Karlskronas megasuccé och fyra spelare i KHK som kunde hamnat i VIK…

Niklas Johansson 2013

Nosade möjligen manager-Niklas på en kvartett som istället hamnade i Karlskorna, numera aka Lilla Sovjet? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Åtta segrar på nio matcher efter 5-0 mot Mora. Karlskrona har dessutom 40-8 i målskillnad. Lilla Sovjet är här.

Det är så mycket Sovjet över Karlskrona nu att det börjar bli lika skrämmande som när Sovjet VERKLIGEN var där vid Blekingekusten med u-båtarna…

VIK gjorde nog inte en så dålig match i Blekinge som de allt gnälligare Västeråsföljarna (i alla fall de som syns och gapar på nätet) gjort gällande. Synd bara att gnällspikarna varit så tysta i ABB Arena på sistone.

***

För att bemöta det enorma gnället tycker jag vi ska lyssna på ”Malmöbo” som ofta kommer med insiktsfulla kommentarer:

”Tror att våra transatlanter nu kommit in i en vågdal ”jetleg” efter den goda inledningen. Stor rink = mycket jobb. Vilket nog gjort dem uttröttade. De kommer nog tillbaka snart, när de spelat ännu mer.”

Tror det kan ligga mycket i detta. Till en början var allt spännande och de gick på adrenalin. Sedan har de fått komma in i VIK:s mycket energikrävande spel på stora rinkar. En trötthetsreaktion på det har kommit. Framöver skulle det inte förvåna om de kommer tillbaka starkt, eftersom högstanivåerna hos Williams, Caputi, Doell och McArdle är som vi har sett väldigt höga.

Så det är lovande för fortsättningen och något positivt att ta med sig för invånarna i gnällbältet…

***

KHK:arna Alexander Bergström, Jimmy Andersson, Nick Angell och Filip Cruseman är spelare som kanske kunnat spelat i VIK lika gärna. Lite genant är det att KHK plockar en från Enköping (Cruseman) som säkert är väldigt billig och bara går in och kör. Kanske baksidan av att titta och scouta så mycket i Nordamerika att man glömmer ”sina egna” i närområdet.

Enligt MrMadhawk.se på Twitter var Bergström, som dock var utskälld i Malmö, på VIK:s radar. Även Angell, som NJ tog till Arboga, ansågs för dyr nu av VIK, enligt MrMadhawk. Enligt www.afterice.se tittade VIK även på Jimmy Andersson (ex Vita Hästen) som också gjort succé i Lilla Sovjet nu.

Undertecknad hade också totalfel och tippade KHK som elva med kommentaren ”en okey allsvensk forwardsuppsättning på pappret”.

Det är lätt och vara efterklok…

***

Det som kan tala emot KHK och som kanske stoppar NJ att ligga sömnlös över de missade värvningarna är dock att de troligen är ganska maxade och formtoppade redan nu. De flesta andra lag, som exempelvis VIK, kommer troligen att tugga ifatt då man får igång sina på pappret kanske tyngre pjäser.

Kanske är maxnivån högre hos VIK när det väl gäller sedan i vår.

***

En intressant notis är att Philip DeSimone, som VIK enligt MrMadhawk kollade, fått lämna Jokerit efter sin try-out och 1+2 på åtta matcher. Kanske dags att ta upp tråden igen då sannolikt lönekraven är modestare nu.

Så här sa en NHL-scout till mig om DeSimone tidigare:

– En väldigt bra skridskoåkare med okey teknik och en bra passningsspelare.

– DeSimone verkar också ha ett hett temperament och kan bli elak om man retas med honom. Han har okey ”vision” (överblick av passningsmöjligheter), men jag har sett honom för lite för att uttala mig om hans totala spelsinne och tvåvägsspel.

– Men det bör vara en bra spelare på allsvensk nivå, sa denna normalt sett ganska kritiske kontakt.

***

Intressant också att Fagervall och Hellas valt att sprida ut energispelarna Jonsson, Mårtensson och Söderkvist i lagets kedjor. Troligen ingen långvarig lösning då det på sikt behövs riktigt lir och hetta i topp-3-kedjorna. Men det är ett sätt att väcka liv i lagets forwards hetta och produktion.

5 svar

 1. Bobby skriver:

  Conny Strömberg fast på bänken i ÖHC. Kan det vara aktuellt att låta han spela upp ett lag till i SHL och sedan avsluta karriären 😀

  http://www.hockeysverige.se/article/14770123/conny-fast-pa-banken

 2. Jeppe skriver:

  Det känns kanske som att formationerna på träningen var lite en varningsklocka att jobbar ni inte så plockar vi bort er…

  tror att det imorgon ser ut som vanligt…

  Känns skönt att veta att tränarna e lite trötta på hur det sett ut och markerar… ingen ska vara given eller känna sig given..

 3. Mikael Norén skriver:

  Tack för info KHK! Jag har för mig att NJ sa att han var sportchef då Angell kom till Arboga 03-04, kan någon bekräfta det som har koll?

 4. KHK skriver:

  Nick Angell hade anbud från KHL och hade hamnat där om han varit ute efter pengar. Anledningen till att han hamnade i KHK är enbart pga. Bengtzén som har jobbat med Angel tidigare. Även om VIK skulle varit intresserada av honom har jag svårt att se att det fanns en promilles chans att han spelat för er i år.