Kamp mot Kringlor

Seger borta mot Mora och ytterligare en nolla av Jonas Fransson. Skönt är bara förnamnet. Matt Fornataro tog över från offensiv blå när Williams blev bortmarkerad och Tony Romano fastställde slutresultatet i tom kasse. Viktiga poäng för VIK och en tung förlust för Mora på riskerar att bli indraget i bottenstriden om laget inte vänder sin negativa trend.

VIK-SSK

I morgon tisdag gästas VIK Hockey och Västerås av Sportklubben från Södertälje. Kringlorna har vänt en tung höst till något positivet och trots att laget förlorade borta mot Almtuna senast så verkar hela laget ha lyft sig sedan Nylander Jr gjorde comeback. En annan spelare som är värt att hålla ögonen på är den tjeckiske JVM-spelaren David Pastrnak som har gjort 21 poäng på 31 matcher såhär långt. Under VIKs senaste match i Södertälje hann undertecknad byta några ord med den sympatiske tjecken som var skadad då.

SSK har precis som flera andra klubbar hittat spelare som floppat mer än flippat. Jason Gregorie är en av spelarna som lovordades från många håll på försäsongen, men som inte riktigt levt upp till förväntningarna.

Centralen tog del av Sporklubbens intervju med tränare Anders Sörensen.

Nu ställs vi mot VIK i morgon tisdag, vad tror du om matchbilden mot ett topplag i serien?

–  De är riktigt starka defensivt de också. Det gäller för oss att hålla ihop laget, inte känna stress och spela på. Luckra upp deras defensiv och ta oss in på mål och stanna där.

vik-ssk-23

VIK Hockey har 69 inspelade poäng efter 37 matcher. Bara två efter serieledaren Karlskrona som bokstavligt vräker in mål. Dock så skuggar Malmö bakom VIK med en match mindre spelad. Något som hittills bara varit oroväckande men som kan bli ett stort problem framöver är att VIK har haft svårt att skapa vassa lägen. I förlustmatchen mot Oskarshamn hände ingenting och borta mot Mora fanns svårigheter att få fram pucken på mål, vilket Jocke Fagervall varit kritisk mot.

Något som förbättrats markant under säsongen är lagets förmåga att hålla i pucken i offensiv zon och på så sätt skapat ett ordentligt tryck. I hörnen görs inga mål, men genom att mala på nere i sarghörnen, kommer allt som oftast en utvisning eller ett bra läge för en lagkompis framför kassen.

Både Stefan Legein och Luca Caputi saknades mot Mora, men enligt lagets officiella rapporter så tränade både spelarna idag och förhoppningsvis spela i morgon. Det skulle innebära mer tyngt framåt och större möjligheter att bärga ytterligare tre livsviktiga poäng i kampen om kvalserien.

Jonas EmmerdahlViktor Mårtensson hjälper Marcus och tar hand om Jacob  Dahlström