Inför Karlskoga-Västerås: Hemma bra men borta bäst

VIK- BOFORS KARLSKOGA

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Efter ännu en svag insats på hemmaplan lämnar nu Västerås klassiska ABB Arena för annan klassisk hockeymark, Nobelhallen, där Karlskoga väntar. Karlskogas negativa trend gör att Västerås med sin starka bortastatistik innehar en minimal matchboll i matchen där alla kommer offra allt för att skaffa sig ett litet avstånd till seriekonkurrenten Malmö.

Återigen kommer Västerås till en bortamatch med en dyster insats på hemmais färskt i minnet. Den insatsen är bara att glömma och aldrig blicka tillbaka mot, inte ens för att lära.
En sak är bara att konstantera, så oengagerat som det varit överlag de senaste omgångarna kan det inte att vara om man vill vinna matcher, något som Fagervall själv säger i en intervju till VIK.se.

Fagervalls tålamod ser ut att börja sina då han i samma intervju bekräftar att det kommer ske en del förändringar i kedjorna. Troligt är att Romano ska få testa ny luft eftersom den skicklige amerikanen inte riktigt hittat rätt på senare tid. Harmoni tycks vara något flera spelare i truppen för tillfället söker, något som tränare Fagervall förhoppningsvis kan ge med dessa förändringar som förblir oklara fram tills förmiddagens träning. Det som dock står klart är att Fransson återigen vaktar kassen.

Matchens motståndare Karlskoga har under den senaste tiden gått igenom en smärre formsvacka.
På de fem senaste omgångarna har det blivit åtta poäng av totalt femton möjliga, något som får ses som en underdrift av de stundande serietvåorna. Karlskogas spel på hemmaplan, och även i allmänhet, är något som är känt i hela hockeysverige. Grishockey kombinerat med domare som ofta viker sig för hemmatrycket. Alltså allt annat än en vanlig bortamatch för de gästande lagen.

Något vi kan lokalisera i Karlskoga som är gemensamt med Västerås är att man har en starkt uttalad förstamålvakt. Justin Pogge har, precis som Västerås Jonas Fransson, stått alla lagets matcher och hållit nollan i sju matcher. Pogge har dock inte äran att titulera sig som seriens bästa målvakt, dock har han 92,62 i räddningsprocent vilket för honom till en av toppkadidaterna.

Förutsättningarna inför kvällens match ser ut som följande: Det lag som skjuter hem segern skjuter också till sig, förutom tre poäng, ett större avstånd till matchens motståndare samt gemensamma konkurrenten Malmö. Det segrande laget har också chans till att titulera sig som serieledare, förutsatt att Karlskrona gör en mindre lyckad insats i sin kommande match.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:75:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2013/02/VIK-BOFORS-KARLSKOGA.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Kalle - AvatarbinarypapaKalle

@VIKFanCentral Man ska ju inte glömma bort att både JJ och Jansson är borta. De tillför nog en hel del karaktär till laget.

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@binarypapa Ibland blir det för onyanserat, jag håller med Paananen att det var en bra taktisk match med fin defens… https://t.co/iyFt4dwfNq

SvaraRetweetFavorit
Kalle - AvatarbinarypapaKalle

@VIKFanCentral Vi vinner med 4-0! Och ändå upplever man att många tycker det va en skitmatch. (jag inkluderad) Säg… https://t.co/8K5MdxAwx0

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto