Solid insats i Västervik och lovande debut av ”Greba” då ryssens ankomst verkar givit en injektion för Hakkarainen & Co. då Roe & Ryttar åter gladde stort

"Greba the Great"? Bara en match, men så tänker nog optimisten i alla fall. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.se

13 svar

 1. J skriver:

  Vad står NP för?

 2. Vintermannen skriver:

  Vad har hänt med Zetterberg? Han är ju inte alls på den nivå som han var innan jul. Första kedjan skulle må bättre utan honom, just nu vet jag inte ens om han är extra forward möjligtvis går det att använda honom i enbart PP.
  Nya ryssen såg bra ut. Men det största utropstecknet är ju Roe, man var lite skeptisk till den värvningen men jösses vad man hade fel, han är klockren och spelar med sådan pondus, hoppas att han blir kvar.

 3. Bosse skriver:

  Nu verkar Kristianstad äntligen ha klappat ihop helt. 6 förluster på de 7 senaste. De har dessutom 4 raka hemmaförluster.

  Jan Malmberg kanske fortfarande håller dem som favoriter?

 4. Bozo skriver:

  Börjar vi äntligen få ihop ett hockeylag och inte enbart ett kompisgäng.

 5. Musse skriver:

  Roe och Gunnarsson spelar med sån pondus, inget kladd där. Ryttar får 5:an i min bok ikväll. Stabilt spel som höll oss kvar vid alla utvisningar. Greba stark med puck. Syns att han är ett par nivåer över HA. La några fina mackor till tyvärr ineffektiva kedjekompisar. Blir nog en bra lekkamrat till Frycklund framöver. Är landsmannen lika stark kan det här bli riktigt bra. Lyssnade på Humle & Dumle i VLT idag som tyckte vi skulle satsat på en back istället. Det är ju starka forwards som vi saknat för att få fast pucken och få längre spelsekvenser i anfallszonen.
  Det som kan bli bättre. Tycker passningsspelet är för dåligt hos för många. Eller är det för att jag sett OS hockey den senaste tiden? Sen är det nästan bara Karlsson som vinner tekningar, och vi förlorar för många i ”viktiga lägen”

  • Observant skriver:

   Humle & Dumle! Haha klockrent!

   • Breider skriver:

    Humle och Dumle var faktiskt skojigare att se på sin tid än VLT:s självutnämnda experter.

 6. Svanteturesson skriver:

  Vet att man inte ska lovorda någon som precis kommit till VIK men hel…. vilket driv Greba har i åkningen och med puck. Och då inte spelat på ett tag, jett-laggad, ny omgivning etc etc. Men det såg riktigt riktigt bra ut bara hoppas det håller i sig och inga skador på han tack.

 7. Mathias skriver:

  Förstår inte varför man lirar LillZ, Kan vara den kallaste spelaren i hela allsvenskan för tillfället och likt Jalonen går det alldeles för fort för honom. Grebas insats idag var kanon, och även om Roe och Ryttar var bra tycker jag Greba gjorde den absolut bästa förstamatch man kan tänka sig av alla nyförvärv hittils och borde få en femma. Och det efter bara (en)? träning. Hade han lirat med exempelvis Bergman som var på spelhumör hade han lätt gjort två poäng till. LillZ skulle må bra av att få vila lite tror jag, spelar ingen roll att pappa sitter som sportchef. Ta Olle Liss som exempel som stått utanför i Björklöven, han är inte heller gratis men när han kom tillbaka så började han med ett stenhårt slagskott i krysset och bakom Gustafsson och idag ett hattrick.

  Hoppas den andra ryssen är lika bra, skulle vara väldigt intressant att se ryssarna tillsammans med Bergman i en förstafemma, eventuellt ”Greba” Frycklund och Bergman i en första line.

  Za kan dom sätta som 13 i några matcher, lika så Lunsjö. Dags att ställa lite krav och inte leva på gamla meriter om vi ska komma någonstans.

  Framåt Västerås

  • C skriver:

   Inför matchen låg Zetterberg på 13plats i hela seriens poängliga och eftersom Fryklund är borta är han den tillgängliga VIKare som gjort mest poäng i serien i år. Han jobbar dessutom hårt hela tiden (till skillnad från Liss kanske?) även om han är inne i en svacka.

   Att ens blanda in att hans farsa är sportchef här blir bara löjligt. Innan matchen hade VIK gjort 3 mål under ordinarie tid på de 4 senaste matcherna, det är under all kritik och nu har vi värvat och blandat i kedjorna. Men att bänka spelaren som gjort mest poäng i laget verkar vara en väldigt ovanlig lösning, tämligen unik och jag tror mer på att ge Z fortsatt förtroende för plötsligt lossnar det igen.

   • Mathias skriver:

    Hutchings låg också i toppen av poängligan men han har stått utanför nu några matcher, det gjorde liss också och svarade med ett hattrick igår.

 8. Observant skriver:

  Bra analys. Bra defensiv/boxplay. PP måste upp men löser sig nog när Greba blivit varm i kläderna och Fryckund tillbaka.

 9. Anders Karlsson skriver:

  Håller ryss nr 2 samma kaliber kan detta bli en obehaglig överraskning för många motståndare. Åtminstone om motivationen finns kvar.