Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

VIK visade att Coronabreaket inte stjälpt, utan snarare hjälpt, efter 6-1 borta mot Södertälje efter vasst skytte inklusive två mål av Daniel Öhrn

 

VIK stod för en mycket stark insats i Södertälje på torsdagskvällen. Gulsvart vann med hela 6-1 (1-0, 4-0, 1-1) efter två mål av Daniel Öhrn. Detta då VIK äntligen hade bättre kvalitet i skyttet efter bara fyra mål på tre träningsmatcher tidigare, trots många skott.

VIK började starkt. Henrik Hetta satte an tonen i första bytet med sitt tunga spel tillsammans med Zetterberg och Rasmus Asplund i förstakedjan. De tvingade omgående en SSK:are till botbänken, i ett byte som skulle visa sig bli signifikativt för matchen.

Hertzberg var vass och hans assist låg bakom August Tornbergs hårda och precisa handledare vid 1-0 efter 3.59. Jimmie Jansson hade ett stolpskott efter bra direktpassar med Zetterberg på blå.

SSK kom allt mer i en bra förstaperiod för att vara försäsong. Men Emil Kruse såg ut att vara mer samlad än på nästan hela förra säsongen och SSK fick inget gratis av VIK-målvakten, trots att markeringen tappades några gånger framför.

Efter 40 minuter stod det 5-0 (!) till VIK efter vasst skytte. VIK utnyttjade SSK:s bitvis veka spel i egen zon. 2-0 kom efter en fin sidledspass av Tornberg som Fredrik Johansson (ikväll var kaptenen så där äckligt bra han kan vara mellan varven) smackade upp i nättaket.

3-0 kom efter att Åkerström skjutit smart på Sahlins bortre benskydd och Bergman visade bra känsla då han vinklade upp returen i nättaket.

4-0 kom i box play sedan Eriksson rökt sin bevakare och i efterspelet visade äntligen Öhrn mer tuffhet då han helt enkelt flyttade på SSK-backen Andreas Hjelm och tog pucken och satte den mellan benskydden på Sahlin.

5-0 kom efter ett nytt fint långt anfall av oväntat vassa kedjan med Jesper Johansson mellan Wikman och en i afton helt magnifik Hertzberg. Johansson jobbade loss en puck och Wikman tänkte inte utan direktsköt in pucken mycket distinkt.

SSK var dock inte ofarliga och Oscar von Sivers missade öppet mål vid ställningen 1-0, men samtidigt var VIK numret större just denna afton. Kruse gav VIK en fin stabilitet som spred en trygghet i hela laget.

VIK var riktigt bra även i tredje perioden och farhågorna att laget skulle tröttna efter ett långt coronabreak kom på skam. Benker och Bergman skapade flera chanser och även Asplund fick ett bra läge, men istället kom 5-1 sedan Kruse olyckligt vallat en puck på Fredrik Johansson i eget nät, då VIK hade en man mer på banan.

Öhrn lade sedan fram en fin djupledspuck till Eriksson, varpå den senare iskallt lade tillbaka pucken åt Öhrn, som då förvaltade den fria gatan och satte 6-1 efter ytterligare ett hårt och precist VIK-skott som satt som en strut bakom Sahlin i matchminut 59.

SAMMANFATTNING

Målen var välkomna efter en målsnål start på försäsongen (fyra mål på tre matcher inför denna match). Totalt sett var det en mycket stark match av VIK från Kruse till sista forward.

VIK hittade bra spelvändningar och snabba spelare som Fredrik Johansson och Marcus Bergman kunde då rättvända utnyttja sin fart i kontringar då SSK stressades till pucktapp.

Att en sån som Daniel Öhrn ser bättre ut betyder mycket för bredden, och särskilt i afton var Öhrns fina prestation viktig då bägge toppcentrarna Isac Skedung och Joakim Hillding saknades. SSK saknade också en del bra namn.

Att VIK trots att man saknade dessa två nyckelcentrar gjorde så många klassaktioner ger en känsla av denna upplaga av VIK innehåller lite mer kvalitet än på ett tag. Visst, bara försäsong, men vi kan bara analysera vad vi ser just nu.

En grundpelare var att Emil Kruse var säker och hade mycket bättre returkontroll, vilket är så viktigt för tryggheten i laget. SSK har ju fina namn framåt och offensivt var det inget större fel på hemmalaget, men de fick ingen extra energi då Kruse tätade till.

Henrik Hetta har kanske inte den största finessen, men den pondus han ger hela laget är något som saknats så länge. Den tyngden Hetta ger kommer bli guld värd desto längre säsongen lider.

Rasmus Asplund var en fröjd att skåda, främst i de små detaljerna. När det råder sådan brist på kreativa centrar idag är Asplunds släkte sällsynt. 22-åringen har spelsinnet att kunna vänta in lägen och låta chanserna att sätta upp spelare komma till honom. Skridskoåkningen gör också att Asplund lätt kan tempoväxla.

Asplunds förmåga att snabbt släppa puck och vid behov spela enkelt är också något många i VIK förhoppningsvis kan dra lärdom av. Buffalotalangen förlorade knappt heller en enda tekning. Detta då det ofta bara smällde vid tekningar – och så låg pucken på VIK-backens blad. Vid ett tillfälle förlorade dock Asplund ett tek, men snabbheten gjorde att Filipstadsonen ändå till slut vann pucken.

Viktor Hertzberg var lysande i afton och är ju helt fenomenal i passningsspelet. Forwarden åkte sig också fri vid ett tillfälle på ett sådant elegant sätt att undertecknad trodde det var Asplund, men blev glatt överraskad då det stod 72 på ryggen. I sekvensen efter serverade Hertzberg Ehrnberg fri, men bom, och den unge backen behöver framöver troligen vässa sitt skytte.

Den disruptive Benker hade lustigt nog det lite jobbigt då det var ganska ordnat VIK-spel. På något sätt passar nog Benker bättre i matcher då stämmer sämre för VIK då Benker då kan bryta mönster på egen hand.

Backsidan var solid (Jansson hade dock en äventyrlig afton) och har ju en imponerande blandning av storlek och skicklighet. Den enda småväxte backen, Calle Ehrnberg, utnyttjade sin kvickhet och tvingade ut SSK:are inte mindre än tre gånger denna afton. Ehrnbergs förmåga att fixa PP åt laget är en fin bonus.

August Tornberg ser ut att bli en viktig spelare. Tornberg är stabil, hittar bra pass och får iväg bra skott snabbt, ett fint mål i afton och en projektil i ribban. Inte den snabbaste kanske, men man kan lura sig då han är så stor.

Tornberg plockade exempelvis pucken retfullt enkelt av tänkte SSK-stjärnan Matt Bailey en gång, bra med klubban i egen zon. Dock var det fler som plockade pucken av Bailey som troligen var jetlaggad.

En bra defensiv kryddad med sylvasst skytte och bra passningsspel. Vad mer kan man kräva? Denna insats ger en del arbetsro inför seriestarten.

Dock är ju SSK ofta svajiga och motståndet var lite svårbedömt, särskilt var SSK:s defensiv suspekt. Att sportchefen där redan skällt ut dem under försäsongen verkar inte ha stärkt dem, föga förvånande.

PUCKLIGAN

5 Daniel Öhrn

4 Viktor Hertzberg

3 August Tornberg

2 Emil Kruse

1 Fredrik Johansson

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1600373721
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1306688213260607495";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1306688213260607495";s:5:"pDate";s:19:"2020-09-17 20:15:21";}}";

1 Kommentar

  1. Musse

    Som jag skrivit tidigare så tror jag att vi får se en helt annan Öhrn den här säsongen om han får vara skadefri. Om man spelat hockey så förstår man att det är omöjligt att prestera med ett trasigt knä på den här nivån. 30-40p är inte alls omöjligt med rätt omgivning.

Tweets

Taggen 🇸🇪🇺🇦 - AvatarLeifTaggTaggen 🇸🇪🇺🇦

@VIKFanCentral Jaha det var den säsongen det 😑. 😅

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@scottfukami Okey, men ingen var bra denna afton.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto