Inför fredagsfesten mot desperat Södertälje med hemmadebut för Greba och Arkalov – vars tre KHL-mål denna säsong var ganska fina och en viss offensiv finns nog där latent

Kan ryssarna komma tillbaka starkare? FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

Sällan har vi längtat så till en februarimatch. Detta tack vare hemmadebuter för Arkalov och Greba, då ett desperat Södertälje som krigar för sin allsvenska överlevnad gästar. De båda ryssarna verkar sannerligen glada över att vara tillsammans i Västerås.

Pelle Hånberg har inte riktigt lyckats ännu, med bara två segrar på sina första sex SSK-matcher som ny huvudtränare. Men vad jag sett har SSK bitvis spelat bra hockey på sistone.

SSK är dessutom, som VIK, skadedrabbat då centrarna Matt Marcinew och Felix Olsson är osäkra. Men SSK spelar som sagt för sitt allsvenska liv och kommer tvinga VIK att leverera för tre poäng.

***

Arkalov gav verkligen ett bra intryck off-ice på VIK.se och VLT.se då hans mål helt enkelt är att ”ta upp VIK till SHL och att ingen får röra mina lagkompisar”.

Det verkar vara en harmonisk kille som nog kan dra med sig övriga då han är van med tuffast möjliga motsånd. Ryssarna lär knappast bli imponerade av ens HV71 med tanke på vilka de är vana att möta. En attityd som behövs.

Till synes harmoniska ryska vänner som verkar genuint glada över att återförenas. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

Nedan är Arkalovs, #93 i rött, tre KHL-mål säsongen som gick, ganska fina strutar av 28-åringen:

***

Frågan är bara hur Arkalov ska användas? Videoklippen ovan går ju i linje med vad tidigare lagkamraterna Andreas Jämtin och Edwin Hedberg menade gällande att en viss offensiv finns där latent hos Arkalov.

Senast såg kedjorna ut så här i Västervik:

  • Zäta – Hakk – Greba
  • Bergman – Karlsson – From
  • Svensson – Skedung – Lunsjö
  • Wiberg – Johansson – Rigelius

Det är långt ifrån glasklart var Arkalov ska in. Under dagen hade dessutom VIK ledigt. Men Johansson är ju en svag tekare, så där kan Arkalov troligen bli ett jättelyft då han legat på 49,2 % i KHL och 54,9 % i VHL.

Enligt uppgift ska även Wikman vara redo för spel, glädjande nog.

Skadade/sjuka: Kangas och Frycklund, och Jansson på backplats.

Alla till Rocklunda!

***

Passa även på att ladda och bidra inför gratismatchen. Se mer på VIK.se: Gratismatchen – Västerås IK (vik.se). Sker söndag 6/3 18.00 hemma mot Troja.