Inför Djurgården med helt nya kedjor och bloggens egna spelarbörs efter fem matcher – Hannes Hellberg hittills ett fenomen med liknande facit som självaste Komarek

Hannes Hellberg har imponerat stort VIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

PÅ BILDEN: Hannes Hellberg har imponerat stort i fem omgångar. FOTO: RUNE ÅHLÉN

På onsdagskvällen väntar ett frustande Djurgården på bortaplan. VIK lär få det hett om öronen efter att stockholmarna efter en seger mot Björklöven i premiären har tappat poäng mot både Västervik och Tingsryd samt nu två nollpoängare på rad mot Mora och Östersund med 1-8 i mål.

Kan VIK på något sätt klara första tio då DIF kommer försöka köra över allt kanske det går att störa Marcus Krüger & Co. VIK bör dock också vara revanschugna efter 2-5 och 0-5 mot Björklöven och Mora senaste två.

***

Enligt VLT har Helmersson möblerat om i kedjorna:

 • Nick Hutchison – Konstantin Komarek – Jared Dmytriw
 • Shane Gersich – Kyle Topping – Eric Engstrand
 • Hannes Hellberg – Isac Skedung – Adam Hofbauer
 • Gabriel Kangas – Karl Andersson – Gustaf Kangas

Saknas: Marcus Bergman

BACKPAR (som tidigare)

 • Amil Krupic – Elias Pettersson
 • Erik Flood – Alexander Lindelöf
 • Jimmie Jansson Lorek – Ludvig Östman
 • Zeteny Hadobas – Petter Eriksson (J20)

Saknas: Oliver Bohm och Kalle Loponen.

***

Den stora nyheten är att Hutchison flyttas upp till ytter bredvid Komarek och Dmytriw. Jag såg Hutchsion en hel del som ytter i AHL. Kanske får VIK ut ännu mer av Long Island-sonen där, då #91 kan släppa loss mer offensivt. Som ytter kan Hutch verkligen fara fram som ett offensivt yrväder, inte utan finesser och vara högst oberäknelig. Frågan är bara hur bra skytt Hutchsion är?

Det blir också en helt ny andrakedja med Topping mellan Gersich och Engstrand. Det är viktigt att få igång Engstrands produktion då yttern gjort det ganska bra i övrigt hittills på sin högstanivå, dock lite för många dippar och NP-.

Trots att Hellberg i bloggens spelarbörs varit lika bra som Komarek får den redan så dynamiske yttern finna sig i en något offensivt toftig miljö med Skedung och Hofbauer. Men Hellberg har varit så bra att det inte skulle förvåna om #7 kan tända dessa två lite offensivt också.

Bröderna Kangas får flankera Karl Andersson som nu får bli center. Om det blir en jämn match är risken att VIK åter kommer rulla på tre kedjor, men hoppas det inte blir så. Tycker Gustaf Kangas inlett lovande under sina korta inhopp med lite drygt tre minuter/match, 5-0 i NP totalt (vilket ger extremt bra NP-netto per minut spelad, borde kanske börja med det).

Med tanke på att det är match redan på fredag igen sedan mot AIK hemma vore det inte bra om Helmersson slet på bara tre kedjor igen. Vi såg hur det gick i Mora efter ett liknande scenario två dagar innan mot Björklöven.

***

VIK skriker efter forwardsförstärkningar och det jobbas hårt på det. Spelare har redan börjat lämna lag och det kommer säkert ramla ner två bra yttrar ganska snart.

***

Nedan är bloggens helt egna spelarbörs efter fem omgångar:

Flood fortsatt den ledande backen. Lindelöf har lite i det tysta spelat upp sig än mer trots förluster mot Löven och Mora.

Elias Pettersson har inlett helt okey, lite äventyr sista halvan mot Löven drar ner betyget, annars många fina minuter och prestationer av ”EP”, som har en kraft och fart få allsvenska backar kan matcha.

Framåt är Hannes Hellberg den stora raketen. I bloggens lilla värld har 2004:an varit urstark och skapande trots förlusterna nu. Faktiskt är Komarek den enda som hittills kunnat matcha Helllbergs prestationer i mina papper.

Marcus Bergman har verkligen saknats i dessa två förluster. #25 betyder mycket för laget med sitt konsekventa slit i blixtrande fart med styrka, bra passningar och nog lite underskattat spelsinne.

En liten fråga hittills är om Hutchison är något av en eventuell varannandagsspelare? I tre matcher har 91 varit dominant över hela isen, men mot Almtuna och i Mora senast var det inte lika glänsande. Kanske kan Komarek plocka fram det bästa hur amerikanen varje kväll?

6 svar

 1. Mr H skriver:

  Krävde målvaktsbyte inför denna match. Vad säger man?
  45 skott fick Ian mot sig. Han höll nollan!! Bra def-jobb i övrigt mot ett riktigt otekniskt och trögt Djurgården, ackompanjerade av en bunt skrålande fyllskallar på läktarna.
  Inga direkta offensiva toppar av VIK förutom Komarek och någon till. VIK hade kunnat haft någon puck till inne. Desto bättre därbak med tufft slit och bra inställning som oftast höll Djurgårdarna borta med – för dem – lite för svåra avslut.
  Udda utvisningar för oss – ett par iallafall.
  Viktig trea. Bra som tusan VIK!!!
  Ian står från och med nu!

 2. Skärpning skriver:

  Bröderna Kangas en assist hittills.

  • Skärpning ?? skriver:

   Ursäkta, men du glömmer att även nedan spelare har Noll poäng:
   Bohm, Bergman, Engstrand, Hofbauer, Engstrand, Östman, Andersson och Jansson.
   Vad är syftet med ordet skärpning, det bör väl gälla alla både spelare och supportrar.

   Rådet är att: Stötta spelarna och laget.

 3. C skriver:

  Jag tror tyvärr att Hutchisons sviktande form mest har att göra med att den underskattade Marcus Bergman är borta. Hofbauer ska nog hålla till i en 4lina medan han växer in i den allsvenska kostymen.

  ”Beviset” på det kommer synas ikväll när ”Hutch” spelar i förstalinan och plötsligt har en bra kväll igen.

 4. DD skriver:

  Såg att Trevor Mingoia är ledig och att kontraktet bröts. Tycker han ser spännande ut, men såg att han ville till SSK tyvärr