Trots bitvis svajigt VIK och ännu ej inkörda ryssar mot vilt kämpande Södertälje skapade VIK mycket men Tolopilo tog 49 av 52 skott – Lunsjö & JG straffhjältar

Alexander Lunsjö FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

16 svar

 1. Per skriver:

  Jag har alltid varit tveksamt inställd till VIK 2024 med Z & Pannan. Z har gjort panikvärvningar med supportrarnas privata Swish-pengar som resulterade i fiasko (och hans kommentar: ”Sånt som händer” – INTE OK!). Pannan har ännu inte visat att han kan förändra en matchbild genom coachandet. Oftast är det ganska lätt att sia utfallet av en match bara genom att titta på en del av första perioden.

  Att man tar in sin ”bästa polare” som assisterande tränare från en nivå lägre rimmar ju lite illa mot klubbens strävan att ta sig en nivå högre. En del spelare har erfarenhet från högre nivå och kan lira i SHL om de vill, men finns den kompetensen någonstans i ledningen? Tveksamt!

  Jag hoppas att de bevisar att jag har fel, men satsningarna låter inte som SHL-nivå för mig. Spelet speglar sig därefter också. Det är ju på ett sätt helt ointressant att man har en hög nivå och kan vinna mot alla lag i ligan under det enormt långa serielunket/träningssäsongen. Nu ett halvår senare börjar ligan på riktigt och det är nu det är dags att steppa upp!

 2. Mathias skriver:

  Det är ju inte konstigt att #71 var osynlig, det finns ju NOLL kemi i linan. Han får aldrig en enda pass igår. I PP stod han skott redo gång på gång och trots lägen att passa dit valde man att kladda till det åt ”fel” håll istället.

  Att det skulle ta tills 12 minuter in i tredje för Paananen att förstå att han måste ändra är skrämmande i sig. Varför satte man inte ihop båda ryssarna från start? De känner varandra för bövelen, låt de spela in sig i spelet och laget tillsammans istället för att försöka påtvinga en kemi som inte finns där. Lägg sen frycklund mellan dem så har vi en första femma med styrka, power och finess. Saken är biff.

  // Rutinerad soffcoach.

  • J skriver:

   Håller med det Mathias skrivit!!
   Paananen håller ju inte!
   Se bara hur bra Lovoie är i Mora.Hilding likaså.. I VIK gick det inte under Paananen.
   Jag vill ha VIK i SHL! Det kommer aldrig gå om inte laget har en bra tränare som kan Coacha! Prova att sätt Paananen på läktaren som han gör med spelare!

   Passar inte kritiken någon läsare? Okej.. och..

   • Bosse skriver:

    Det finns ju flera sidor av det här. Vi har länge haft seriens bäst producerande kedja med Fryklund i poängtopp. Stundtals bäst PP och näst bäst boxplay siffror. En målvakt som samtliga allsvenska lag skulle ställa i kassen direkt om de fick chansen. Sen hade vi en riktigt bra period i höstas när vi vann i princip allt mot alla lag, så helt nattsvart är det ju inte.

    Pannan var coach redan innan säsongen och trots en ganska misslyckad säsong förra året så lastade sponsorerna in mer pengar än vad VIK hoppats på när satsningen kom.

    Risken att klubben river det nyskrivna kontraktet med Paananen nu i vår innan serie och slutspel är färdigt är exakt 0% så kan vi inte vänta med hans vara eller icke vara tills vi spelat klart säsongen och försöka vara konstruktiva i hur vi kan nå så långt som möjligt i slutspelet istället.

    Att diskutera hans kontrakt just nu är helt meningslöst och bara negativt.

    • J skriver:

     Ja du har helt rätt Bosse. Paananen får man inte kritisera. Han är bäst!!

     • Bosse skriver:

      Nu var det ju inte riktigt så jag skrev. Jag tror att all konstruktiv kritik mot laget är bra, även om det är i en blogg för på nått sätt nåt det fram till laget. Men att prata om Paananens vara eller icke vara just nu är inte konstruktivt eftersom han inte kommer att få gå nu i vår hur mycket man än gnäller.

      Nu har vi den här truppen och de här tränarna och den här sportchefen. Vi får göra det bästa nu och utvärdera när slutspelet är slut. Låt oss njuta av att kunna se hockey live och att gå in i ett slutspel där vi faktiskt har en (om inte annat liten) chans att vara med och bråka om uppflyttning.

