Inför BIK Karlskoga – Västerås: Tredje raka?

Precis som varje år blandar och ger VIK Hockey. Efter tre inledande vinster och tre efterföljande förluster har VIK återigen läge att fylla på vinstraden. Denna gång är det BIK Karlskoga som står för motståndet.

Matt Fornataro har börjat sin sejour riktigt bra och gjort 2+4  på fyra matcher.

BIK Karlskoga

Bofo… ursäkta… BIK Karlskoga var utan tvekan ett av förra säsongens stora överraskningar. Likt Alfred Nobel smällde det ordentligt kring laget som slutade på en tredje plats i grundserien.  Avancemanget ledde till kvalserien där det tog stopp. Inför denna säsong har Karlskoga ett slagkraftigt lag trots att flera tongivande spelare lämnat klubben. Frågan är väl bara hur slagkraftigt. Daniel Bellissimo som var fantastiskt bra i matcherna mot Västerås har packat trunken och hunden och begett sig till Norrland där han representerar Timrå i Elitserien idag.  Bellissimos ersättare, Joel Gistedt fick inte plats i Rögles trupp efter avancemanget förra säsongen och hamnade alltså i Karlskoga, där han såhär långt gjort ett väldigt bra jobb. Gistedt leder målvaktsligan efter sju spelade omgångar och kommer att bli en svår nöt att knäcka.

Linus Persson som var en av allsvenskans poängmässigt bästa spelare förra året drog till Luleå. Person har nog lämnat ett tomrum efter sig som inte är helt enkelt att fylla upp.  Två spelare som VIK däremot får hålla ögonen på är framtidsnamnen tillika tvillingarna Pathrik och Pontus Vesterholm som spelade för Malmö förra året och gjorde det helt ok.

Johan Larsson med ett förflutet i Bofors gör sin femte match för Gulsvart mot just Bofors. 1+0 på fyra matcher så här långt för Lindlövenprodukten.

VIK Hockey

Med två segrar i bagaget mot Djurgården och Malmö verkar det som om Joakim Fagervalls lag är tillbaka i vinnarspåret ordentligt.  Negativa 6-17 i målskillnad efter tre förluster har vänt till 7-1 efter de senaste två vinsterna.   Firma Fagervall/Hellgren har säkerligen jobbat hårt med hela truppen, samtidigt som flera av spelarna tillsynes kommit in bättre i spelet och på sina respektive positioner. En kombination som gett ett glädjande bra resultat, defensivt och offensivt.

VIKFanCentral lyfter på hatten för:

* Leisenring, Fornataro och Zettergren. Killarna sliter och producerar. Vi på läktarna hoppas att det fortsätter hela  säsongen.

* Hemvändarna, Backlund & Berglund.  Grabbar med gulsvarta hjärtan som ALLTID är välkomna tillbaka till Västerås.

* Sist men inte minst är det återigen är det dags att lyfta på hatten för Niklas Johansson som på ett tidigt stadium försäkrade alla att Leisenring inte var någon chansning. Dessutom har “NJ” hittat Matt Fornataro som såhär långt varit given i toppformationerna.

Matchtips: 2-5   

snap_isAutoPosted:
1
snapFB:
s:73:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";}}";
snapLI:
s:41:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:0:"";}}";
snapTW:
s:162:"a:2:{i:0;a:2:{s:13:"SNAPincludeTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";}s:0:"";a:1:{s:8:"isPosted";s:1:"1";}}";
snapEdIT:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:62:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/09/RL_3329.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}
xyz_smap:
1

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@JSmigan @Juborg Beror på ev klausul. Annars får man köra hardballing och säga att vill du spela får du söka ny klu… https://t.co/Uyg8heB4S4

SvaraRetweetFavorit
Jan Smigan - AvatarJSmiganJan Smigan

@VIKFanCentral @Juborg Hur funkar sånna kontrakt? Är alla pengar borta om han får sparken eller kan man få lite cas… https://t.co/VckzRC1VPw

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Juborg Ja, just solida tvåvägscentrar är som vanligt svårast att hitta, som även offensiva backar. Så det är en svår sits för Z.

SvaraRetweetFavorit
Carl Juborg - AvatarJuborgCarl Juborg

@VIKFanCentral Dyker det upp en oväntad skada närmaste dygnet kan det ev. bli nån match till. Men jag tror som du a… https://t.co/aL4MVKMK3s

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto