Inför Malmö-Västerås: Explosion nere i Malmö?

Snart är en femtedel avklarad. 61 matcher har spelats i Hockeyallsvenskan, åtta har VIK gjort och ändå känns det inte som serien, och framförallt VIK, är riktigt igång. En väntan på att det ska explodera hänger i luften. Kommer explosionen borta mot Malmö?

Åtta matcher har VIK alltså spelat. Det innebär nästan en femtedel av serien och VIK har gjort det väldigt bra poängmässigt eftersom man placerar sig på en tredjeplats i tabellen med en match mindre spelad än de två topplagen.

Även fast man ser framgång i tabellen känns denna säsong inte som en säsong byggd på framgång än, och jag lägger en stor tyngd i ordet “än”. Det har värvats tungt och importerna har verkligen bidragit, något annat går inte att säga. Det är inte vinsterna som saknas, inte glöden, viljan eller kompetensen heller, det som saknas är koncentration och precision.

Backarna är inte tålmodiga nog att hänga kvar för att hitta det perfekta läget för förstapassen. Forwardsen är inte tillräckligt koncentrerade så man hänger kvar för att ge backarna möjligheten att lyckas. Det blir en ond cirkel mellan backar och forwards. Så fort laget kommer in i anfallszon så tycks även där koncentrationen vara som bortblåst.

Plötsligt orkar man inte lägga fokus på vad man ska göra, det lyfts bort från att ta pucken till mål och blir tillsynes ett halvhjärtat försök. Spelarna ser ännu inte ut som ett lag men framgång har man dock uppnått, och när man väl blir enade är chansen att uppnå stordåd inte långt borta. Tålamod hos spelare, ledare och supportrar måste hållas kvar för att stordåd ska kunna nås.

”Bäst när det gäller” som man brukar säga, och ja möjligheterna för att det gamla uttrycket ska bli verklighet känns realistiskt. Det gäller bara att hitta rätt och kanske kommer team Fagervall/ Hellgren fram till något nytt när kedjorna kastas om totalt mot Malmö. Kanske exploderar det och väntan på ett drömanfall tar slut.

VIKs preliminära laguppställning enligt VLT är:

Målvakt: Fransson/Boltshauser
Backapar: Larsson/Frisk. Helmersson/Bengtsson. Björklund/Mitell. Emmerdahl/Lindh
Kedjor: Williams/Romano/Jonsson. Bergquist/Doell/Weiskog. Capti/Söderkvist/McArdle. Mårtensson/Kinisjärvi/Frycklund.

Det ska bli intressant att se Bergquist och Weiskog få fortsätta sitt samarbete som såg väldigt fint ut i matchen mot Troja. ”Bacon” som hittills knappt synts till på isen stack senast ut som en av lagets bästa, mycket intressant fortsättning på det.

Malmö har denna säsong öppnat piggare och stabilare än föregående säsonger. Känslan är att något riktigt bra är på gång nere i Skåne där man har fått till ett högproducerande powerplay. På vart tredje försök i den spelformen har man lyckats peta pucken i nät. Det är något att verkligen se upp för. Vinster mot Malmö har genom åren blivit en självklarhet men inför den här matchen höjer jag varningens finger, framförallt eftersom man tycks fått en tryggare tillvaro nere i Malmö.

Mitt tips: 2-3

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

Tweets

Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈 - AvatarWaspfactory42Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈

@VIKFanCentral @MartinF021 Jag säger att han är vår jag. Norin ska ingenstans, definitivt inte till en konkurrent i HA 😉

SvaraRetweetFavorit
Daniel Enestubbe - AvatarenestubbeDaniel Enestubbe

@hockeysnubben95 @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral Ja. 12-månaders är väl i det närmaste obefintligt i de flesta HA-klubbar.

SvaraRetweetFavorit
Filip Sjöström - Avatarhockeysnubben95Filip Sjöström

@enestubbe @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral För att klubben ska behöva ha 12 månaders avtal eller?

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto