Inför Oskarshamn- VIK Hockey: En pinne kvar…

Poängtapp mot Malmö i lördagskvällens viktiga hemmamatch, men redan i morgon måndag så får VIK Hockey möjlighet att spela sig till en direktplats i kvalserien. 

vik-oskarshamn

Oskarshamn är ett lag som idag befinner sig i ingenmansland. Sex poäng upp till en 7:e plats i serien och bortsätt från Västerås, så har Oskarshamn Timrå, Almtuna och Mora kvar att möta. Ingen omöjlighet, men det blir en klart tuff uppgift att slippa gå på semester redan nu.

Sett till säsongen så har Oskarshamn presterat ungefär som förutspått. Höga berg och djupa dalar. Vissa spelare har varit riktigt bra som gamle VIK-bekantingen Andreas Valdix som verkligen fått spelet och poängskörden att lossna i år.  En annan spelare som var fantastiskt bra mot VIK i senaste mötet är Kanadensaren Francois Bouchard som mäktat med 32 poäng på 48 matcher och ligger trea i den interna poängligan. Dessutom finns det spelare som lyckats mindre bra. Joshus Soares var värvad till laget som poängmaskin och målspruta, men poängen uteblev och så även Soares som fick en enkelbiljett till Österrike i nyårspresent av lagledningen i IKO. I laget finns även den notoriska huvudjägaren Oscar Engsund.  Englund gav Tony Romano en ful tackling som resulterade i en hjärnskakning. Matchen efter var Engsund i strålkastarljuset igen efter en ful boarding mot Luca Caputi i slutskedet.

011 Masto

Mastomäki får nytt förtroende av Jocke Fagervall. Foto: Rune Åhlén.

Matchen mot Malmö blev en riktigt dyrköpt historia.  Inte nog med att laget ”bara” fick med sig en poäng, utan snarare det faktum att flera nyckelspelare blev skadade.  Marcus Messy Johnsson utgick med en befarad lårkaka. Andreas Lindh saknas även han och Jeremy Williams som gjorde illa sitt knä. Dessutom saknas även Viktor Mårtensson som fick matchstraff.

Matchen som sådan beskrivs från flera håll som välspelad och underhållande där två topplag gjorde sitt för att visa vem som har störst muskler inför kvalserien. En annan som ville visa sina muskler var malmötränaren Björn Hellkvist som gav sig på en av ordningsvakterna på Rocklunda.

Återigen så kommer VIKs yngre garde att få chansen att visa upp sig. Christoffer Mastomäki,  Mikael Frycklund och Hampus Larsson går in i truppen igen efter att ha varit utanför laget en tid. Mot Oskarshamn får nyss nämnda reservspelare chansen att kriga om istiden. Inför en kommande kvalserie så skadar det inte att hela truppen får känna på matchpuls.