Trojakännare om övriga lag & inför hemmapremiären: ”Bygger sitt spel på fart och hög press men svagheten är försvaret”

Blir det fortsatt jubel mot Troja? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På lördagseftermiddagen väntar topptippade Troja i ABB Arena. Bloggen fick kontakt med Elias Ekstrand, skribent på Troja-sajten trojakollen.se.

– Årets Troja är ett lag som bygger sitt spel på fart och hög press. Är faktiskt rätt dåliga på att spela ut lag utan tycks trivas bättre i svängiga matcher där man kan utnyttja sin fart bättre.

– Spelare som sticker ut är främst #64 Alexander Lindqvist-Hansen. En ruskigt ettrig jä-el som är livsfarlig även i box play. Åker ifrån de flesta. Även #8 Jens Holmström är viktig i box play, lång klubba och väldigt stark i närkamper.

– #28 Sebastian Benker, #10 Elias Edström och #91 Stefan Söder i förstakedjan är de tekniska genierna i laget. Så rent tekniskt sticker de ut i ett annars rätt otekniskt lag. Förstakedjan kan utnyttja små ytor och skapa målchanser på ett mer oväntat sätt. De blev dock helt bortplockade mot Huddinge. Så frågan är hur bra deras högsta nivå är.

– Sen är det förstås målvakten Robin Johansson. Topp-3 i Ettan.

– Trojas svaghet är helt klar försvaret. Under press kan man bli väldigt vimsiga och nervösa. Och om man möter ett lag som backar hem samlat så har man haft svårt att komma igenom. Liksom splittra ut försvaret.

Hur var matchen mot Visby?

– Såg inte Visby igår, men tydligen hade de inget att komma med fram till 4-0. Då slappnade Troja av och släppte in de i matchen. Men ifjol och tidigare år har de varit ett grötigt och fult lag.

Hur ser du på de andra lagen?

– Både Huddinge och Kristianstad är i klass med Troja. Kristianstad är fruktansvärt spelskickliga och dödliga i PP, känner dock att man låter tokoffensiv gå ut över defensiven.

– Huddinge är starka defensivt. Starkt styrspel . Samtidigt har de några duktiga individualister som kan avgöra på egen hand. Farliga på kontringar, vilket de tvingar fram med tight defensiv.

– Visby är klart sämst. Huddinge är kanske bäst. KIK vet jag inte riktigt var jag har, känns mediokra emellanåt och ruggiga dagen efter. Men känns som de inte är kompletta nog att utmana om topp-2.

– Huddinge och Troja är nog de mest kompletta. Dock har Trojas PP och offensiv hackat i final och playoff, säger Elias avslutningsvis.

1 svar

  1. Pelle skriver:

    Elias Edström är bror till Rasmus i VIK.