VIK skakade av nerverna & Frycklunds strutar gav seger mot Vita Hästen

 

Västerås vann med 3-1 hemma mot playoffjagande Vita Hästen på måndagskvällen. Mikael Frycklund fick äntligen utdelning för sitt slit och blev matchvinnare med två mål och Niklas Lihagen stod för två fina assists.

Hästen kom ut stenhårt och pressade högt med tre man från första nedsläpp. VIK föreföll både nervösa och överraskande över gästernas framfusighet.

Norrköpingslaget var klart bättre i första perioden och VIK kunde tack vare lite ihopsamlad tur från tidigare matcher, trubbiga gäster och som alltid en superstabil Henke Lundberg få med sig 0-0 efter första. Douglas Alenbring var den enda som stod ut i första med fina tacklingar och säkert backspel.

Till andra perioden hade VIK svettat av sig nervositeten och hemmalaget tog faktiskt över tillställningen. Fredrik Johansson hade en sådan där kväll då han var fullständigt påslagen och överallt på isen.

Freddan J slog en fin men svår passning som Lihagen tog ner på tennis och dribblade sig fram. Freddan J var sedan superhet på returen och var före fyra (!) hästar och förlösande 1-0 till VIK.

Efter VIKs mål brände först Langkow ett öppet läge innan Hästen kontrade. Jag sa något olämpligt då jag trodde Erik Olsson skulle näta i det öppna målet, men Lundberg hann dit. Kanske årets räddning, och kanske den viktigaste.

2-0 kom då Hästen hade en avvaktande utvisning. VIK spelade kallt runt pucken innan Lihagen iskallt backhandflippade trissan till Frycklund som placerade den stenhårt i krysset. Klassmål.

VIK hade bra kontroll på Hästen resten av matchen då faktiskt bortalaget verkade tröttna något efter första periodens anstormning. Men reducering 2-1 kom i power play på en retur, ganska tidigt i tredje, genom Kalin som påpassligt var framme.

Då trodde nog många att VIK skulle få panik och kollapsa och spela i knäet på Lundberg. Hästen skulle ta över fullständigt. Men – så blev det inte alls.

Undertecknad blev djupt imponerad att VIK fortsatte spela och hemmalaget var mycket närmare 3-1 än Hästen 2-2. Därför var Frycklunds iskalla 3-1 i tom kasse välförtjänt.

SAMMANFATTNING

Ikväll var det veteranerna som visade vägen, Fredrik Johansson gjorde 1+1, Lihagen 0+2 och Frycklund har ju varit med så länge i VIK att han nästan känns som en veteran.

När dessa och många andra är så här påslagna, rappa och alerta, som detta lag måste vara, får man de här studsarna och skotten på sin sida som leder till mål. Man är en tiondel före istället för efter motståndarna. Det gör hela skillnaden.

Men även Bergman, Edström, Simon Karlsson, Davidsson, Zetterberg, Jesper Andersson med flera gjorde riktigt bra matcher. Edström gjorde många bra små smarta passningar och Karlsson var mer involverad i det fysiska spelet än tidigare.

Bergman gjorde sin bästa match på länge och drev hårt med sin stora kropp och fixade bland annat ett PP i första.

Douglas Alenbring gjorde en ny stabil insats. Måste säga att jag ser mycket fram emot att se en ännu starkare, bättre och snabbare “Dogge” till nästa säsong. Har potential att blir ligans mest fruktade. Är ju ung fortfarande.

Efter Panterns övertidsseger mot antagonisterna i Björklöven (nåja, tycker Löven har sympatiska fans och önskar dem all lycka, förutom mot VIK) har VIK en form av lättare matchboll på onsdag.

VIK möter jumbon Södertälje hemma och spelar man som i afton finns mycket stor chans till seger där. Löven och andra sidan möter Mora borta, som tappade 4-0 till 4-5 mot Modo ikväll. Räkna med att Mora inte vill bjuda på något sådant igen.

PUCKLIGAN:

5. Mikael Frycklund

4. Niklas Lihagen

3. Fredrik Johansson

2. Henrik Lundberg

1 Douglas Alenbring

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"836332615397437440";s:5:"pDate";s:19:"2017-02-27 21:50:08";}}";

1 Kommentar

  1. Miko

    Vilken blytung seger och vilken rysaravslutning det sannolikt lär bli. Jag tror att Vik slår Södertälje men samtidigt tror jag att en heltaggad Björklöven slår Mora som bara har tankarna på den stundande allsvenska finalen. Man kan dock hoppas att Mora kan ge Vik en hjälpande hand och åtminstone ta 2 poäng, tar Vik tre så kommer man ligger tre eller fyra poäng före den avslutande matchen och då blir den bara av akademisk betydelse. Men jag tror dock att Björklöven som har varit bra på bortaplan kan rubba en omotiverad Mora. I så fall har vi en ångestfyll match uppe i Luleå på fredag hur Viks match mot Södertälje än slutar. Skulle verkligen vara riktigt bra gjort ifall man undvek kval med tanke på hur det såg ut fram till nyår. Undviker man kval kan man i lugn och ro bygga inför nästa säsong och då tror jag att man kommer att vara högre upp och slåss, förutsatt att man behåller spelare man behålla vill och spetsar till med några nyförvärv, kanske några fynd likt det Karlskoga gjorde, billigt men riktigt bra.

Tweets

Mackan - AvatarkonstprojektetMackan

@Danneunplugged NJ hade verkligen kul med våra pengar.. Williams hade väl nå liknande också tror jag VIKfancentral skrev ocksö

SvaraRetweetFavorit
VästeråsSporten - AvatarVSportenVästeråsSporten

@VIKFanCentral Lite en in, en ut?

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@VSporten Utveckla, är för seg att hänga med! ;-)

SvaraRetweetFavorit
VästeråsSporten - AvatarVSportenVästeråsSporten

@VIKFanCentral Behövs inte ett snille här va. Svaret står ju skrivet 😉

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto