Sista chanserna att förstärka och NJ fåordig: ”Vi får se”

Kommer benet tillåta Jeremy den fantastiske att resa sig till kvalserien? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

På torsdag klockan 00.00 stänger transferbutiken för den här gången. Redan har lagen börjat ladda upp och spelare har börjat byta klubbar.

Med tanke på skadeläget är nog Niklas Johansson extra sugen att gardera upp laget. Men sportchefen är fåordig på frågan om han är nära någon och säger  kort och gott ”vi får se”.

Ett rykte som dök upp var att VIK tittade på Asplövens offensive toppback Fagerudd.

– Men Fagerudd kan man inte ta, han signade i Luleå före jul, svarar dock sportchefen på det.

Enligt MrMadhawk.se ska dock VIK vara intresserade av en annan offensiv back i Asplöven, nämligen Olov Lundqvist. 25-åringen har legat runt 20 poäng i Allsvenskan de senaste två åren.

En bra källa från norr säger så här om Lundqvist ”bra skott, puckskicklig och ganska stor men har tidigare haft tempoproblem som dock blivit bättre. Sådär defensivt, det är en offensiv back”.

Låter det inte som en ung Thomas Mitell? Eller varför inte en yngre Stefan Andersson? Det här med att sia om offensiva backars utveckling är svårt. Lägg till Elias Fälth och Johan Åkermans utvecklingskurvor så innebär det att vi aldrig kan skriva av någon ung offensiv back va?

***

En annan källa menar att eftersom Kevin Weiskog och Markus Kinisjärvi direkt skickades vidare från Vimmerby till Sundsvall så borde det innebära att man vill avvara en slant för en ny forward.

Samma källa menade också att skadan på Williams förhoppningsvis bara kommer kräva 1-2 veckors vila med rehab. Vilket såklart kan tolkas som positivt. Hoppas källan har rätt, men ta det med en nypa salt.

***

Enligt uppgifter var också VIK intresserade av Almtunas back Marcus Högström som signade för DIF. Högström har en intressant mix av storlek och offensiv och ska ha valt DIF då de direkt gav ett längre kontrakt till den något ojämne backen.

***

Sebastian Idoff från Södertälje till VIK som backup till Fransson? Det har mailats till oss och ska funnits på någon sillysida. NJ var tidigare väldigt tydlig med att en rutinerad backup till Fransson skulle inhandlas…

***

Rösta här till höger vad du tycker VIK ska göra gällande värvningar!

1 svar

  1. mats skriver:

    Hoppas att nyförvärven kan spela ikväll mot Mora..McGrath, jonsson och Hyka