Zäta om Niclas Lundgren: ”Han skulle passa bra i backbesättningen men han har inte aviserat något i nuläget” (& en tillbakablick då man hade en NHL-meriterad tjeck i köket)

Behovet av en sån som Niclas Lundgren ökar för varje offensiv stjärna de andra lagen plockar in... FOTO: FREDRIK LYCKEDAHL

 

Det har diskuterats en hel del angående fortfarande ledige defensive spetsbacken och Västeråssonen Niclas Lundgren. Bloggen frågade sportchef Patrik Zetterberg rakt ut om han fortfarande är intresserad av backprofilen.

– Jo, han skulle passa bra in i backbesättningen, säger Zäta om den 30-årige backen som har 388 SHL-matcher, 56 SM-slutspelsmatcher, ett SM-guld och tio landskamper på meritlistan.

– Men han har inte aviserat något om att han vill hem till Västerås i nuläget. Så vi fokuserar på de spelare vi har, säger sportchefen.

Hur är känslan annars just nu med allt som varit?

– Bara skönt att vi äntligen kan köra igång verksamheten och hoppas de flesta kommer finnas tillgängliga till matchen mot SSK.

– Denna vecka blir mest att komma in i grejerna igen efter två veckors uppehåll från isträning, säger sportchefen efter att VIK tidigare alltså drabbades av Covid19.

***

Och så en liten tillbakablick igen med hjälp av Rune Åhléns fina bildarkiv. I brist på matcher får man blicka tillbaka lite:

Jakub Cutta bytte kakrecept med Marcus ”Messy” Jonsson den nionde december 2015. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Den väldige NHL-meriterade tjecken Jakub Cutta hamnade till sist i mitt kök – av alla ställen. Att vara bloggare är spännande och ger många oväntade och givande möten:

En snällare Jakub (lyckligt nog…). Det blev ett omvänt hemma-hos-reportage då undertecknad fick en f.d. NHL-tjeck i köket…

Hoppas snart det blir riktiga matcher så vi kan börja se mer framåt igen…

1 svar

  1. Marko skriver:

    Hehe ja kul tillbakablick med Jakub Cutta. Kändes bra att ha honom i VIK när det hettade till