Inför Sundsvall med ”Kinis” & Lidström: Kan Dahlbom visa att debuten inte var någon ”one-hit-wonder”?

Senast flög VIK och Borgman förbi ett stillastående Sundsvall i Västerås. Räkna med ett motiverat Sundsvall denna gång.  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

På lördagseftermiddagen återvänder VIK till Sundsvall för första gången sedan 2012. I hemmalaget finns västmanlänningarna Markus Kinisjärvi och David Lidström som nog båda inte skulle tacka nej till att få ”göra en Mylläri” kanske.

David Lidström var riktigt bra sista matcherna i VIK för länge sedan och önskar kanske att han kan göra lite av en Mylläri. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Kinis har gjort det ok med 2+8 (inklusive en fempoängare i Oskarshamn) på 18 matcher och 51 % vunna tekningar med +1. Lidström har varit mer anonym med 1+3 på 18 matcher, inte någon fantastisk utveckling för backen som jag ansåg vara en av VIK:s bästa spelare i kvalserien våren 2008.

Sundsvall kommer från en straffseger mot Vita Hästen och medelpadingarna har förstärkt med två andra spelare med lite halvtråkiga utvecklingskurvor, nämligen bröderna Ahlström. Laget har också fått bättre kontakt med lagen ovanför negativa kvalstrecket.

Enligt rykten var det huggsexa mellan VIK och SSK om Dustin Johner och Ahlströmmarna inför förra säsongen. VIK drog onekligen vinstlotten där. Men kanske kan Ahlströmmarna hitta formen från AIK-tiden, då de såg ganska solida och pucksäkra ut på SHL-nivå.

Markus Kinisjärvi har stått på tillväxt några år nu i Sundsvall nu och har gjort framsteg, men frågan är om han kan slå noteringen på 9+13 från debutssäsongen i VIK? Knappast en spikrak utvecklingskurva, är dock fortfarande bara 23 år. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

I VIK-lägret kan vi efterklokt konstatera att Marcus Dahlbom får chansen en match för sent efter att en till synes sliten Fransson inte gick att känna igen borta mot AIK senast. Då blev det faktiskt en av de största förlusterna de senaste åren, hela 1-6, även om det inte speglade matchbilden.

Senast VIK mötte Sundsvall hemma var det klasskillnad och då var Kinisjärvis lagkamrater mycket bleka. Så svaga kan knappast de blåa vara igen på lördagseftermiddagen.

Det ska bli högst spännande att se om Dahlbom visar att superdebuten och nollan borta mot Vita Hästen senast inte var någon tillfällighet. En gång är ingen gång, men två gånger är något…

1 svar

  1. Ulho skriver:

    Idag fick Dahlbom, lika lite stöd av backarna som Fransson har fått under hösten, verkar vara ett backproblem inte att frallan har varit trött i de sista matcherna!