Mikael Backlund klar och vi får hoppas VIK har råd även med en back

Humörspelaren Mikael Backlund är tillbaka. Kanske som parhäst till Patrik Berglund? FOTO: RUNE ÅHLÉN (C)

Mikael Backlund är klar för VIK. Visst är det kul på många sätt. Men det kräver nu återigen att VIK måste göra om i kedjorna vilket stör kemin.

Dessutom innebär detta att VIK troligtvis inte har lika mycket resurser att förstärka backsidan, som skriker efter spelskickliga backar. Denna värvning känns faktiskt tveksam. Även om man förstår att det är svårt att tacka nej…

Innebär detta att man nu aktivt kommer försöka sälja Dave Lundbohm och man kanske fått signaler att Fredrik Johansson är väldigt långt ifrån en comeback? Kanske är Kenneth Bergquists ryggproblem av lite allvarligare natur? Kanske spelar Backlund gratis? I så fall är det lätt att förstå detta.

3 svar

 1. Filip skriver:

  Så länge vi fortsätter göra mål mer än vad vi släpper till bakåt.

  Just nu har vi 7 backar (Nilsson, Winge, Emmerdahl, Warg, Larsson så kan ju VIK dra ner Söderkvist som back nu när det finns så många forwards och så Hägg från J-20 och om vi skulle låna hem Blidstrand har vi ju full backbesättning så att vi har lite backar kan man inte klaga på även om de bästa är borta så har de andra gjort det bra 🙂

 2. Janne skriver:

  även om han inte är en back så kommer mickis, spelskicklig som han är, hjälpa våra ”kassa” backar enormt i både defensiven men även i uppspelen genom att han är grym på att själv ta upp pucken eller visa sig så backarna kan slå enkla passningar. Visst vi är i behov av spelskickliga backar men att inte ta emot mickis?

 3. Ludde skriver:

  Idiotisk värvning