En center som bjuds ut och isbitar & eftersnack efter 1-0 mot Timrå: ”Vi tackar för klackens stöd!”

Frycklund ledde förstakedjan som var klart bäst i VIK igår. Hoppas snart första poängen ramlar in för den stora centern. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

VIK skriker verkligen efter att Fredrik Johansson kommer tillbaka och att en toppcenter ansluter för att ge den där sista spetsen till VIK-offensiven.

Detta behov visades och förstärktes ytterligare på torsdagskvällen då VIK inte förmådde att göra de där sista tempoväxlingarna mot ett väldigt mediokert Timrå. Utan det dröjde ändå till straffarna innan VIK:arna fick tid nog att visa sin flärd.

Varför syns era skickligheter nästan bara under straffarna? Det krävs mycket för att leverera så fina straffar som VIK gör just nu…

– Håller med att vi har bra med skills. Däremot tycker vi att vi stundtals saknar speed för att luckra upp. Det är där jobbet ligger just nu och har gjort ett tag på träningar, säger Jocke Fagervall till Centralen. Jocke själv har erbjudit sig att efter varje match svara på frågor från Centralen. (Om ni kära läsare har frågor till Jocke kan vi förmedla dessa om så önskas!)

– Målskyttet i främst power play måste upp. I 5-5-spelet har vi gjort lika mycket mål som våra toppkonkurrenter nästan, men endast fem mål i power play mot närmsta konkurrent på 17 och uppåt.

Hur tänkte ni med Doell som straffläggare? Succé!

– Doell är skicklig i momentet. Därav fick han chansen.

Det kan ibland se ut som ni inte är så aktiva i båset under match. Hur är det med det?

– Vi pratar nog med laget mest hela tiden under matcherna, menar Jocke.

Vad är du mest nöjd/missnöjd med efter Timrå?

– Vi får igång längre anfall i andra och tredje perioden där vi skapar några bra målchanser. Detta mycket tack vare att klacken körde som f-n. Riktigt bra stöd igårkväll. Grabbarna tackar!, säger Jocke avslutningsvis.

***

Krys Kolanos. Där har ni en mycket meriterad center som finns på marknaden. Erbjuds just nu via agentlista till intresserade. Enligt en mycket bra källa är Kolanos en väldigt skicklig center med NHL-meriter så sent som i förfjol hos Mikael Backlund i Calgary.

Men Kolanos ska vara lite av en ”troublemaker” (”trubbelmakare”) enligt Centralens högkaratiga källa. Ska enligt samma källa tydligen inte vara så våldsamt dyr heller så här relativt sent på säsongen och med kanske inte den bästa arbetsmoralen.

Men marknaden för centrar ska vara väldigt tunn just nu. VIK skriker alltså efter en center som kan lyfta fram VIK i banan så att Williams & Co. kan få komma till mer avslut. Då kanske det kan vara värt att satsa på en spelare som Kolanos med väldigt hög högstanivå?

Nu när VIK har så bra försvarsspel i år igen och bör kunna stänga igen hyfsat även i en kvalserie vore det synd om VIK åter skulle falla på en väldigt mager offensiv.

”Mickis” lär kunna ställa upp som referent, något som var lyckat då ”Mickis” förordade Brendan Mikkelson…

***

Finn ett fel! FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Ett tecken på att det gott gry och god stämning i laget är ett litet skämt undertecknad fick ta del av igår under matchen. Tydligen hade Lindh varit drivande i att byta landsflagg på kanadensaren Caputis hjälm. Sedan märkte inte Luca något under matchen mot Rögle hemma senast till lagkamraternas stora glädje.

Om stämningen i laget är bra kanske man kan kosta på sig att ta in en lite speciell karaktär som Kolanos…

Romano gör bäst i titta efter så ”Stars & Stripes” sitter kvar på krukan! FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

***

Dave Lundbohm ska ha bosatt sig i Florida. Kan vara på gång till Florida Everblades i ECHL enligt en mycket god källa. Där har den tidigare storskytten lirat förr.

4 svar

 1. Rotkiv skriver:

  Micke, bra dialog det förs nu på Fancentralen, lite spetsig men den behövs för att lyfta på stenar. Hoppas att Jocke, NJ, Eklund och andra i VIK-ledningen ser vad vi som VIK-fans ser.
  Jag kan förstå dina synpunkter angående centerfrågan, men jag håller inte med! Jag tror VIK behöver en förstärkning med en spelfördelande back, gärna en Lidastyp. En back som växelvis kommer att vara inne och förstärka varje forwardsline. Det ger betydligt bättre effekt än din ”messiascenter” som bara är inne i vart fjärde byte!
  Håller med dig om att Helmer är hyfsad både med och utan puck men tror att det skulle behövas ”En frisk fläkt” som tar hand om kaptensbindeln för att skapa Vi & VIK-andan. Kanske den nye backen såvida inte Slangen kan ta bindeln.
  Jag saknar Warg.

 2. Mikael Norén skriver:

  Rotkiv, Timrå var ruskigt mediokra efter halva matchen. Har sällan sett ett lag så svagt mot ett svagt VIK. Visst, det började ok i första i gå-tempot. Tror ändå centersidan är svagast. Tror och hoppas att Mitell kan lyfta som han gjorde i slutet i Örebro ifjol. Den som inte ser nyttan Helmer gör utan puck, ja, det är en klassiker bland VIK-fans som bara tittar på spelet med puck. Hoppas Frisk också kan lyfta. Tror även Emmerdahl och Björklund kan lyfta som ifjol. Hampus Larsson och Lindh lär inte heller bli sämre desto mer de kommer in i säsongen. Så håller inte med dig om att det är en back som behövs främst. Utan en riktigt vass center. Men det är klart man kan diskutera om det, inget är svart eller vitt.

 3. Rotkiv skriver:

  Micke du brukar ju helt fräckt avfärda vissa inlägg med att fråga om man verkligen var på plats och såg matchen. Nu måste jag undra om du var på plats igår eller om du satt hemma i TV-soffan och sappade mellan andra kanaler? Timrå var väl för fasiken inte mediokra? Dom hade kunnat stängt matchen i första om inte Fransson räddat det totalt energilösa VIK Fagervall & Helmer ställde in på isen. 6 – 14 i skottstatisk. Hade Timrå varit lika effektiva som Almtuna hade matchen varit slut innan VIK förstått att den börjat! Satt du och tittade på Tvärsnytt under första?
  Att Helmer får en släng här är delvis även det riktat mot din enögdhet att ropa efter en center. Om du inte haft Melodiradion på så högt i bakgrunden hade du hört hur TV-kommentatorerna påpekade backarnas bristande uppspelsförmåga. (Detta enligt säker källa och jag har hört samma påpekanden bortamatch efter bortamatch då jag valt att kolla på TV i stället för att resa.)
  DÄR har vi problemet i ett nötskal! VIK behöver en härförare som väcker laget redan i omklädningsrummet före första! Inte mellan första å andra – då kan det vara försent, minns Uppsala. Den härföraren skall vara en back som kan slå en korrekt passning och dessutom veta vem han ska slå den till. Inget ont om Helmer som back men är Helmer rätt man för att skapa Vi-andan å kämparglöden i årets främlingslegion?

 4. Malten skriver:

  Rico Fata fick inte förlängt i hifk skulle kunna vara ett riktigt bra nyförvärv 🙂 har spelat i Europa i några år och producerat riktigt bra…