Transferstopp närmar sig så smått och några namn – VIK-bekantning söker nytt

Marcus Bergman har skjutit in sig och är kanske på väg mot 15-20 mål? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Den 15:e februari är det transferstopp i de flesta ligor i Europa. KHL stängde redan 25:e december. VIK jagar en defensiv back och en skicklig forward. #ByggaVIK jobbar på och spännande var det slutar där.

Gällande defensiva backar är exempelvis dessa två namn i cirkulation: Mat Clark, som dock sitter i ett NHL/AHL-kontrakt som måste lösas. Även välbekante Jakub Cutta finns tillgänglig, har dock inte spelat en match sedan dramatiken i VIK…

Finns ju sedan några intressanta attitydsspelare med klausul i Ettan, där kan man ju ibland fynda billigt. Ett exempel på det är Marcus Bergman. 7+5 är mycket poäng per krona det. Får en känsla av att VIK vill få in lite energi.

Det andra målet Bergman gjorde mot skickliga Västervik vittnar om det borde finnas mycket mer att ta ut av forwarden som dragits med en skada under lång tid. ”Börjar se bättre ut i åkningen”, sa Christer Olsson till mig senast inför Västervik. Vältajmat uttalande.

***

Nya tag i Örebro. Lasse Ivarsson och Johan Tornberg får lämna. Hörde annars att NJ:s back Dominique Heinrich kommer hamnar antingen i Finland eller Österrike, om nu inte nya tränarna vill behålla.

2 svar

  1. gns skriver:

    Aldrig Jakob Cutta! Över min döda kropp!!

  2. Gurkan 63 skriver:

    Ska vik värva någon spelare så ska det i första hand vara en som gör skillnad och det vet alla att en sådan spelare kostar pengar och det är något som vik saknar , så då kan pengarna istället sparas till nästa säsong.