Andreas Jämtin & Edwin Hedberg om tidigare lagkamraten Ilya Arkalov samt scoutrapporter på Hunter Shinkaruk i HV71, Beaudoin i Björklöven och på Alisauskas plus Meija i Vita Hästen

Jämtin gillade att Arkalov var laglojal.

 

Det är inte så lätt att få fram info om ryska spelare alla gånger. Men bloggen har fått kontakt med självaste Andreas Jämtin och Edwin Hedberg, som bägge spelat med VIK:s nye center Ilya Arkalov i Zagreb i KHL.

Den mycket omtalade tuffingen Andreas Jämtin säger sig nu leva ett stillsamt föräldraliv och minns tillbaka på säsongen med Arkalov i Zagreb 2015-16.

– Arkalov är en hårt jobbandes lagspelare på KHL-nivå. I Allsvenskan borde det finns utrymme för han att kunna bidra offensivt, beroende på vilket förtroende han får av coacherna, säger Andreas.

– Han pratade ”bra” engelska (har ju spelat juniorhockey tre år i Nordamerika) under min period i Zagreb.

– Inte heller så ”rysk” i sin spelstil. Påminner mer om en svensk spelare då han är laglojal. Men det här var ju ett tag sen, så jag vet ej var han står idag i ärlighetens namn, säger Andreas avslutningsvis.

***

Edwin Hedberg är en annan välmeriterad lirare som spelat med Arkalov i Zagreb.

– Ja, det blev två säsonger med Arkalov. Då jag spelade med honom hade han en defensiv roll och spelade boxplay, men han har bra spelförståelse så han borde kunna användas lite överallt.

– Annars en bra kille att ha i laget. Det är vad jag minns från 6-7 år tillbaka i alla fall. Han borde klara sig bra i Allsvenskan. Sen vet jag inte vilken roll de tänkt sig att han ska ha, säger Edwin avslutningsvis.

***

Sedan några kortare ord från proffsscouter gällande några andra intressanta sena tillskott till Allsvenskan:

Hunter Shinkaruk, gick till HV71 trots att bloggens bra källor trodde det var SHL som gällde…

– Jag kollade upp honom för ett tag sedan och hörde bara ”frågetecken” om hans karaktär. Men verkar ha gjort det bra i KHL, vilket såklart tyder på mycket kvalitet rent spelmässigt.

***

Backen Charles-David Beaudoin gick till Björklöven

– Defensiv back med helt okey fötter. Mycket medelmåttiga händer. Linz hade honom i PP ett tag, men han kunde inte hjälpa dem där förstås. Inte överdrivet fysisk. Var okey i ett dåligt Linz, blev bara ombedd att göra för mycket. Breddback.

Några Lövensfans älskade ju verkligen Tyler Nanne (nu i ECHL), som dock deras GM skeppade. Hur står sig dessa mot varandra?

– Nanne har lite mer offensiv i sitt spel. Beaudoin kan ge dig solida minuter som en breddback, spelar mer inom sina begränsningar än Nanne.

***

Nerijus Alisauskas är en intressant back som Vita Hästen landade från KHL och Riga:

– Har sett honom flera gånger. Var okey i slovakiska ligan, en solid back med helt okey fötter. Men han spelade mycket PP i Slovakien i Bratislava och hade inte kompetensen för det. Smärtsamt rädd för att skjuta själv…

Gints Meija är ytterligare en på pappret fin värvning av Vita Hästen från Riga. Meija har ett hyfsat poängsnitt i KHL (0,21 mot Grebas 0,25) men fyller 35 i år.

– Villig att arbeta hårt och är stark, men begränsade händer och fötter. Tror inte han kommer vara till någon större hjälp om Hästen förväntar sig en storstjärna…

***

Har tyvärr inte hittat någon proffsscout som sett Arkalov…

3 svar

 1. Peter T skriver:

  Jo, håller ded dig där, såg också videon på VIK’s hemsida nyss.
  Han gör ju onekligen ett gott intryck, dem verkar vara ganska bra kompisar också, tydligen Grebe som lockade hit Arkalov. Skulle va kul att se om Pannan vågar sätta ihop dem i samma kedja. Frågan är vem av de ordinarie spelarna som passar bäst i en sån konstellation??
  Kanske att Bergman skulle passa där, jäklar vilken speedig köttar kedja det skulle va 🙂

 2. Musse skriver:

  Såg videon på VIKs hemsida där Arkalov installerar sig. En stadig bit som man nog inte flyttar så lätt på. Precis den typen vi saknat. Vi får se hur det går att anpassa sig till HA domarnivå…

  • Pelle skriver:

   Ja, jag hoppas han håller igen lite när han tacklar. Jag såg att Greba höll igen lite vid en tackling, men det tog väldigt tungt ändå. Och den här killen är några nummer större. Jag vet inte hur domarnivån ser ut i KHL, men det skall nog bra hoppas jag. Båda dom här ryssarna har ju enorm rutin från KHL med 200-300 matcher.