Inför Mora med MIK-röster och tankar efter Brynäs, Södertälje & Björklöven: Spelet har givit NJ ett mycket gott ”säljläge” till styrelse och andra att VIK ska gå ”all-in” sista året på ”SHL2024”

 

Som min poddkompis Oliver Åbonde på VLT klokt sa gällande denna lite speciella sista tredjedel av SHL-satsningen i ”SHL2024”.

”Om det tidigt verkar som VIK är bra, då kommer man nog satsa lite extra sista året, annars spelar man nog lite tillspetsat av säsongen och sparar pengarna.”

Detta om hur hårt VIK skulle satsa just beroende på SHL2024 blivit lite tilltufsat efter kräftgången vilket gav denna rejäla nystart nu med NJ.

Den tidiga men tydliga tendensen är att detta VIK är bra.

Trots ett helt nytt lag, och att man direkt tappade en tänkt spets i Brett Kemp, har NJ-VIK snabbt hittat ett starkt spel som långa stycken glänst även mot idel ädel topplag i HA. Lag som haft betydligt mer tid att spela ihop sig genom åren med fler i Europa beprövade spelare.

Spelare som Nick Hutchison, Hannes Hellberg och Elias Pettersson spelar garanterat i en rikare liga nästa år. Och Konstantin Komarek kan nog räkna med SHL-anbud om han fortsätter som mot Björklöven senast.

Så NJ kan med fog argumentera att ”om vi får loss lite extra medel att, till att börja med, ta in exempelvis två spetsyttrar och en toppback kan vi på allvar hota mot SHL redan i vår. För så här bra centrar kanske vi inte har kommande säsong”.

Jag bara spekulerar. Men ändå ett tänkbart scenario. Eller vad tror bloggens så många kloka läsare?

***

På fredagskvällen väntar alltid lika luriga Mora på bortaplan. Bloggen talade med tre MIK-följare:

”Har en ganska bra känsla att det finns god potential. Ignatjew kan nog bli ett fynd i kassen, men det är nog inte omöjligt att Ljunggren får chansen. Backspelet och kvalitén har varit sisådär, men Noréns intåg verkade ge effekt direkt. Offensivt är jag inte orolig. Må bästa lag vinna men jag lägger min slant på Mora.”

”Tycker man blandat och givit hittills, första perioden mot DIF var stark, och det var stundtals spel mot ett mål. Tycker linan med Carlsson, Yetman och Schultz var bäst igår, sen har ungtupparna Vesterheim, Nygård och Steen gjort en stark start på säsongen, likaså Ignatjew var riktigt bra igår. Skulle säga att förstalinan kan bli mycket bättre, plus att backsidan är otroligt svag emellanåt med kladdiga uppspel och omständligt spel i egen zon. Fick se några ljusglimtar av nye backen Norén igår, och han kommer nog bli viktig för oss framöver. Utöver det säger jag som coach Hermansson sa igår, ”när vi får spela i offensiv zon och flyttar puck är vi bra!””

”Vi har väl gjort två bra och två usla matcher. Så är lite svårt att säga. Men jag har imponerats av våra norska ungdomar. De har nästan drivit laget. Tycker faktiskt att förstafemman borde kunna prestera bättre. De har ju gjort poäng, men tycker de borde kunna bidra mer i spelet 5-mot-5. Men som sagt svårt att säga riktigt då hela laget spelat bra i dom matcher vi varit bra och vice versa. Tycker Chad Yetman varit okey. Kommer säkert bli bättre ju längre det går. Kom tydligen otränad. Men han har en riktigt vasst skott och har näsa för målet.”

5 svar

 1. JH skriver:

  0-5 och kapten visar vägen…

  • Halonen skriver:

   Befria honom från bindeln och sätt på läktarn nästa match. Jansson och Östman är inte på 4 av målen bakåt, Vid 0-4 undrar man ju vad som pågår, ser helt sjukt ut. Den i supporterkretsar bespottade Lindelöf är vips den back som är inne på minst mål bakåt, +2 i statistiken. Skicka hem Dmytriw och värva två yttrar tack! godnatt!

 2. Viktor skriver:

  Säsongen i AHL drar igång om en dryg vecka, när säsongen drar igång lär ju marknaden där vara mer begränsad, för visst är känslan alltjämt att det ska in minst en spets-ytter till. Och förhoppningsvis en klassback. Har NJ tiden med sig eller emot sig för nyförvärv kan man undra?