Skadeeländet fortsätter då Eriksson bröt handen och bra match mellan Leksand och Djurgården

Enligt VIK.se har succéforwarden Marcus Eriksson (bilden) brutit handen. Den offensive dynamon blir borta uppemot två månader. Sedan ska det rehabas och kommas i form, så vi kan nog inte räkna med att ”Lill-Firsov” är tillbaka i gott slag förrän efter jul.

Lyckligtvis i ljuset av denna skada förstärker nu Mikael Backlund laget och gör tappet av Eriksson mindre kännbart. Ska bli ytterst spännande att se Berglund & Backlund tillsammans.

***

Såg ni tacklingen av Liam Reddox på Johan Lindström i HV 71? Visst var det ingen armbåge eller så, men respektlösa ”blind-side”-tacklingar är förbjudna i NHL efter hjärnskakningsepdemin där.

Kommer att tänka på att Jaromir Jagr en gång sa att man ”kan döda varandra på plan om man vill”. Därför måste man ha respekt för varandra på isen. Är det inte dags att förbjuda ”blind-side”-tacklingar även i Sverige? Måste man verkligen fullfölja 100 % om man ser att motståndaren inte ser dig? Vad är det tuffa i det?

***

Otroligt bra match mellan Leksand och Djurgården (4-3 till LIF efter straffar) på fredagskvällen. Bra fart av båda lagen. Om man jämför med VIK känns lagen likvärdiga forwardsmässigt och i mål.

Skillnaden är dock att LIF och DIF har flera backar som kan leverera bra uppspel även under press. DIF har exempelvis Timmy Pettersson och David Lidström och LIF har lirare som Kevin Kapstad och Patrik Hersley. Det blir inte då så ofta att laget hamnar fastnitat i egen zon under långa perioder som VIK tenderar att bli. Det blir mycket bättre flyt i spelet.

VIK har nu Johan Larsson som en potentiell spelande back att luta sig mot när det blåser. Det är dock osäkert hur länge Larsson blir kvar på lån från Färjestad. Hoppas verkligen Niklas Johansson och VIK har pengar kvar efter Backlundaffären till att plocka in någon artist även på backsidan. Det skulle lyfta VIK mycket.

Någon skrev på Twitter att ”anfall är bästa försvar” då VIK värvade Backlund. Visst. Men samtidigt kan det ju vara bra att få lite anfall från försvaret också…

Timmy Pettersson dundrade in ett mycket fint direktskott i krysset mot Leksand. En sådan back skulle VIK behöva för att avlasta Johan Larsson…

2 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Micke, jag tycker som du att bör förbjuda blindside-tacklingar, måste visa lite respekt för varandra på isen.

 2. Micke skriver:

  Nu har allsvenskan samt elitserien kommit igång och hjärnskakningar toppar åter skadelistan? Varken internationella eller svenska hockeyförbundet tar till hårdhanskar för att få stopp dessa vansiningheter.

  Blind-side-tacklingar och medvetet armbågen upp i huvudet ska resultera i avstängning lika länge som personen blir skadad.

  Marcus Eriksson åkte på en crosschecking i rygg mot malmö och for in med huvudet i sarg..var var domaren? tycker den företelesen skulle resultera med matchstraff och minst en match avstängning.

  Få fram betydligare hårdare straff för att råda bot på vansingheter.