Stark tredjeperiod i Mora befäste VIK som seriens bästa bortalag

Romano lirkade fint in avgörandet i tom kasse och VIK hämtade hem tre ytterst viktiga poäng i Mora. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Efter den mycket svaga insatsen hemma mot Oskarshamn senast kom VIK snabbt upp på banan igen i Mora. VIK gjorde en stabil bortamatch och vann med 2-0 efter en mycket stark tredjeperiod.

Mora är ett lag som kan daladansa ibland men VIK lyckades bromsa detta i första perioden med sitt klassiska försvar. Det var ganska jämnt i första perioden.

I andra perioden hittade domare Lyth inte mindre än fyra VIK-utvisningar och hemmalaget fick chansen i PP. Men en Fransson i storform och VIK:s boxplay redde ut det hela.

Efter sju nollor nu har Fransson otroligt nog chansen att slå Lasses nio nollar från ifjol. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Den största oron var annars att Williams blev liggande länge efter en olycklig smäll. Gissa om alla pustade ut när Williams sedan återkom på isen.

I sista perioden kom ut VIK med hög fart och mycket bättre passningsspel. Bromés måltorka höll sig då 19-åringen satte en backhand i ribbkrysset i början på tredje.

Fornataro lyckades äntligen teka bra och krönte sitt dagsverke med vinnarmålet. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

VIK var bra i tredje och det var därför inte orättvist då Fornataro direktsköt in 0-1 efter 50 minuters spel i power play. Assisten stod stekhete Mitell för.

Romano visade sedan bra klubbteknik då han lirkade in sitt 13:e mål för säsongen i öppen kasse omgiven av dalkarlar.

Sammanfattning

Efter den oroväckande dåliga insatsen senast hemma kom VIK snabbt upp på banan igen. Fagervalls gäng gjorde en typiskt snål bortamatch där Fransson och VIK-defensiven briljerade.

Fransson var mycket skärpt och orkar 33-åringen bevara denna form hela vägen nu kommer VIK bli mycket svårslagna, även för AIK och Örebro som blir motståndet i den eventuella kvalserien.

VIK befäste därmed positionen som seriens bästa bortalag. Tillsammans med Karlskoga är VIK det enda laget med positiv målskillnad på bortaplan. Hemma däremot är VIK endast ett mediokert playofflag.

17 poäng på de senaste 16 matcherna. Mitell är onekligen på gång offensivt. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Mitell förtjänar beröm för sin mycket jämna och fina produktion. Efter bara sex assists på de 15 första matcherna har nu spelgeniet 17 poäng på de 16 senaste matcherna och +7. 33-åringen är på väg på sin form från våren 2013…

Eftersom Malmö föll på straffar drog VIK iväg två poäng från pågarna. Man kan inte klaga på spänningen.

Bromé gjorde en ny bra match men står kvar på endast 0+2 efter 22 matcher. Undertecknad har nog aldrig sett någon forward vara så bra med så liten utdelning. Kommer det en ketchupeffekt snart eller är 19-åringen inte riktigt mogen av avsluta riktigt ännu på allsvensk nivå?

Skönt för Fornataro att näta med ett klasskott. Dessutom hade poängkungen från ifjol en mycket välkommet lyckad match i tekningarna. 28-åringen vann 19 av 28 tekningar. Hoppas det är ett lyft som håller.

Kul är också är att se Frycklund gå framåt efter den tunga starten på säsongen. 20-åringen har ju så många verktyg plus en stor tung kropp som har så mycket potential, åtminstone till att bli en jobbig fysisk kraft för motståndarna att fokusera på.

Västerås tre stjärnor:

1. Fransson – Sjunde nollan för säsongen och 33-åringen har nu chansen att matcha Lasse Johansson nio nollar från ifjol. Tänk att VIK skulle få sådant målvaktsspel två säsonger i rad.

2. Bromé – Sköt hela sex skott och skapade stor oreda i Moras zon. Vilken lyx att ha en sådan puckvinnare i tredjekedjan. Men när kommer produktionen? Med den tekniken och viljan borde det bli fler mål.

3. Fornataro – Äntligen bra i tekningarna och mycket distinkt skott gav segern. Ser lätt ut med sådana direktskott. Men det är svårt…

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://24.media.tumblr.com/e555cfa7d8425a683d53f601639d7353/tumblr_mzeyi2eGOm1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@martin_park021 @VIKFanCentral Jo, det är väl i princip en naturlag… 😄 Men då får vi ta det. Tycker ändå det är rät… https://t.co/63fSqz0Gii

SvaraRetweetFavorit
Martin - Avatarmartin_park021Martin

@SeClaes @VIKFanCentral Sedan gammalt att han hänger game winning goal i tredje mot VIK 4min in i tredje! Fälth gjo… https://t.co/PpTJSjLwcp

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Kapten Jimmie Jansson om träning och annat efter första dagen på is: "Mer på allvar nu med den tydligare riktlinjen… https://t.co/jy5jw6IJo2

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Jag tycker det var helt rätt att gå skilda vägar. Tyckte det stannade av senaste säsongen så ett mil… https://t.co/KsbYEWa8pK

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto