Inför Björklöven: Många ex-VIK:are återvänder till Västerås

Gråhns visade vägen. Igen. FOTO RUNE ÅHLÉN

 

På onsdagskvällen är det äntligen dags för hemmamatch igen mot bottenkollegan Björklöven. Kan VIK fortsätta med det fina spelet från Södertälje och sakta men säkert börja vända på säsongen?

Skellefteålånet Anton Öhman gör debut. Blir spännande att se. Har hört från Almtunahåll att Öhman är bra offensivt men var mycket äventyrlig i egen zon. Niklas Lihagen och Linus Svedlund saknas.

När man talat med Björklövenfolk har skade- och sjukdomsläget ljusnat successivt och de flesta är på väg tillbaka. Det har sett spelmässigt bättre ut under en tid för Löven och med lite medstuds på slutet har det även blivit en hel del poäng. Hyllade Adam Werner i målet har varit riktigt bra på slutet. Stefan Andersson (ex-VIK) har hittat tillbaka till sin fina offensiv och Jacob Andersson (ex-VIK) har gjort det bra från sin backposition både i fem mot fem och i powerplay.

Bland forwards är det framförallt kedjan med Thörnberg – Lindquist – Sandström som imponerat enligt flera. David Lindquist kanske mest enligt vad jag hört, ny från division ett och har tagit en stor roll när Kim Karlsson saknats som center. Axel Ottosson har varit het också och gjorde direkt i comebacken efter skada med ett snyggt solomål mot Pantern i OT, en kreativ center som behövs.

Många tror det finns mer att hämta av t ex Joakim Högberg och Tobias Hage. Cody Murphy (ex-VIK) är på väg tillbaka från skada och kan eventuellt spela mot VIK.

Murphy inledde försäsongen och serien briljant och kan han hitta tillbaka dit är det ett sparkapital. Jonas Emmerdahl (ex-VIK) var bra i inledningsvis också och saknas på backsidan, skadad dock fortfarande. I Löven finns även ex-VIKarna Marcus Jonsson och Simon Fredriksson.

Vi får verkligen inte hoppas att släkten är värst.

1 svar

  1. Fakespear skriver:

    Vilka Ex-löv hittar vi i VIK då? Rasmus Edström och Anton Öhman är de jag kommer på utan att kika.