Inför Oskarshamn: “Oerhört viktig match” & lite om Tornbergs/Ivarssons ersättare i Örebro

 

På tisdagskvällen väntar tiondeplacerade Oskarshamn i ABB Arena. Smålänningarna är som vanligt oberäkneliga och en oviss matchbild väntar. IKO är verkligen ett lag som ibland är på, ibland av.

Oskarshamn kan eventuellt dras in i bottenstriden som det ser ut tabellmässigt. Men då måste VIK fortsätta med att släppa in lite mål (två spelmål insläppta mot Västervik/Pantern borta) efter ett tiotal omgångar med närmare fyra insläppta/match.

Att hoppas att offensiven kommer leverera regelbundet är nog att hoppas för mycket, vis efter 33 omgångar – om nu inte Appelgren kan värva in spelare som tänder den offensiva gnistan.

Med bara 19 matcher kvar och nio poäng upp till strecket ser det ut som VIK måste vinna 11-12 av de matcher som är kvar om laget ska ha chans att undvika negativt kval. Fönstret blir mindre och mindre. Men som sagt – med en målvakt som Lundberg är inget omöjligt. Kolla målvaktstoppen där Lundberg nu ligger fyra med 92,9 i räddningsprocent med en vinstprocent på 27 (!) bland målvakter i topp- och mittenlag…

Måste också tillstå att Christer Olsson har “hållit sitt ord” gällande att våga peta underpresterare och att laget ska prioritera defensiven efter våra möten. Återstår att se när Niklas Lihagen får en ny chans.

Saknas i VIK gör Rasmus Edström, Daniel Bernhardt och Johan Jonsson. Markus Persson är som bekant ännu inte ersatt som lagets ledande forward.

– Formmässigt finns det en del övrigt att önska, väldigt upp och ner i prestationerna, säger Twitterprofilen och IKO-kännaren @snackarhockey till bloggen. Saknas gör Poulsen, Källgren, Gunnarsson och Löfstedt. Känns som en oerhört viktig match, tätt om placeringarna och en vinst ger playoffplats medan en förlust ger farlig närkontakt med det undre strecket.

Vilka är heta?

– Det är svårt att bortse från Deschamps, ligger fortsatt bakom mycket bra offensivt. Även Ragnewall i kassen har varit utmärkt i flertalet matcher på slutet.

***

“Västeråsarna” Lars Ivarsson och Johan Tornberg fick som bekant lämna tränarposterna i Örebro. Niklas Sundblad och Petri Liimatainen ersatte efter många år i Tyskland. Många är nog nyfikna på de “nya” namnen i svensk hockey, hörde lite från insidan från scouthåll i Tyskland:

– Sundblad har ett rykte som strikt “taskmaster”, dvs. gillar att köra riktigt hårda träningar och ge tuffa utmaningar. När Ingolstadt vann ligan gynnades de av det. Men det kan bli för tufft och spelare kan eventuellt tröttna. Behöver en assistent som kyler ner honom, och tror inte Liimatainen är killen att göra det. Men totalt sett en bra coach. Inte bra på att hitta spelare i GM-roll dock, var tvungen att göra det i Köln och en hel del av spelarna han värvade fungerade inte alltför väl. Bör endast vara tränare, inte GM.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"818551365039484929";s:5:"pDate";s:19:"2017-01-09 20:13:48";}}";

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@MartinF021 Måste sova på saken gällande kedjorna. Mycket nytt att ta in 😊🙃

SvaraRetweetFavorit
Martin Fredriksson - AvatarMartinF021Martin Fredriksson

@VIKFanCentral Tycker man ska återgå till From Karlsson Bergman, den kedjan var riktigt bra. Bra att ha en riktigt… https://t.co/3T1Adv1WUT

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Seger i genrepet mot Södertälje inför premiären mot Tingsryd med en del positiva indikationer och stekhet Lunsjö -… https://t.co/5Fb2DDuYdc

SvaraRetweetFavorit
Erik Göthberg - AvatarErikGthbergErik Göthberg

@VIKFanCentral Lunsjö bästa vikaren hittills sedan tycker jag att Östman gör mycket bra.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto