Livsviktig seger i Västervik tack vare Lundbergs, Bergmans och Bergs finesser

 

På onsdagskvällen tog VIK en på flera sätt livsviktig seger i Västervik (3-1). Viktig för att hålla liv i tabellen. Viktig för att hålla liv i tron på det här för alla inblandade. (Och även viktig för att kunna locka eventuella nyförvärv, inbillar jag mig, som nog inte vill komma till ett helt avsågat lag).

Västervik körde hårt direkt och pumpade skott mot fenomenale Henrik Lundberg. I första perioden kom hemmalaget i våg efter våg men Lundberg visade åter varför han är en av de bästa målvakterna under de senaste 20 åren i VIK.

I slutet av första fick VIK chansen i två minuters 5-mot-3 utan att få till det. En övertänd (?) Mikael Frycklund tog en ny olycklig utvisning med en oförklarlig bandysving som splittrade en hemmaspelares klubba. Många VIK-fans fick nog fler gråa…

Det var aningen jämnare i andra efter att VIK lyckades vända spelet och sätta 0-1 efter 27 minuters spel. Bergman visade bra bollsinne på ett fräsande skott av Zetterberg som den gode Fransson inte kunde hålla. Om passningen och andraassisten var menad av Mylläri var den fullständigt briljant.

Men Västervik och Lundberg var åter väldigt bra i andra. Ytterligare en odisciplinerad utvisning, denna gång av Gråhns, då även han använde trollspöet på icke tillbörligt vis. Men box play var mycket bättre nu när kraftfulla fartfenomenet Jonte Berg var tillbaka.

Conny Strömberg utnyttjade dock skickligt ytor när Lindelöf olyckligt blev stängd av en linjedomare och 1-1. Hur rättvist som helst sett till spelet.

I tredje perioden var VIK ytterligare lite kaxigare. Kaxigast av alla var Marcus Bergman som stod för ett klassavslut fram till 1-2, helt på egen hand. Efter att gjort ett mål på de 17 senaste blev det alltså två mål i afton. Ketchupeffekt som vi får hoppas håller i sig.

1-3 kom i tom kasse efter suveränt förarbete av Berg där sedan Gråhns kunde skjuta in trissan från blå. Gråhns verkar gilla att skjuta när kassen är tom.

SAMMANFATTNING

Skotten var 48-19 och det speglar till viss del matchbilden. Utan att räkna heta målchanser kändes det dock som mycket av skotten var utifrån mot ett lågt VIK-försvar. Men Västervik har verkligen bra fart och passningsspel.

Niklas Lihagen saknades och enligt uppgifter kan det vara en signal om tuffare laguttagning, som utlovats av Christer Olsson. Vi får hoppas Lihagen kan ladda batteriet och komma tillbaka lika bra som han inledde säsongen. Men rätt signal att våga bänka.

Som Christer Olsson även sa till mig tidigare: “Jonte Berg ger laget ytterligare en dimension”. I afton såg man vad Berg betyder med sitt slit och uppoffrande spel i box play.

Men denna seger betyder inget om man inte kan bygga vidare på Lundbergs briljans, det uppoffrande spelet och de offensiva glimtarna. Tyckte att Mylläri gjorde en av sina bättre matcher, “rättfärdigad”, för att använda Olssons uttryck gällande att alla nu vet att han lirar på sprutor. Kanske släppte det några gram från axlarna?

Björklöven går dåligt på 12:e plats och om de håller samma poängsnitt ser det ut som VIK behöver vinna 11-12 av de 20 matcher som är kvar om det ska finnas en chans att undvika kval. Med en sådan här målvakt är ju det absolut inte omöjligt.

PUCKLIGAN:

5. Henrik Lundberg

4. Jonte Berg

3. Marcus Bergman

2. Hampus Larsson

1. Anton Mylläri

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"816759529052532736";s:5:"pDate";s:19:"2017-01-04 21:33:41";}}";

3 Kommentarer

 1. Marcus

  Gott med seger, bra krigarinsats men ganska utspelade, Västervik hade några växlar högre tempo. Hoppas att Vik får lite mer fart under fötterna nu med bättre självförtroende.

 2. Miko

  Jätteskönt att börja det nya året med en seger och viktigt, inte bara för poängens skull. Kan man nu följa upp detta med några fler segrar på raken så är man absolut med igen. Laget har under säsongens gång inte vunnit fler än två matcher på raken och det är nog på tiden att det blir fler om kvalet skall undvikas, för kapacitet till detta finns definitivt, men det gäller att få ut detta. Klart att skadorna har stört men nu börjar man även komma mer till rätta med detta (Berg och Lundberg tillbaka på allvar och snart också Simon Karlsson får vi hoppas)

  Vi har sett i flera matcher såsom den mot Karlskoga, Modo och Almtuna hemma samt mot Oskarshamn, Södertälje och nu Västervik borta att Vik har en hög högsta nivå men det har dessvärre inte kunnat hållas under längre perioder. Dessa matcher har kännetecknats av bra målvakts- och försvarsspel samt effektivitet framåt. Kan samma höga nivån hållas över längre period är Vik att räkna med. Laget och tränarparet kan ha stärks av all negativt som har skrivits och denna seger är en bra början att visa alla oss alla som förespråkade tränarbyte att vi har haft fel. Det får de gärna fortsätta med.

  Vik har slagit Pantern och Oskarshamn i båda matcherna denna säsong, hoppas denna trend håller i sig, för det är just de två lagen som man ställs mot här närmast.

 3. Gurkan 63

  Grattis! !!!
  Njut av kvällen och var ödmjuka det väntar flera matcher….

Tweets

#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Tror du Rauchenwald flyttar hem innan Jul? 🤔 Han gör inte några direkta misstag, men sticker inte ut… https://t.co/o4y2N8gl8N

SvaraRetweetFavorit
Martin - Avatarmartin_park021Martin

@VIKFanCentral Mikael, vet du hur det funkar med försäkringar osv kopplat till långtidsskador osv?

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@JoeLongplay Gunnarsson har lite för bra CV för det. Kan bara bli bättre härifrån. Men DG behöver bli mer vaksam och ödmjuk i egen zon.

SvaraRetweetFavorit
liberty longplay - AvatarJoeLongplayliberty longplay

@VIKFanCentral Östman har imponerat sen första matchen, kan nog vara årets fynd. Däremot kan Gunnarsson bli årets flopp.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto