Niklas Johansson om Tjeckienresan & Björklövens Brock Trotter: ”Har inte tittat på den ex-VIKaren”

Som alla vet är Niklas Johansson i Tjeckien på scoutingresa, vilket även VLT uppmärksammat.

Först kommer vi in på Björklövens högoktaniga värvning av Brock Trotter, som direkt såg vass ut i Allsvenskan. Skulle varit något för VIK kanske, som behöver bredda och spetsa forwardssidan.

– Han var jäkligt dyr och det svävade lite frågetecken runt honom med tanke på hans skada tidigare – vilken nivå han är tillbaka på etc., säger NJ.

– Dock, är han som innan skadan är han riktigt bra, säger NJ.

Hur har scoutingresan varit?

– Jag har tittat efter spelare både för nutid och framtid, men det är dock inte aktuellt plocka in någon just nu .

– Som sagt, om något ska in så ska det vara jäkligt bra. Någon som jag vet levererar och klarar vårat system och då kommer det inte vara gratis. Så i dagsläget finns inget aktuellt i nutid.

Hur är nivån i Tjeckien annars?

– Nivån är väldigt varierande. Om man tar matchen mellan Chomutov -Trinec till exempel, så hade de haft väldigt svårt att slå oss då dessa lag inte spelar speciellt aggressivt i mittzon utan puck.

– De lever mycket på skills och är behov av yta med puck vilket de inte skulle få mot oss, säger NJ som samtidigt avslöjar att han inte tittat på ex-VIK:aren Tomas Hyka.

***

Gällande Brock Trotter var tydligen en tysk klubb mycket besvikna att han valde mycket mindre pengar för att få lira i Sverige. ”Han ville bevisa vad han kan i Sverige” säger den mycket initierade källan.

Sedan är det märkligt då två av Centralens toppkällor har två helt olika uppgifter på lön. En källa säger att Trotter fick 28 000 Euro skattefritt i Löven, en annan källa säger att priset var två-tre gånger högre.

Ger i alla fall en liten vink om spelet bakom kulisserna och hur olika uppgifter studsar runt även där.

2 svar

  1. Gizzo skriver:

    Ajaj NJ, inte sällan han ursäktar med detta. Vi känner igen det nu nu som ursäkt för hans risiga scouting, Trotter har gjort succé direkt! 2 assist nu senaste matchen för löven….

  2. Lars skriver:

    Inte första gången NJ uttalar sig om att en spelare skulle vara dyr som går till ett annat lag. Verkar satt i system 🙂
    Trotter hade varit grym med Williams. Klass!