Sportchefens uttalanden blåser liv i ny minisilly och här finns två backar

18-årige Alfons Fallqvist, förstemålvakt i J20, backade upp Jonas Fransson senast. Nu söker VIK en mer rutinerad backup. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Idag kunde ni läsa här att sportchef Niklas Johansson siktar på flera nytillskott av både spets- och breddkaraktär.

Låt oss gissa att sportchefen helst vill ha en tekningsspecialist och en skaplig allroundback som kan leverera goda uppspel. Att han vill ha en mer rutinerad backup till Fransson vet vi redan då NJ var tydlig i intervjun.

***

Två lediga NHL-meriterade storväxta backar som enligt uppgift troligen är intresserade av jobb i Europa är Joe Callahan och Jay Leach. De ska vara hårt arbetande ledartyper båda två men kanske inga stjärnor offensivt. Skulle troligen komma till en rimlig penning och kanske tillfredsställa NJ:s fäbless för transatlanter.

Callahan och Leach kanske skulle göra liknande jobb som Jason Strudwick gjorde i Södertälje. För ett lag som söker bredd kanske de kan vara intressanta.

Tjattret om Stefan Warg vägrar ge sig. Dock ska signing-on bonusen vålla problem, dvs. den bonus Warg fick direkt då han skrev på för Anaheims organisation.

***

Om vi ska gissa vidare, vad kan det finnas för centrar där ute som VIK skulle plocka in som tekningsspecialst och kanske okey playmaker? Gärna då också en leftare som skulle kunna passa bra med någon av alla rightare.

***

På målvaktssidan kan vi tillägga att NJ berättade att den nya backupen inte nödvändigtvis måste vara ett SHL-lån. Vad finns där ute som är tänkbart?

***

Om det är bra att röra om i grytan igen? Tja, spelet har ju gått på kryckor och har inte utvecklats på en 10-15 matcher.

Sedan om man som NJ inte riktigt tror att spelare är så känsliga för rubbningar i kontinuiteten är saken biff. Dock innebär det kanske att någon junior får stå tillbaka.

Men är man tillräckligt bra så får man spela. Det har Mathias Bromé visat.

***

En annan sak i detta verkar vara en signal att ekonomin är god, om nu inte detta bara är NJ:s vilda förhoppningar. Visserligen fick man lite plats då Björklund lämnade men han hade ingen monsterlön…

3 svar

  1. ej skriver:

    låt alfons kliva in som backup, kan vara en utav de största löftena just nu.!!!!!!

  2. Mikael Norén skriver:

    DJ, det låter vettigt. Ex Hermansson och Sandgren från Tuna som riskerar att hamna i ingenmansland. Hermansson grymt skytt och bra tekare. Sandgren skulle lyfta uppspelen och PP!

  3. DJ skriver:

    VIK lånar nog spelare från andra lag i Allsvenskan om vi når kvalserien. Enklaste lösningen.