Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Inför Kristianstad med KIK-kännaren Max Strömberg Melin & koll VIK-forwards där nyckelspelare har skral utdelning av till synes olika anledningar

 

På onsdagskvällen gästar Kristianstads IK ABB Arena. KIK är tia i tabellen och har förlorat fyra av de fem senaste matcherna.

Men för att vara nykomling har de grönorange gjort det helt okey. Power play ligger på anständiga dryga 17 % och tunga Ettanduon Fredrik Hansson och Johan Lundgren har gjort sju poäng vardera, vilket är fler än samtliga VIK-forwards.

För VIK:s del gäller det att hitta tillbaka till ett vinnande spel efter två raka förluster och 4-10 i mål mot Timrå och Almtuna. På de fyra senaste har VIK bara vunnit en match och spelet har varit svajigt.

Power play är fortsatt ett problem och man har fastnat runt jättesvaga 12 %. Laget skjuter femte mest skott per match (26,5) men har bara åttonde bästa effektivitet (9,2 %). Eftersom laget inte får några ”enkla” mål får man heller inget momentum eller extra energi.

Tittar vi på forwards ser vi att Marcus Bergman och Sebastian Benker har haft det särskilt tungt efter mycket starka säsongen i ifjol då bägge gjort runt 30 poäng:

Forwards sorterat på istid. (Skärmdump från HockeyAllsvenskan.se)

Vi ser att Benker ändå har skjutit mest skott på mål, men att nollan är intakt i målkolumnen. Ändå positivt att 17-målskytten från ifjol är framme och skapar, där finns sparkapital.

Problemet verkar vara ett annat för Bergman, som bara fått iväg 13 skott på mål trots mest istid av forwards. Hovåssonen saknar nog en center lik Kalle Östman och Bergman behöver sättas i fler lägen att avlossa sitt mycket vassa skott.

Gustav Lindberg har trots sin högst begränsade istid gjort 2+4 och satt hälften av sina skott. Dags att lira 20-åringen mer? Även Anthon Eriksson fortsätter producera mål trots begränsad istid.

***

Bloggen fick en fyllig lägesrapport från TV-kommentatorn och store KIK-kännaren Max Strömberg Melin:

– Läget inför VIK i truppen är ganska bra. Amil Krupic har missat tre raka. Daniel Andersson var tillbaka i spel senast mot Modo efter några matchers frånvaro. Joel Gistedt blir borta en månad, KIK agerade snabbt och plockade in Antti Lehtonen för resten av säsongen. Men skulle tro att Robin Wallin vaktar kassen imorgon.

– Fortsatt en väldigt stor trupp för att vara KIK där konkurrenssituationen är stor. Den blir än större i och med lånen av Kevin Wennström och Jakob Bondesson ifrån Rögle.

– Spelet har över det stora hela sett relativt bra och lovande ut. Haft svårt att hitta en helt jämn nivå över 60 minuter i alla matcher. Bygger vidare på sitt spel från förra året där man vill vara kreativa hela vägen nerifrån. Blivit lite annorlunda nu i HA med bättre motstånd att man får chippa ut pucken i mittzon då och då. Men tycker man mer och mer hittat en balans i när man kan spela sina små instick i egen zon och få kontrollerade utgångar i kombination när man får lyfta ut och flytta upp laget på det sättet.

– Backarna blir mer och mer bekväma i att hoppa med i anfallen både i spelvändningar men framförallt i offensiv zon så man kan anfalla med fem spelare och med sin starka rörelse då skapa chanser och längre tryck.

– De som stått ut för mig hittills är målvakten Robin Wallins senaste matcher. Debuten mot SSK var kanske inte 100%-ig. Men de tre efterföljande matcherna har han givit KIK chansen att ta poäng genom ett tryggt och kontrollerat spel kryddat med några matchavgörande räddningar.

– Danske Mathias Röndbjerg på backsidan har växt mer och mer för varje match. Spelar med härlig pondus och skicklig på att leverera förstapass. Ser även bra ut defensivt väldigt skicklig på skridskorna vilket gör han har bra gap-controll, ger sig själv bra förutsättningar. Bra att arbeta med klubban mot pucken.

– Backen Viktor Wahlden har sett lika bra ut som i Ettan, det defensiva spelet han sitter inne med är förstklassigt. Får tugga extremt många minuter i Krupics frånvaro, men gör det med bravur.

– Morten Jensen har haft fina sekvenser men behöver få utdelning, bästa KIK-backen på att sätta igång spelet nerifrån. Joel Werner er gamla spelare, har spelat sporadiskt knappt nånting fram till senast men då fick han spela och visa upp ett stabil försvarspel och bidrog även offensivt.

– Framåt har Fredrik Hansson och Johan Lundgren byggt vidare på sin kemi och spel från ifjol. Skapar mycket chanser och långa anfall, förflyttar i väldigt hög utsträckning spelet upp i banan. Tony Pappila har mognat och visar stora framsteg i sin beslutfsttning, vilket han kryddar med sitt irrationella spel, otrolig skridskoåkning och snabba skott. En joker som kan vända och avgöra matcher på egen hand.

– Malte Sjögren och Herman Hansson fortsätter vara ett radarpar som alltid gör jobbet och även spottat in lite poäng. Kan vända momentum i matcherna med sin energi.

– Överraskad har jag blivit av Erik Santesson som visat prov på fina offensiva kvaliteter men även väldigt laglojal och skicklig i det defensiva. Väldigt användbar spelare.

– Det finns mer att få ut av Kalle Mikitinac, ser bättre och bättre ut spelmässigt. Börjar få ut sin kreativitet och intelligens i högre utsträckning. Skapade massor av lägen senast mot Modo. Bara en tidsfråga innan poängen kommer. Robin Axbom (ex-VIK:aren) har visat en del fina saker de han spelat, behöver bli rejälare i egenzon och lyckas utnyttja sin skridskoåkning på ett mer effektivt sätt.

Hur är tränaren Mikael Gath?

– Otroligt pedagogisk och bra med spelarna. Den sidan han visar under matcher med och skrika och så är bara när det är tävling. Taktiskt väldigt duktig och jäkligt driven och engagerad. Andreas Lilja oerhört deltaljkunnig. Mycket bra duo!

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1571162183
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1184166144023891968";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1184166144023891968";s:5:"pDate";s:19:"2019-10-15 17:56:24";}}";

1 Kommentar

  1. GL

    Jag tror inte gulsvart är redo för vinst ännu, spelet har inte sett bra ut i någon match än så länge undantag MoDo – matchen. Teamet Zäta, Paannanen och Ivarsson har mycket kvar att jobba på tillsammans med grabbarna…. mitt tips Kristianstad vinner med 3 – 1…..Tyvärr…

Tweets

Olle-Bo - AvatarOlleoleOlle-Bo

@philipsunell @VIKFanCentral @dalenbeats 👍 Låter mer rimligt. När man läser artikeln får man känslan att man valde… https://t.co/RpWaZzmrQS

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@FileniusDennis @olofhugonilsson Läste du om Krastenbergs? Eller var den också för kritisk för de så känsliga? 🙂

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto