Dave Lundbohms enormt tuffa utveckling på karriären fortsätter och hur bra är Mikkelson?

Var det första och sista gången vi fick se Lundbohm jubla i VIK denna säsong? En ganska absurd situation har uppkommit efter VIK valde att ta in ytterligare en icke-EU spelare i Mikkelson. RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Dave Lundbohm firade elitserieavancemanget med Växjö våren 2011 och såg nog ljust på fortsättningen av karriären. Under guldfesten fick amerikanen dock veta att han inte fick vara kvar.

Lundbohm hamnade sedan i Västerås och var inte i toppform då han dök upp. Bröt sedan handleden tidigt. Hämtade sig aldrig och blev rejält utfryst och utskälld av Mats Waltin trots att han under en period pangade in flera fina mål. Hamnade i fjärdekedjan med grovjobbare.

Under tiden försökte VIK göra sig av med amerikanen. Under hela sommaren spekulerades det öppet om klassmänniskan Lundbohm. Till slut blev det finska andraligan där Lundbohm blev populär hos alla i TuTo. Hämtades över till VIK igen och gjorde en bra första match och skapade som förste tredjelänk kemi mellan storstjärnorna Backlund & Berglund.

Allt bra? Nej, nu verkar det som Lundbohm kommer hamna på läktaren då man valde att plocka in ytterligare en icke-EU-spelare i Brendan Mikkelson. Om det blir så är det inte svårt att tycka lite synd om Dave. Hans enda ”brott” var att han kom lite ur form efter guldfirande i Växjö. Hur många gånger kan man straffas för ett och samma brott undrar nog Lundbohm…

***

Hur bra är egentligen Brendan Mikkelson? Den som förväntar sig en Nicklas Lidström eller Bobby Orr kanske ska dämpa förväntingarna en aning. Mikkelson har faktiskt klart sämre poängsnitt i både AHL och NHL än Jonathan Ericsson, som inte direkt superglänste för sitt Södertälje igår mot VIK (vi minns indianaren till Bradys 2-1). Dessutom har ju inte Mikkelson spelat på stor rink och lär behöva en läroperiod.

Men siffror och statistik säger inte allt. Det som talar för att Mikkelson blir den här komplette backen VIK nästan aldrig haft är ju att Niklas Johansson går från klarhet till klarhet som sportchef. NJ har fått maximal utdelning på varje nästan värvning till denna säsong. Snacka om allt mer matjord i fickorna hos NJ.

Vad talar då emot att Mikkelson blir den här riktiga quarterbacken som lyfter power play till 25%? Jo, den här ”förbannelsen” för kompletta offensivt begåvade allroundbackar vilar tungt över Rocklunda. Ska Mikkelson lyckas bryta den? Av alla backar VIK värvat de senaste tio åren är Mikkelson helt klart den mest meriterade och borde kunna bryta förbannelsen. Om han nu inte får ett jobberbjudande av Vita Huset och drar…

1 svar

  1. Dennis skriver:

    Leisenring har varit bra… inget snack… Men tycker det vore en rejäl miss av Fagervall att inte låta en tänd Lundbohm spela matchen emot Mora.