Inför Mora-Västerås: Bättre inställning ska visa Colliton den hårda sidan av tränarjobbet

Fornataro Eriksson Mora

Idag 16.00 drabbar Västerås och Mora samman i FM Mattson arena. Västerås som fortsatt placerar sig på en tredjeplats kommer från en total plattmatch tillskillnad från Mora som kommer från en seger och med ny energi genom tränarbytet.

Västerås senaste match har inte gått någon obemärkt. Förlust med 4-3 mot Oskarshamn på hemmais, innehållande årets kanske sämsta period, har gjort stor uppståndelse inte minst internt. Direkt efter matchen stängde laget in sig i omklädningsrummet för ett spelarmöte. Det som framförallt diskuterades där inne var inställningen på isen som genomgående under matchen hade varit fruktansvärd. Vi såg bland annat återvändaren Fornataro som värvats tillbaka för dyra pengar glida runt på isen och agera som en grinig tonåring. Från den senaste insatsen är det bara en sak som är värd att ta med sig till Mora, McArdles inställning och kämparglöd. Kanadensaren var tillbaka i det skick vi såg honom i då Västerås spelade sin första omgång uppe i Timrå.

Truppen mot mora beräknas se likadan ut som senast mot Oskarshamn, men laget i sig beräknas vara betydligt mer explosivt och energirikt.

Mora har gått igenom en större förändring de senaste dagarna. Efter att Patric Wener tidigare i veckan meddelat att han avsäger sig ansvartet som tränare i Mora för att kunna satsa fullt ut på sportchefsuppdraget har laget varit på tränarjakt. Ett namn som genast kopplades ihop med Mora var Patrik Ross som tidigare under sin karriär både spelat och tränat där. Det blev dock ett blankt nej från Ross som dock öppnar för att återigen gå in i båset någon gång i framtiden.

Moras lösning blev istället att tillsätta sitt inför säsong nordamerikanska nyförvärv, Jeremy Colliton, som huvudtränare för laget. Klubbens motivering är att Colliton ska sitta på så pass stora ledaregenskaper att omväxling från spelare till tränare inte ska bli några problem. Det har onekligen startat bra för honom i båset då han ledde laget till seger mot Troja Ljungby där slutresultatet skrevs till 2-1.

Två förändringar ska alltså ske imorgon, Västerås ska återigen få känna på segerns sötma samtidigt som Moras nya tränare ska få känna på den tuffa delen av tränarjobbet.