Inför Mora- Västerås: Skador till förbannelse

Det blev en torsk hemma mot Södertälje efter att VIK Hockey vänt 0-1 till 2-1, och Södertälje i sin tur vänt 2-1 till 2-4. Kringlorna gjorde en bättre tredje period, vilken blev avgörande tillslut.  Match nummer fem i helvetessviten går på bortaplan i Mora imorgon torsdag.

Anze Kopitar ( 11 ) har tagit sina medspelare till nya höjder såhär långt.

Motståndaren: Mora IK

Senast Mora IK var på besök i Västerås var faktiskt senast Västerås förlorade på hemmaplan. Det var även matchen i matchen då Anze Kopitar gjorde debut och visade Västeråspubliken varför han är en av NHL:s bästa spelare. Kopitar gjorde 1+3 och överglänste Patrik Berglund i den matchen.

I morgon torsdag möts lagen igen. Sedan senaste mötet har Mora gått förhållandevis bra och ligger på en femteplacering i dagsläget.  Dalkarlarna har slagit Djurgården, Malmö, Oskarshamn och Leksand för att nämna några. Lagets stjärna Anze Kopitar har trots med sina mått mätt, en ganska torftig omgivning, fortsatt producera sedan matchen i Västerås. Med 16 poäng på 14 matcher har Kopitar varit inte bara varit poängbäst, med sina 11 assist verkar han ha tänt resten av laget också.

Till Moras hemsida säger tränare Patrik Wener att:

– Mot Djurgården handlade det mycket om att lägga puckar mot målvakten, driva mot mål hela tiden komma till avslut. Inför matchen mot Västerås har laget har nött både snabba uppspel och boxplay samt repeterat våra spelsystem. Nyckeln till seger mot Västerås blir såklart att sätta lägena i powerplay och såklart döda deras powerplay.

David Lundbohm gjorde comeback i Gulsvart. Hur många matcher blir det för honom i år?

VIK Hockey

Fyra matcher i rad blev det innan orken tog slut på riktigt. Alltid tråkigt med förluster men efter en generellt sett välspelad match stod Södertälje som välförtjänta segrare. VIK orkade inte riktigt hela matchen och mäktade bara med fyra skott i sista perioden.  I och med matchen mot Södertälje så tackar vi lånet Oskar Bäcklin för hans tjänster och önskar honom lycka till framöver.

Istället för Bäcklin så har Nicklas ”NJ” Johansson hittat en ersättare som bör klara spelet i allsvenskan utan allt för stora problem. Idag landade nämligen klubbens nya back, Brendan Mikkelson från Tampa Bay Lightning. Mikkelson är kanske inte kan mäta sig med Lidas rent poängmässigt, men med tanke hur dagens bakuppsättning ser ut skulle nog till och med Pinoccio ta en plats. Mikkelson har i vilket fall fått goda rekommendationer från flera håll och kommer säkert tillföra defensiven en ny dimension.

Vad gäller skadeläget i laget har vi inte kunnat få fram så mycket ny information på de redan tidigare skadade spelarna. Däremot har det under dagen rapporterats att varken Ante Lindh eller Viktor Backman kommer spel efter att ha ådragit sig nya skador.

Matchtips: 2-3       

snapFB:
s:73:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";}}";
snapLI:
s:41:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:0:"";}}";
snapTW:
s:97:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";}}";
snapEdIT:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:62:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/09/RL_3341.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}
xyz_smap:
1

2 Kommentarer

 1. Mikael Norén

  Läktarplats, kan ligga något i detta. Men tror främst att Backlund och Berglund inte är 100 % fysiskt ännu, blir man trött tappar man många viktiga procent i skärpa, kan se ut som man är ointresserad då. Men troligen tänker de säkert på NHL i vissa matcher, särskilt när det förhandlas där borta. Håller med att man kunde matcha fjärdelinan mer, Mårtensson började ju lysande mot SSK för att sedan knappt spela. Han kan ju göra något avlastande byta i alla fall.

 2. Läktarplats

  Till Ludde och Mikael Norén: Återkommer till mitt inlägg efter SSK-förlusten: ”vart tog VIK-orken vägen i tredje perioden och var fanns VIKs ledarfigurer?”
  För det första så tror jag inte vi ska ställa allt för höga krav på Bulan och Mickis, visserligen är de NHL-proffs, dock lockoutade NHL-proffs! Dom är här och spelar i väntan på att NHL-konflikten löser sig och av vad jag förstår spelar dom för VIK helt ideellt. Kan vi på läktaren ändå kräva att de ska ge allt?
  För det andra så tycker jag att Fagervall matchar dom för hårt, de har sina ordinarie byten, de spelar alltid i boxplay, de spelar alltid i powerplay. Kanske inte så underligt att de inte orkade i tredje mot SSK? Speciellt med tanke på helvetessviten med täta matcher. Nej rulla runt på alla fyra formationerna i kväll mot Mora så kanske vi få se än fler läckra mål av firma Bulan/Mickis.
  Till sist, det ska bli intressant att se vilken av amerikanerna Brandy eller Lundbohm som får spela mot Mora om Mikkelson är med och stärker upp backsidan.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit
VIKing - AvatarVIKing1913VIKing

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit
Henrik Olsson - Avatarhenke778Henrik Olsson

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto