Inför mötet med nya powerhouset Björklöven som VIK nu lär få ännu svårare för, poäng och plus/minus senaste fem & tankar om fysiken

Jimmie Jansson fortsätter göra poäng och gjorde dessutom sin bästa helhetsmatch i Mora på väldigt länge. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På fredagskvällen väntar tuffast tänkbara motstånd för VIK då man spelar borta mot Björklöven i Umeå. Senaste nio matcherna lagen head-to-head:

VIK har alltså förlorat fem av de sex senaste mot Björklöven. Senaste trepoängaren mot Löven kom i januari 2017.

Löven är tillsammans med Vita Hästen det lag VIK haft svårast för de senaste åren. Sedan 2016 har VIK förlorat sex av nio matcher mot Umeålaget, som då mot andra lag än VIK varit oerhört svajigt.

Nu är dessutom VIK svajiga och Löven hittills klart bäst i serien… Trots att Joakim Fagervall väl egentligen aldrig varit superframgångsrik som coach går det än så länge bra, och Kenttäeffekten har uppenbarligen nått även den coachen.

***

Poängligan och plus/minus senaste fem matcherna för VIK:arna:

Några notabla saker att analysera. Bland annat att Jimmie Jansson äntligen har kommit igång på allvar. Tungt att Jerome Leduc missar även matchen mot Löven ikväll, assistmaskinen hade verkligen behövts. Men nu får andra chansen.

***

Det här med att VIK inte verkat orka riktigt i tredjeperioderna. Av egen erfarenhet är spelare eller idrottsmän som är spända och har hög mental anspänning lätta att förväxla med trötta eller dåligt tränade spelare.

Visst finns en poäng i ovanstående. Men om de vore så spända och nervösa skulle inte matchinledningarna ofta vara så bra?

Ska vi vara positiva kanske fysupplägget är optimerat för ge att maximal energi i vår, när det trots allt gäller. Vi hoppas och tror på det.

6 svar

 1. Bozo skriver:

  Upp till bevis för Kruse ikväll. Har han potential att vinna matcher för sitt lag? Även om vi inte tar poäng så behöver han visa att han kan hålla tätt i 60min.

 2. Peter skriver:

  Kan bli en jobbig kväll för VIK. Löven borta alltid svårt och särskilt nu när de går som tåget. Såg deras match mot KHK och de spelar med em ruggig fart

 3. Bozo skriver:

  Förra säsongen var det väl så att VIK ofta gjorde försiktiga och blyga första perioder. Men man var mkt effektiva, framför allt på hemmaplan. Nu får man inte utdelning och då tycker jag man hänger med huvudena. Många matcher denna säsong som ser ut som mot Leksand i slutspelserien, där man även gav WO i tredje perioden när man inte fick utdelning.

  • Kalle på östkusten skriver:

   Det var en match. Annars var ViK stenhårda i tredjeperioden förra säsongen. Spelade ingen roll om dom låg under med 0-3 inför sista, VIK vände ändå.

   • Bozo skriver:

    Men i de matcherna växte laget i energi och när de fick utdelning fick de ytterligare energi. Nu börjar de med högre energi och kommer sedan in en negativ spiral, i motsatt till förra säsongen. Kanske bättre att spela mer energibalanserat i början på matcherna, vilket förmodligen sker per automatik i bortamatcherna.

    • Kalle på östkusten skriver:

     Jag tror att allt sitter i huvudet, inte i musklerna. Förra året trodde man på det man pysslade med, då får man energi.
     Iår gör man inte det.