      • Peter skriver:

       Känns ju som dejavju från hösten. Första spelet under all kritik och många krävde Pannanens avgång. Sen några matcher ganska bra fast effektiviteten saknades som dock något senare kom. Sen hände det något strax innan jul och VIK började slarva igen.
       Nu kommer VIK ha sitt möte på måndag och jag hoppas att det ger effekt. Spelarna har ju visat att de kan slå alla lag i HA. Nu är det upp till bevis om vi vill ha 4de plats innan slutspel. Det är fortfarande möjligt.

 3. Bozo skriver:

  Vill minnas att säsongen VIK vann hockeyallsvenskan så gjorde VIK inte en enda riktigt bra match (lite som HV i år), men man vann många matcher ändå. Det såg man sen när det skulle avgöras om SHL-avancemanget, högsta nivån fanns inte där. Denna upplaga har visat toppar som håller oerhörd hög nivå. Nu gäller det att ryssarna (helt nödvändigt att utöka truppen) tillför istället för att sänka laget. Ett riktigt test blir mot BIK och HV nästa veckoslut, dessutom utan Frycklund. Liten av en vattendelare, vinster då och man kommer nog knipa 4:e platsen, förluster och man kommer max 6:a och stukad tro på sig själva.

  Utanför topp6 och sedan ut i max kvart utan att egentligen ha hotat (dvs repris på förra säsongen), då bör klubbledningen starkt ompröva förlängningen av hela den sportsliga ledningen.

 4. Musse skriver:

  Det är klart att det inte är bra för självförtroendet att missa så mycket i avsluten, men det är många matcher kvar att hitta kemi i kedjorna istället för solokörningar. Mer oroväckande hur viktig Frycklund är i laget. Dels för att luckra upp ett köttförsvar men också för att lugna ner och inte bara ge bort pucken. Hoppas han snart är tillbaka.

  • Pelle skriver:

   Ett lillfinger borde väl inte ta så lång tid? Han kan väl spela med ett skydd.

 5. Bozo skriver:

  Det är inte utifrån dessa matcher laget ska utvärderas, det är efter nästa helgs matcher man kan avgöra vad laget räcker till.

 6. Jens skriver:

  Det finns en del att önska nu när säsongen börjar dra ihop sig. När försvarande lag ställer upp en köttmur med fem spelare på blå så har vi fruktansvärt svårt att komma in med fart i anfalls zon. Våra backar skjuter sällan direkt skott utan tar först emot passen och skjuter sedan vilket innebär att 9 av 10 skott blir blockade. Nr 61 verkar inte våga skjuta pucken på mål utan passar hellre iväg den. Dessutom måste packtempot upp i passningsspelet och då framförallt i pp. Inga skymningar av mv på hela säsongen. Paananen nöjd som vanligt med insatsen. Att tävla i varje byte verkar vara borta sedan länge….

  • PatrikH skriver:

   Gunnarsson har mer att visa, han har ju kunnandet, men jag tycker Gunnarsson spelar för långsamt och med för mycket säkerhetsmarginaler, både med händer och fötter. Skulle önska direktskott, direktpass så att pucktempot kommer upp. Dessutom tycker jag #61 inte visar någon explosivitet i åkningen.

   • C skriver:

    Bra analys. Anledningen till VIKs ändå ganska bra PP statistik är Fryklunds tempo i PP. I princip så spelar de ju bara på Fryklund, Z och Gunnarsson men Fryklund vågar chansa lite och sätta fart och det har lönat sig. Ser dock inte vem som ska peta Gunnarsson heller, under många matcher hade vi bäst % på PP i serien så vi får invänta Fryklunds återkomst.

    Då är PP2 ett större problem. I slutspel borde de inte få spela alls. Bättre å köra 2 min med de som producerar.

    För övrigt så är det nog smart att inte chansa med Fryklund och Jansson för tidigt för efter skadorna. Slutspel blir det ju i någon form. KIK har 7 förluster på sina 8 senaste så går AIK ikapp något lag blir det nog dem.

 7. Olle skriver:

  Det är helt klart ett måste att forwards istället för att åka runt runt i anfallszon vågar vara i ansiktet på målvakten. Många skott satt mitt i magen på en oskymd målvakt. Annars en underhållande och kul match att titta på från Q-sektionen. Klart plus till klacken med ”idioten på räcket” och trumslagarpojken i spetsen 🙂

 8. Observant skriver:

  Efektiviteten lika undermålig som Dumle Åbondes hockeykunnande. Lite för mycket mål bakåt för nr 61 trots starter i anfallszon. 4e kedjan bäst idag. From,Lunsjö,Zetterberg dags att sätta frilägen nu. Bra analys av Micke som vanligt.