Inför ödesmatchen mot självsäkert Huddinge: VIK måste ta vägen in på kassen

Bryt in på kassen, annars läktaren. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På tisdagskvällen spelar VIK en av de viktigaste matcherna i den moderna gulsvarta historien. Seger mot Huddinge och vi kan börja titta uppåt. Förlust och det blir kaos och troligen behov av drastiska och snabba åtgärder.

– Vi ska spela vårt eget spel och diktera villkoren mot VIK, säger Huddinges Dennis Nordström till mitti.se.

Det är inte ofta man hör lag underifrån låta självsäkra så tidigt i ett kval. VIK slår nästan lite ur underläge faktiskt efter två poäng av sex möjliga efter två spelmässigt bleka matcher.

En ”enkel” grej borde ju vara att säga åt spelarna att sluta vända mot sarghörnet i förstaläget då man tagit in pucken i anfallszon, vilken man gjorde konstant mot Troja.

Olsson borde vara tuff: ”Vänder du ifrån och hamnar i sarghörn hamnar du sen på läktaren”. Det måste få göra ont och VIK måste in i trafiken och börja ”grisa” nu när vi efter drygt 60 matcher sett att laget inte regelbundet kan spela sig till målchanser.

VIK har ju stora spelare som borde kunna det, men frågetecken för modet. Särskilt viktigt mot ett småväxt lag som Huddinge.

Sedan är det helt enkelt så att lagets veteraner måste vakna nu:

Niklas Lihagen måste visa samma spelglädje och glöd som i KHK. Fredrik Johansson har alltid varit lite ojämn och tyvärr har kaptenen inte börjat så bra i kvalet, men högstanivån är ju vass och när man minst anar det brukar ”Freddan” lägga i en växel.

Eddie Davidsson och Christopher Fish måste bägge upp på sina högstanivåer nu och leverera passningar och vassa skott. Frycklund måste ta fram sitt max varje byte, vilket han gör allt oftare.

På backsidan måste ”topp-4-backarna” Mylläri, Jonsson, Karlsson och Larsson steppa upp efter vankelmodiga insatser mot Troja. Alenbring måste in i laget för att ge attityd.

Kommer ovanstående forwards upp i sina normala nivåer bör det finnas vissa chanser mot Huddinge.

3 svar

 1. Pelle skriver:

  Jag tycker man skulle coacha mer efter spelarnas styrkor. Lihagen är den enda riktigt bra tekaren i laget. Jag har retat mig på att man förlorar alla tek i PP och BP. I PP får man ju då börja om i egen zon, och i BP fastnar man i egen zon. In med Lihagen och teka. Åk sen och byt. Kan ju ske omgående vid vunnen tek i BP, och alltid i PP om man så önskar.

  Jag minns Arboga för en del år sen. VIK hade jätteproblem med dom av egentligen bara en orsak. De vann alla tek. De satte in Semjonovs var det väl han hette på alla tek. Det blev ett jäkla handikapp för VIK att förlora i stort sett alla tek. VIK brukade få vara nöjda med uddamålsseger trots ett klart bättre lag egentligen. Ibland blev det poängförlust.

 2. Gurkan 63 skriver:

  Att vänja vissa spelare skulle ha gjorts långt tidigare ,Att tro att Lihagen steppar upp är som att tro på Jultomten. Har inget imott tränarna , det som är oroväckande är att spelarna inte verkar bry sig om vad tränarna säger . Man skulle ha slagit näven i bordet för länge sedan ,dom spelare som inte klarar av konstruktiv kritik har problem. Vinst idag och vik är med ,men en förlust idag innebär att uppförbacken är betydligt längre .

 3. Alkemisten skriver:

  Olsson och Zabel har gjort så gott det går med detta tunna material, men att inte låta Alenbring spela när inget annat fungerar är fel. Han spelar enkelt och då blir det färre misstag, han skapar även utrymme för sina 4 medspelare så dom kan vara kreativa.