Förlust i Oskarshamn och transferfönstret stänger på torsdag och kan en sådan som Asplöven/Luleås Fagerudd vara intressant?

Fagervall får tillfälligt (?) anpassa sig till en ny karta då skadehelvetet verkar slå till. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

VIK har haft svårt för Oskarshamn denna säsong. De offensivstarka smålänningarna som spelar på rulle vann också med 2-1 på måndagskvällen.

Därmed är VIK inte matematiskt klara för kvalserien. Att vinna de 200 000 kronorna som Allsvenskans Mästare blev också svårare då Malmö vann hemma mot Almtuna.

***

Det finns dock mörkare moln på VIK-himlen då det väntas besked om Jeremy Williams benskada under onsdagen. Det ryktas om det ena eller andra men enligt Williams är det inte knäet och han beskriver det för Centralen som att att han ”vred sig åt fel håll” (”I twisted the wrong way”). Vad nu det kan betyda.

Ytterligare ett moln är kring kapten Per Helmerssons huvud efter Robin Alvarez farliga tackling. Helmer klev av efter första perioden i Oskarshamn. Inte bra.

Lägg till att Andreas Lindh enligt uppgift skadade höften mot Malmö så ser VIK-försvaret klent ut rent muskelmässigt för stunden. Dock ska Lindh kunna vara tillbaka denna vecka.

En annan fysisk spelare som saknas är Marcus Jonsson med en lårkaka. ”Messy” ska dock kunna vara på väg tillbaka som Lindh denna vecka.

***

Om nu Williams skulle bli borta länge får vi hoppas att effekten blir att spelare som Romano och Legein känner mer ansvar och lyfter sig. Örebro tappade som bekant Aulin ifjol inför kvalserien och det gick bra.

***

Nu på torsdag stänger transferfönstret. VIK ska vara aktiva och leta efter backar. Backar som Marcus Högström (Almtuna, dock klar för DIF) eller Marcus Fagerudd (Asplöven) kan vara av intresse för att gardera om Thomas Mitell skulle skadas.

Mitell är ju ganska ensam som superback offensivt. Kanske har det varit orättvist att vi förväntat oss att Frisk skulle varit det också? Vi kanske stirrat oss blinda på alla assist i det då så offensivglada Örebro. Skulle inte förvåna om Frisk dock lägger i en växel väl i kvalserien.

Men med skadorna på Lindh och Helmersson och med den brutala försmak vi fick då det väldigt Mats Lusth-inspirerade Malmö gick på knock i ABB Arena senast måste kanske VIK gardera upp med någon tuff back också.

AIK rustar också med att plocka in store tuffingen Akim Aliu. Positivt från tidigare säsonger är dock att VIK har McArdle och Caputi som storväxta nyckelspelare plus att Mårtensson blir allt bättre.

Fysiken lär åter blir viktig i kvalserien. Stefan Warg kanske inte får mycket istid i Skellefteå…

3 svar

 1. Ken skriver:

  Oerhört svårt att komma ifrån en urladdning som den i Lördags, sätta sig på en buss och sedan fokusera och prestera. Svackor kommer, och det är bättre att den gör det nu än i kvalserien.

 2. Vimmerbyarn skriver:

  Ja, det såg verkligen inte bra ut från läktarplats igår. Tyckte det såg svajigt ut i samtliga lagdelar. Även Fransson faktiskt, även om han gjorde många räddningar. Det kändes inte lika tryggt som det brukar göra. Har skadesituationen i laget satt sig i huvudet på spelarna kanske. ..?

 3. Funderaren skriver:

  Såg matchen på plats i ”Arena” Oskarshamn igår har har väl egentligen bara två tydliga bilder efteråt.

  * Mr Legein, totalt ointresserad och mjuk i närkamperna, där verkar det inte brinna på nåt sätt. Han ser loj och nästan rädd ut.

  * Andreas Frisk, måste finnas mer hockey i honom än han visar upp. Nog det nyförvärv som levererar sämst.