Plus & minus framåt efter Trojakraschen inför Huddinge

Nu sitter Troja högst och då faller man tyngre. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Om vi ska försöka vara lite positiva men även realistiskt negativa efter käftsmällen och det usla spelet hemma mot Troja:

+ Vi kan inte räkna med att vinna alla tio matcher. Nu började det djävlas tidigt vilket är bättre än en sen kollaps i serien. Nu är också Troja favoriter om vi ska spetsa till saker tidigt.

+ Vissa har kanske till och med redan lite smått börjat räkna bort VIK. Och underifrån har VIK alltid kunnat slå. Huddinge och många tror kanske till och med att det blir en relativt behaglig resa på tisdag mot ett stukat VIK.

+ Det kan också så vara att matchrosten är borta nu efter två tuffa matcher. Troja och övriga Ettanlag som, däremot, matchat hårt på sistone kanske inte kommer orka hålla spänsten över tio omgångar.

+ De två första målen VIK släppte mot Troja var så patetiska/märkliga att det förhoppningsvis inte är sannolikt att man bjuder på några flera sådana det här kvalet. Stackars Henke där…

+ Markus Persson och Johan Jonsson lär bli lite bättre match för match efter långa skadeuppehåll.

+ Med en målvakt som Lundberg är faktiskt inget omöjligt, så länge inte backarna totalt imploderar.

+ Om ledningen spelar Douglas Alenbring kommer VIK bli ett svårare lag för motståndarna. Och istället ger någon/några tidig semester och blomsterkvast som tack för mycket lite i VIK.

En studie i klass. Henrik Lundberg. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Och, ”immer ein aber”, som man säger på tyska:

– Spelare funderar mer och mer på nästa säsong och gör klart med andra klubbar. Det ryktas om att flera är halvklara för andra klubbar redan. Då tappar man kanske lite fokus här och vill inte bli skadad, ungefär som Broc Little & William Karlsson gjorde här. Checkade ut tidigt med dollartecken för ögonen och bara gled.

– Rent spelmässigt kommer vi troligen vara i princip helt beroende av ett dödligt power play och Henrik Lundbergs briljans i kassen. De spelmässiga livlinorna är få eftersom det är osannolikt efter drygt 60 matcher att man plötsligt nu ska kunna börja passa och ta emot puckar och få kemi och rörelse offensivt i spel 5-mot-5.

-/+ Matchen borta mot Huddinge blir verkligen ett nålsöga att ta sig igenom. Seger där och sedan väntar enligt många ganska svaga Visby hemma…

3 svar

 1. Lennart Larsson skriver:

  Hej om det nu är så att många tänker lämna ställ över dom spela med J-20 och satsa på dessa killar, även om det blir div 1 nästa år. Det är pinsamt när man hoppas och laget inte bjuder till. En som alltid håller på VIK ??????

 2. avgå alla skriver:

  när jag fick läsa att vik skulle ”ta hem västmanland till vik” eller vad dom nu sa, så tänkte jag perfekt nu får tor immo äntligen chansen i allsvenskan då han redan då hade gjort några stabila säsonger i div 1.
  jag ropade högt innan säsongen startade att vik skulle signa tor immo, kolla vem som är kvalkungen (hittils) nu….
  viks scouter måste vara helt odugliga…
  föreställ er bara hur det hade sett ut om man hade bytt ut svedlund mot immo 🙂

  • H-Man skriver:

   Det konstiga är att många på det här forumet ofta säger samma sak när det gäller spelare , ledare och styrelsefolk. Dom ( styrelsen ) kanske skulle gå in och läsa mer på fancentralen. Halva Västerås kan inte ha fel det har däremot VIK hockey bevisat under flera säsonger nu.