Tänkte toppcentern utanför laget även mot Pantern men Simon Karlsson tillbaka

Jonte Berg täcker massor med yta i box play. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Niklas Lihagen spelade inte i segermatchen senast i Västervik. I dagens bortamatch mot Panterna är den tidigare så framgångsrike forwarden också hemma.

Enligt bloggens uppgifter är detta en konsekvens av den nya tuffare policyn i VIK. VIK-tränarna var tidigare inte lika tuffa i laguttagningen och fick kritik för detta, även på denna blogg. Men som Christer Olsson sa till mig nyligen är det slut med det nu, ”nu är det skarpt läge och en annan del av processen”.

Givetvis är det tråkigt då Lihagen började säsongen lika starkt som han avslutade ifjol. Dock har veteranen tappat efter en frånvaro då han inte kände sig fräsch. I ärlighetens namn behöver VIK en Lihagen i storform med sina pucktransporter som alltid ger motståndarna bekymmer.

Pantern borta är en uppgift som inte är omöjlig ur VIK-ögon. Traditionens makt är stor och hade det varit Almtuna eller AIK borta hade man haft betydligt läge förhoppningar, oavsett något lags tabellposition.

Hercules Öhlander Horn, Johan Jonsson och Daniel Bernhardt är skadade/sjuka. Jonte Berg gjorde en bejublad comeback senast.

Positivt är även att Simon Karlsson äntligen är tillbaka efter att ha missat sju matcher sedan smällen mot Södertälje. Lag har ju dragit fördel av att VIK varit snälla och kört över VIK:are helt ”ostraffat”, till Christer Olssons förtret. Någon slump att man haft så mycket skador? Även sist mot Västervik körde Olle Liss på Henrik Lundberg lite sådär lagom diskret. Frågan är vad man ska göra åt det?

För VIK är det ganska enkelt vad man behöver. Lundberg måste vara 94-95-procentig, alla VIK:are måste spela oerhört uppoffrande och VIK-offensiven måste glimra ibland, som vid Bergmans magnifika 1-2-mål senast.

Dock behöver VIK-offensiven glimra till lite oftare. I längden håller det inte att lita så mycket på Lundberg och förlora skotten med 48-19 som senast i Västervik.

En som kan bättre är Mikael Frycklund. Trots att centern gjort 1+7 senaste 10 (visar ändå potentialen) finns nog mycket mer att ta ut. De första 15 matcherna spelade Frycklund fenomenalt bra och enkelt. På sistone har den potentiella förstecentern spelat väl svårt och i frustration tagit utvisningar.

En som har stigande formkurva är Lukas Zetterberg, 4+2 på senaste 10 efter 2+5 de första 20 matcherna. Om VIK ska segla uppåt måste man på något sätt få med i alla i båten samtidigt.

2 Responses

  1. påsen skriver:

    Men det måste vara bättre att Lihagen spelar och Svedlund tuggar plutt.. Sen måste Dogge spela mera med sin fysik är det den enda backen som är stark och lagom ful…

  2. Gurkan 63 skriver:

    Helt rätt att vänja spelare som inte ställer upp för laget till hundra procent. Lihagen har börjat denna säsong bättre än han slutate förra säsongen. Men det finns betydligt mera att kräva av Lihagen , jag upplever att dom behöver bara blåsa på han så ramlar han omkull och så har det varit hela säsongen, han är dålig i närkampsspelet han förlorar alldeles får många dueller i sarghörnen han vill inte om och ta stryk.. Helt rätt av Olsson /Zabel bänka dom som inte bjuder till och in med någon annan bara för att visa don att du är ersätningsbar….