Stabilt Västerås förbi Karlskoga efter 1-0-seger i Karlskrona

Ny nolla för 93,95-procentige Lasse… FOTO RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

På söndagseftermiddagen var VIK något av en partydödare mot ett nysatsande Karlskrona med nye tränaren Janne Karlsson. VIK vann med 1-0 efter mål av Patrik Berglund inför 2800 i Telenor Arena.

VIK gjorde en ny helgjuten defensiv insats på bortaplan och backades upp av Lasse Johansson. VIK hade kontroll stora delar av matchen och var bitvis klassen bättre än Blekingelaget.

Domare Peter Lyth föll dock för hemmapublikens vrål så det blev några fantomutvisningar och missade trippingar på VIK:are. Detta gav KHK visst momentum i andra perioden.

VIK-segern grundlades – igen – tack vare bra uppspel och lugn i egen zon plus Mikael Backlunds och Patrik Berglunds offensiv. Även kedjan med Victor Backman- Matt Fornataro- Brady Leisenring var bra.

Mikael Frycklund fick nu spela med Markus Kinisjärvi och Mikael Zettergren, istället för ”Mickis” och ”Bulan”. Det syns att Frycklund utvecklats mycket bredvid NHL-lirarna och var bra även utan dem.

Fjärdekedjan med Jonte Berg, Marcus Söderkvist och Marcus Jonsson gjorde en mycket bra match. Kanske är det den fjärdekedjan som kommer vara den som håller hela säsongen som Duracellkaniner.

Bäst i VIK var dock Patrik Berglund och Mikael Backlund. Denna gång fick de spela med den bästa playmakern vid sin sida hittils i rinkrostige Marcus Eriksson. Eriksson har hockeyintellekt nog att understödja dessa två och det ska bli spännande att se om den kedjan får fortsätta.

Målet tillkom efter ett snyggt instickspass som Backlund serverade Berglund och ”Bulan” vispade in det snabbt bakom veteranen Timo Leinonen.

VIK nu tvåa i tabellen. Tingsryd väntar hemma på tisdag.

Västerås tre stjärnor:

1. Mikael Backlund – Var riktigt rapp och hungrig i afton. Skyddade pucken väl i hög fart och skapade något i varje byte.

2. Patrik Berglund – Tog 13 av 21 tekningar och var liksom Backlund i egen klass.

3. Lasse Johansson – Tog alla 30 skott. Släppte som vanligt inga returer, bjuder således inte på något.

2 svar

  1. Läktarplats skriver:

    Måste även ge en eloge till samtliga femmor för säker defensiv. ”Släpper man in färre mål än motståndarna vinner man! ” Men, men och men vad händer framöver, någon gång framöver, då NHL-duon inte är med och sätter in trissorna i motståndarburen. Nu väntar tre (svåra?) matcher mot Tingsryd, Almtuna och Troja och vi förväntar oss tre vinster = 9 poäng. Kanske man i de här matcherna skulle riskera att båda gasa och bromsa i alla fyra femmorna och då i värsta fall gå miste om någon poäng. Uppmuntra till att få fram fler målspottarduor än Mickis å Bulan. Att Fornataro å Brandy sätter en och annan strut, dessutom vackra, vet vi. Men finns det fler målspottarduor att hitta? Tex i tredje femman nu när Frycklund tycks få förtroendet att leda den linen? Johan Thalberg säger ju att Frycklund är en ”Bulanlight” – dags för honom att ta ytterligare ett steg?

  2. Läktarplats skriver:

    Oj hur enkelt det är att göra mål! – Titta på Mickis och Bulans mål mot Karlskrona! Man hämtar trissan i egen zon, passar till den som är längst fram, sätter själv högsta fart in framför mål och förvaltar instickspasset på ett superbt sätt. Samspel av bästa NHL-klass, ja det är ju där dom hör hemma.