Inför rysaren mot Södertälje & Jeremy Colliton inför Mora-Björklöven

Lukas Zetterberg behöver komma till skott ofta för att vara effektiv. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Ikväll är det kanske säsongens sista hemmamatch. Förhoppningsvis. Avsågade och skadedrabbade Södertälje väntar. Ett SSK som föll tungt med 1-5 hemma senast mot Oskarshamn.

Dock kommer säkerligen gästerna vara mer taggade mot Västerås som man kanske får möta i kvalet. Men jag tror att om VIK kan komma upp i samma arbetsnivå som i de senaste matcherna finns möjligheten att man kan mala ner SSK.

SSK har emellertid spets som inte VIK har i Anton Holm som leder målligan i stor stil med 28 mål före supertalangen Jonathan Dahlén på 24. Fredric Weigel är en speciell lirare som kan passa och ligger topp-10 i assistligan.

VIK har ingen topp-25 i varken mål, assist eller poäng. Västerås har till skillnad från SSK en okey bredd och några veteraner som är på G. Särskilt har Niklas Lihagen vaknat på sistone och har tre poäng på de fyra senaste.

En nyckelfråga är vilken som SSK ställer i mål. Alexander Sahlin har en otäckt hög högstanivå och kan stjäla matcher samtidigt som Mathias Dahlström är en ifrågasatt andrakeeper.

***

Bloggen fick även byta några ord med Moras succétränare Jeremy Colliton inför hemmamatchen mot Björklöven. Vinner VIK och Mora är det allsvenska kontraktet klart. Mora vilade en del spelare senast då man tappade 4-0 till 4-5 då Modo säkrade nytt kontrakt.

– Naturligtvis kommer vi att spela för att vinna, säger Jeremy. Vi kommer också att fortsätta att rotera i laguttagningen för att vara fräscha och friska inför söndagens final 1 mot Karlskoga.

– Laget vi spelar med ikväll mot Björklöven bör vinna matchen om vi spelar som vi ska. Vi dominerade spelet mot Modo men gjorde några enkla misstag som vi straffades för. Ibland händer det och vi kommer studsa tillbaka ikväll, menar Jeremy.

2 svar

  1. Steffo skriver:

    @Olle: Vore kul med dubbelfel från din sida 🙂

  2. Olle skriver:

    Västerås, ni behöver inte vara oroliga. Björklöven kommer krossas borta mot Mora. Vi har redan räknat in en negativ kvalserie, det var mot Almtuna hemma eller Pantern borta som vi hade kunnat rädda spänningen. Mot Mora borta skulle vi inte ens kunna muta oss till en seger.

    Det ska dock bli skönt att få spöa er i sista matchen för att visa vilka som rättmätigt skulle ha spelat kvalserien.

    =)