Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Defensiven åter och en poäng mot Pantern – offensiven ett ihåligt lapptäcke

 

VIK tog en viktig poäng i Malmö mot Pantern på lördagseftermiddagen. Pantern vann efter straffar (2-1), då VIK inte alls lyckades i avgörandet.

VIK kom ut bra inledningsvis och gjorde en balanserad förstaperiod. Det var relativt jämnt. I andra perioden gjorde bortalaget det än bättre och lyckades störa Panterns uppspel rejält och man stal pucken och skapade ett flertal spelvändningar.

Pantern gjorde 1-0 i power play sedan Jimmie Jansson återigen åkt ut. Den unge backen spelar verkligen på gränsen, men man kan bättre köpa övermod då det rör unga backar som utvecklas.

VIK skapade sedan en hel del (Mylläri brände friläge efter ny bra framspelning av Z) och det var inte orättvist då Eddie Davidsson gjorde sitt första mål på sex matcher och blott andra poäng på de senaste 12 matcherna. Lukas Zetterberg låg bakom målet då han smart sökte fri yta som Hampus Larsson hittade.

I sista perioden föreföll VIK dra sig tillbaka och Pantern tog över. Kanske inte så konstigt då kvarterslaget hade hemmaplan och alltid kan spela ut någon som helst press. I början på tredje tog Frycklund åter en tveksam utvisning och ett nytt PP för VIK gick upp rök. Olsson lär nog ta #9 i örat nu.

Luttrade VIK-fans vet att straffar sällan går och varken Gråhns, Wikman eller Lundberg var ens nära att störa Pantern. VIK fick det fattiga kvarterslagets straffar att se NHL-mässiga ut. Gulsvart förlorade sin fjärde av sex straffläggningar denna säsong. Viktiga poäng till synes billigt till spillo.

SAMMANFATTNING

Ett steg framåt i intensitet, skapande av chanser och defensiv jämfört med många bortamatcher nyligen. VIK var inte alls så tillbakapressade som mot Västervik och vann skotten med 34-27.

Lundberg var åter bra i kassen. Simon Karlsson gjorde en fin comeback och blir väldigt viktig framöver. Lihagen var petad för andra matchen i rad och underpresterande backen Rasmus Edström fick inte spela något av vad jag såg.

Pantern har ett välväxt lag med många stora kroppar som bara kör, saknar dock kreativitet framåt och bombade mest från blå.

VIK lyckades stundtals bra med sin gameplan och stal flera puckar tidigt i Panterns uppspel.

Dock såg man igen varför VIK gör minst mål i serien. Skyttet och kylan vid avslut var usel. Laget har som bekant ingen beprövad skytt att luta sig mot. Därmed blir offensiven lite av ett lapptäcke, där det är lite av ett lotteri vilken som ska lyckas peta in någon puck med stor möda och besvär just idag.

Just idag var det Eddie Davidsson som petade in en puck efter en lång måltorka. Tvåmålskytten mot Västervik, Marcus Bergman, syntes inte till denna afton. Signifikant – forwards gör några mål, går sedan 8-15 matcher utan mål.

En tänkt målskytt som Fish har onekligen fått krutet blött. Forwarden krigar men är mållös i elva raka nu.

Appelgren behöver verkligen så snart som möjligt försöka trolla hit en målskytt med hjälp av byggaVIK om det ska bli någon tabellklättring. För dagens ihåliga lapptäcksoffensiv är inte mycket att lita på i längden.

Dock finns det mycket annat bra som verkar gå åt rätt håll i truppen och fyra poäng av sex i två svåra bortamatcher är en bra start på 2017.

PUCKLIGAN

5. William Wikman

4. Henrik Lundberg

3. Simon Karlsson

2. Lukas Zetterberg

1. Hampus Larsson

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"817806048870416384";s:5:"pDate";s:19:"2017-01-07 18:52:11";}}";

8 Kommentarer

 1. Martin

  På plats k malmö med ett gäng Västeråsare såg man att Simon Karlsson lade till en dimension i backspelet och ti poweeplay. Ruskigt bra kyla på oveensiva blå för att vänta in laget och skapa tryck i anfallszon istället för att köra den patenterade sarghörnsdumpen. Även i uppspelet var hsb toppen, riktig Pondus, inte konstigt att edström fick sitta. JANSSON visade riktigt bra go, tar hans utvisning 10ggr i veckan jämfört med Frycklund, Jansson försöker verkligen sätta stopp i spelet och sätta sig i respekt och spelar utan rädsla, grymt bra!

 2. Marko

  11.500 kvar till 300.000 förutom det som folk swishat in under kvällen. Det ska väl gå eller hur? 2 sponsorer gick in med några tusen till idag, säkert 5k per sponsor. Hoppas VIK support också anordnar någon aktivitet till så att summan uppnås. Klubben kunde också bjuda på något pris för de som ställer upp. Lite friplåtar, burgare på plats eller andra priser.

 3. PatrikH

  Lappen: Vad är det som säger att man har rätt att spela i ett lag oavsett prestation? Jag skulle gärna se båda spelarna i laget, men då måste de ju prestera också!

 4. Bonzon

  Vad är ett ”kvarterslag”. Om det syftar på att nästan alla spelare är från Kirseberg så köper jag det. Annars är inte Pantern mer ”kvarterslag” än Brynäs eller Frölunda.

 5. Gurkan 63

  Det vik ska göra ,det är att koncentrera sig på sitt inte blicka mot andra lag ,för det kan dom inte påverka bra av vik att ta fyra av sex möjliga poäng bara att möta på poängen är viktigaste just nu…

 6. Gurkan 63

  Det vik ska göra ,det är att koncentrera sig på sitt inte blicka mot andra lag ,för det kan dom inte påverka bra av vik att ta fyra av sex möjliga poäng bara att möta på poängen är viktigaste just nu…

 7. Lappen

  Bland dom tråkigaste matcherna någonsin inte många pass på bladet så fort dom vinner pucken så sprätter man iväg den och ger bort pucken igen blir svårt att göra mål då och vinna matcher

 8. Lappen

  Verkar som om ledningen kör med utfrysningtaktik med Lihagen och Alenbring

Tweets

#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Tack. Bra jobbat Micke. 🏒

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@LennartGotlin Hälsena och handled. Täckte också något skott då han skadades. Ansiktsskador. Men ska inte vara någr… https://t.co/iaKxCXJDwS

SvaraRetweetFavorit
#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Vet du vilka skador han har haft? För som John Fischer skriver så har han haft några som har stoppa… https://t.co/IGb77FvSl7

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@VIKFanCentral Intresserat med en så utförlig rapport

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto