Gulsvart kraschlandning med verkligheten då Troja visade att HockeyEttans topp är bra

FOTO: RUNE ÅHLÉN

15 svar

 1. Justme skriver:

  Är lite förvånad, över artikeln och kommentarerna. Lagbygget börjar med tränare, som i samråd med sportgrupp sätter upp riktlinjer på vilken typ av lag man vill få ihop i slutändan. Rätt uppenbart att man har valt att värva långa, tunga killar.
  Kanske i för stor utsträckning. Det har gjort att laget är troligtvis ngt segare, slöare än andra lag med rörligare, snabbare spelare. Däremot funkar PP bättre, då man är svårflyttad framför mål och skymmer mycket i och med sin storlek.
  Det är dock inte de enskilda spelarnas fel. Det finns hockeygenier, men de är få och spelar inte i Kvalserien till AS. Det vill säga, på denna nivå får man nöja sig med hockeyspelare och en spelare är aldrig bättre än sin omgivning och de förutsättningar, som ges.
  Vill man ha ett bra lag, kanske man skall plocka spelare med olika färdigheter och inte välja enbart så tunga pjäser, som VIK ledningen har gjort. Sätter man spelarna i annan omgivning, kan de med all säkerhet prestera mycket bättre än vad de gör idag.
  Man brukar också säga, att målvakten gör halva laget…men räknar man in målvakten, så är det också sant, att tränare gör halva laget.
  Jag personligen har inte fullt förtroende för Trojas PS, för hans passiva och stela coachande. Samma problem verkar ni också ha.
  Tränare och laget är inte 100% kompatibla med varandra, det vill säga, man får inte ut 100% av varje spelares kapacitet.
  Troja är bra mot lag, som spelstilen passar mot, men tidigare i grundserien och Allettan har man haft svårt att anpassa sig efter motstånd, som spelar annorlunda än vad man har förväntat sig.
  Huddinge vann Hockeyettan finalen, för att de utmanövrerade Troja taktiskt. Inte för att de har ett bättre lag. Samma var det i PO3 mot Mariestad, men där räckte inte taktiken och man orkade inte hela vägen, framför allt fysiskt.
  För just fysiskt så är Troja starka. De fixar att hålla samma tempo i 60 minuter, match no 6 trots att man just spelat 5 stentuffa matcher mot Huddinge och Mariestad med enbart ett fåtal dagar vila.
  Sett med ögon från ettan (då jag följer Troja om det inte framgick 🙂 ) tror jag att ni kommer att klara av Huddinge på ett bra sätt, men Kristianstad får ni problem med, den matchen blir svårare.
  Trojas svaghet är att hålla uppe koncentrationen match efter match från minut 1 och motivations/attitydproblem vill jag hellre belasta tränare/sportgrupp för och inte spelare.
  Ha bara i åtanke, att spelarna är också människor, precis, som ni, de läser troligtvis dessa inlägg och besitter vetskap om sådant, som en utomstående inte ser och vet. Där finns många faktorer, som gör en spelare bra/dålig och jag tvivlar starkt på att en enda av VIK spelare inte vill ge 100% i varje match. Det är deras jobb, karriär, som står på spel också, inte bara VIK Allsvenska plats.

 2. Dennis skriver:

  Tycker du är alldeles för snäll i din analys av matchen. Troja spelade ungefär som man förväntar sig i division 1, VIK spelade stundtals som ett lag i ettan och stundtals som ett virrigt juniorgäng utan varken plan eller inställning. Att time outen inte kommer tidigare och att inget försök görs att elda på killarna är för mig obegripligt. När hela gänget ser ut att längta efter att få komma hem och lägga sig på soffan måste man som träna försöka få igång lite driv och vilja. Gråhns hade som vanligt hjärta och driv men som tyvärr mest kom fram i snack och tjuvnyp – i övrigt kändes hela laget förvånansvärt lojt. Nej – in med Alenbring, Hercules, August och bänka spelare som inte har något sug. Om inte annat kanske det kan väcka något hos övriga i laget att se att det finns hungriga killar redo att ta deras plats.

 3. Kjell Karlsson skriver:

  Som Björklövare har jag sett Rasmus Edström i två säsonger, han håller bara inte måttet, sorry, det mesta sitter kanske i dåligt självförtroende men ….I Skeå spelade han PP ibland 2013 men dom insåg tidigt hans orörlighet och yvighet och dumpade till Löven.

