Inför omstarten i Södertälje efter ett 13 dagars coronabreak: Så länge VIK orkar hoppas man på bra intentioner då seriepremiären närmar sig med stormsteg

Myrenberg och Co. kommer troligen testas rejält mot Södertäljes spetsar och NHL-lån. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På torsdagskvällen är det dags för VIK:s fjärde träningsmatch i Södertälje (SSK:s sjätte). VIK kommer från ett 13 dagar långt break sedan Covid19 bröt ut i truppen efter matchen mot Karlskoga den 28:e augusti.

Det var samma spelare på dagens isträning enligt VLT.se som i under tisdagen, förutom Isac Skedung. Centern vilade från dagens pass på grund av en lättare skada.

Därmed var fortfarande Myrenberg, Öhrn, Benker, Bergman, Lunsjö och Hillding på frånvarolistan under onsdagen. Men dessa spelare ska eventuellt kunna spela mot Södertälje.

***

Det lät på Thomas Paananen (VIK.se) som att man nu måste börja spela med riktiga PP/BP-formationer på allvar. Det är ju bara 14 dagar och två matcher kvar till seriestart efter Södertäljematchen.

Återstår att se hur snabbt VIK kan hitta flåset igen, det är en färskvara, efter att ha tvingats till isolering. Matchen mot Södertälje blir nog främst en bra fysisk genomkörare. Men så länge VIK orkar vill vi såklart se bra intentioner i spelet efter en blek insats i Karlskoga senast.

***

Henrik Hetta debuterar och det ska bli spännande att se vad powerforwarden kan göra här. Blir intressant att se vilken kedja och roll den välmeriterade grovarbetaren får inledningsvis.

31-åringen är stark, snabb och besitter ett hårt skott. För den som vill ha bildbevis på det finns Hettas alla senaste nio mål i SHL här. Men att gå från grovarbetare i SHL till topp-6-forward i Allsvenskan är inte lätt alla gånger.

***

Rasmus Asplund efter att gjort sitt första NHL-mål. När kommer det första i VIK? (skärmdump)

Även centern Rasmus Asplund debuterar efter att Buffalo Sabres till slut fick ordning på sin fax och tidsskillnaden. Även där kanske vi få en liten indikation på hur VIK-ledningen tänker använda sin tillfälliga pärla under de runt 15 seriematcher det kommer bli här.

***

Södertäljes matcher hittills:

 1. Väsby 4-2
 2. Brynäs 0-4
 3. Djurgården 0-4
 4. Vita Hästen 1-4
 5. AIK 5-4 (straffar)

För den som menar att försäsongen inte betyder något kan vi berätta att Södertäljes oerhört tuffe sportchef Mikael Samuelsson redan gått ner i omklädningsrummet och skällt ut laget en gång. Detta efter 1-4 hemma mot Hästen i Skoda Trophy.

Så här kan SSK ställa upp mot Västerås enligt LT.se: Målvakter: Alexander Sahlin (Mike Sjöberg/Isak Collijn).

Backar:

 • Andreas Hjelm – Oscar von Sivers
 • Henrik Malmström – Axel Andersson
 • Bobbo Petersson – Sebastian Walfridsson

Kedjor:

 • Rasmus Kahilainen – Matt Bailey – Nick Olesen
 • Samuel Fagemo – Lukas Vejdemo – Anton Heikkinen
 • Måns Lindbäck – Hugo Gustafsson – Jacob Dahlström
 • Carl Becker – Emil Aronsson – Emil Alba