”han är så bra i PP”. Mitell drar ner tempot i allt han gör och ”bäst-före-datum” verkar ha gått ut även i PP. Mitell har hittills spelat 51st PP och lyckats vara inne 4 mål framåt och 2 mål bakåt, det måste vara den sämsta statistiken i historien för en PP-back. I procent ger ett netto på 4%. Godkänt är ca 20%.