Inför Karlskrona – VIK Hockey: Nytt blod = framgång?

Likt ett svärmande getingbo fortsätter Hockeyallsvenskan trots snö och kyla. På sätt och vis känns det lite som säsongen startat ganska nyligen nu när vintern, hockeyns riktiga element –  äntligen är här. Stefan Warg var den senaste i raden att konstatera att inte en enda fan, vill bo i Örebro. Och det går naturligtvis inte att annat än att hålla med. Frågan är om det är så mycket bättre att bo i Karlskrona? 

Motståndaren: Karlskrona

Karlskrona har en bit kvar innan laget är på säker plats i tabellen. Med 15 inspelade pinnar efter 25 matcher finns en del saker att ta tag i. Laget må vara hjälplöst sist, men för den skull inte uträknat.

Karlskrona har under flera år kämpat för att ta sig till Allsvenskan och tänker inte bara att sitta handlingsförlamade då alla andra lagen ångar på.  För att få fart på laget har sportchefen Calle Höök plockat in spetskompetens i form av Mickis Backlunds lagkamrat Chris Butler. Butler som representerat både Calgary och Buffalo i NHL är snarare en defensivt skickligt lagd back än offensiv spets. 15 poäng framåt på totalt 68 matcher under förra säsongen talar väl sitt tydliga språk. Karlskrona har värvat ännu en importback inför mötet med Västerås. Fransosen Kevin Hecquefeuille anslöt till truppen så sent som i slutet av veckan. Hecquefeuille som senast representerade Genève-Servette i den franska högstaligan och som tidigare spelat i Nybro, verkar vara mer offensivt lagd och kan nog bli nyttig på blålinjen.

Genom att slå Djurgården med 5-2 på hemmais i torsdags, väcktes nog ett visst hopp om bättring både hos fansen men såklart även för spelare och ledare i laget. Från Djurgårdshåll gick sågen varm, medan Karlskronas tränare Janne Karlsson hyllade den kollektiva laginsatsen efter matchen.

– Vi fortsatte att spela efter de spelidéer vi har och idag gick det vägen. .. Vi krigar och kämpar och tar rätt beslut på isen.  Det gäller att slita och kämpa samt att tro på det vi gör, dessutom får vi tillbaka några skadade spelare här framöver.

VIK Hockey

4-2 senast hemma mot Örebro satt fint och VIK jagar fortsatt för att nå fler poäng och därmed direktavancemang till playoff. 25 spelade matcher och på en fjärdeplats med 49 inspelade poäng i dagsläget. Om VIK vinner i Karlskrona samtidigt som Karlskoga förlorar ligger VIK på en 2:a plats efter helgen. Skulle kännas bra!

Mot Örebro såg vi ett VIK som fortfarande bränner en del bra lägen. Tänker först och främst på Mikael Zettergren har haft en riktigt motig säsong där puckuslingen gått stolpe ut match efter match. Zettergren som har en vilja av stål och verkligen ser ut att försöka, utan att lyckas. Zäta har dessutom varit degraderad till tredjekedjan under en tid där istiden blir allt mer begränsad, till förmån för Viktor Backman som tagit ett kliv i motsatt riktning.  För hur gör man för att komma ur en nedåtgående spiral? En gammal klyscha är ju att kämpa ännu mer…

Marcus Eriksson är en annan lirare som haft det svårt att komma igång med sin poängproduktion efter sin skada. Nu när Bacon är skadad och därmed borta efter smällen i örebromatchen kanske Eriksson får både den istid och det förtroende han saknat.  Komiskt nog är Zettergren och Eriksson de enda ordinarie spelarna som i laget som inte fått en enda utvisningsminut än… är det en tillfällighet månntro?

Senast lagen möttes vann VIK med 8-2 på hemmais. Vi på VIKFanCentral.se ser gärna ett nytt målkalas från de Gulsvarta.

Matchtips: 2-5