 4. Patrick skriver:

  Vik måste byta tränare NU! Han har inte rätt känsla och får verken laget eller individen att lyfta. Har byt och ändrat i femmorna hela säsongen tyder på osäkerthet och brist på kunskap. Spelare som spelar för mycket i matcherna Mylläri t ex, och som inte kan hantera de. Byt tränare nu , så kanske vi har chans att hålla oss kvar.

 5. Olli skriver:

  En av de mest pinsamma insatserna jag sett VIK gjort på många år! Får nästan känslan av att halva laget redan gjort klart med andra lag till nästa säsong. Ska bli mycket intressant och se vilka som stannar kvar om vi åker ur.
  Med detta spel och inställning kommer laget inte ta en enda poäng till! Visa nu vad klubbmärket och ”vi som är från Västerås” snacket betyder! Ta er samman för tusan!!!!

 6. Smehalvan skriver:

  Alenbring kanske inte löser alla problem men det är fan tjänstefel att inte spela honom.
  Speciellt när alla åker runt och vänder röven till och glider in en tackling.
  Kämpa på VIK, men nu ser det tyvärr inte ljust ut.

 7. Johannes skriver:

  Konstigt att HA-lagen aldrig kan lära sig att lagen från ettan är bra. Varje år likadant. Va, är Tingsryd så här bra? Va, är Pantern så här bra? Va, är Västervik, Vita Hästen och Karlskrona så här bra? Va,är Troja så här bra?

 8. H-Man skriver:

  Sura,Köping,Arboga……ViK Division 1 Västra (välkomna)

 9. UliH skriver:

  Att VIK idag är på denna nivå får vi nog tacka bl a Fägerbladh för… fy f*n

 10. Miko skriver:

  Nu vet Vik vilken nivå division ett motstånd håller och lyckas man inte höja sig några snäpp kan detta sluta i rent misslyckande. Nu gäller det att man reser sig precis som efter nyår. Klarar man det så kan detta gå vägen men det måste ske snarast, annars riskerar man att hamna efter tidigt. Det är trots allt bara tio omgångar. Publiken tycker jag ändå gör vad de kan och stöttar laget hela matchen.. Extra eloge till de två killarna som höll igång publiken matchen genom. Det är för såna och andra hängivna fans man verkligen hoppas att laget håller sig kvar. Nu gäller det nya tag och vinna nästa match. Tror att det fortfarande är mycket anspänning. Det måste släppa men det sker endast om segrarna kommer.

 11. Zeke skriver:

  Säger lite om sportchefer och tränare när man låter Jonsson spela igen efter månader av frånvaro när man äntligen blev av med han

 12. Gurkan 63 skriver:

  ska man skratta eller gråta ? . Det sämsta slut jag har sett av vik denna säsong, rent sakt bedrövligt , Lundberg höll vik kvar länge i matchen men sen så gick det inte längre. Tänker inte krittisera någon enskild för alla var lika dåliga förutom Lundberg. Att inte spela Alnebring är bara ett enda stort frågetecken för mig , det Alenbring har gissat upp under säsongen är mera än vad andra högavlönade medspelare har visat under säsongen. Att förlora är inte kul men med kvällens inställning så ska dom skämmas, att kalla sig hockeyspelsre är ett stort skämt . Än är det inte kört men uppförbacken har blivit betydligt längre går inte blunda för sanningen hur länge son helst hela föreningen borde titta sig i spegeln och ransaka sig själva.

 13. Marcus Johansson skriver:

  Troja var ok, tyvärr var det mer så att Vik var dåliga än Troja riktigt bra. Uppspelen var stundtals på pojklagsnivå. Uppspelsfasen ser bedrövlig ut när man kommer under press och har egentligen gjort hela säsongen. Idag undrar man verkligen var lagets veteraner, bärande spelare höll hus? Är Johansson, Lihagen, Fish, Karlsson inte bättre? agerandet vid 0-1 är genant samma gäller markeringen vid 1-2 samt det loja/arroganta hemjobbet vid 1-4. Hoppas detta blir en helvetes väckarklocka!

 14. Lillgurkan skriver:

  Det kommer lösa sig, har så svårt att se att två lag ska gå bättre än VIK över tio omgångar. Viktigast nu är att stötta killarna när vi spelar i Rocklunda. Burop hjälper föga när spelarnas självförtroenden redan är sargade efter en tuff säsong.