Scout om Leksands nye Patrick White: ”En av de märkligaste utvecklingskurvor jag någonsin har stött på”

Leksand har laddat upp med KHL-meriterade forwarden Patrick White. Centralen fick en fyllig scoutrapport om den senaste importen till Allsvenskan från en scout med NHL-meriter:

– En av de märkligaste utvecklingskurvor jag någonsin har stött på, faktiskt. Såg honom flera gånger i den slovakiska ligan. För två år sedan såg han mycket bra ut där.

– Förra året splittade White mellan Slovan (KHL) och Banska Bystrica i Slovakien. Var då inte riktigt lika bra, men fortfarande ok. Kan spela både C och W. Bra storlek, bra arbetsmoral i båda riktningarna, bra fötter. Slovakiska ligan är mycket dålig men han såg bra ut ändå.

– I Graz nu senast var han däremot plötsligt riktigt svag. Såg faktiskt ut som en helt annan spelare – mindre (!) och mycket långsammare. Kunde inte generera något framåt och var helt ur gängorna. Men – resten av laget såg lika svaga ut, tränaren var inte bra där innan han fick sparken.

– Nu med en ny tränare har Graz vunnit sex matcher i rad, hela laget verkar lättat. Den nye tränaren hade inget dåligt att säga om White, men han var tvungen att låta en import lämna. Jag skulle kunna slå vad om att White också skulle se bättre ut nu under annan coach.

– Den tidigare tränaren i Graz lät honom att träna 07.00 på morgonen eftersom han trodde att han var dåligt tränad.

– Om White kan hjälpa Leksand vet jag inte, hoppas bara att han spelar som i Slovakien och inte som i Graz. Men är värd en chansning för små pengar. Han har ju storlek/fysik (eller hade det?) och kan åka skridskor, säger denna scout.

***

Nu har Björklöven och Leksand gjort intressanta forwardsdrag på marknaden. Återstår att se vad NJ hittar på.