Inför Umeå

Idag rullade spelarbussen från Rocklundas parkering mot Norrland och Umeå där VIK Hockey kommer att delta i årets försäsongsturnering. 

2011 spelade VIK Hockey försäsongsturnering i Leksand och gick segrande ur cupen där även Leksand, Örebro och Oskarshamn deltog. 2012 spelades försäsongsturneringen i Finland där TuTo och HC St. Petersburg deltog och även där gick VIK vinnande ur den tämligen prestigelösa cupen.  2013 är det dags igen att dra norrut och den här gången spelas matcherna i björkarnas stad Umeå där VIK matchar mot nykomlingen Björklöven på fredag och mot vinnaren från matchen Asplöven-Vasa Sport, på lördag.

     Brady Leisenring är tillbaka efter skada.    Foto: Rune Åhlén

Björklöven som varit ner och harvat i de lägre ligorna under en tid ska bli spännande att se. Med nyförvärv som Mats Lavander, Kim Karlsson och Andrew Raycroft  blir nog laget att räkna med. En rolig detalj är att bara ca 5-6 av laget spelare härstammar från södra Sverige… resten är norrländska produkter. Laget blir onekligen spännande att se och kommer nog inte bli någon slagpåse i årets serie.

I morse gick i vilket fall bussen från Västerås norrut. Sedan matchen mot Leksand har nya kedjeformationer har bildats för att producera framåt samtidigt som truppen gnuggat hårt, både fysiskt och taktiskt på hemmais för att konservera försvarsspelet. Dessutom så är Brady Leisenring tillbaka från skadelistan och därmed är hela truppen tillgänglig för spel igen.

Platsen som blivit vakant sedan Jeancarlo Ilurio försvann har inte tillsats än, men den som väntar på något gott… ( även om folk börjar bli otåliga nu). En person som av naturliga anledningar har otroligt bra källor och därför har bra insyn i laget är ju Johan Tahlberg som skrev i sin VLT-blogg att  ”.. jag vet att marknadssidan minst besökt ett företag och frågat om mer pengar eftersom man har en tung värvning på ingång. Jag har hört att både en svensk och kanadensisk spelare finns med i bilden men att båda två kostar för mycket…”

Observera att matcherna går att se live, via Björklövens hemsida.

 

Kinisjärvi har fått mycket positiv kritik under försäsongen… lossnar det ordentligt för Kinisjärvi nu ?

Laguppställningen, saxad från VIK.se

Laguppställning:
Fransson (Boltshauser)

McArdle-Romano-Schmutz
Frisk-Mitell

Bergquist-Kinisjärvi-Leisenring
Helmersson-Björklund

Weiskog-Frycklund-Pettersson
Lindh-Emmerdahl

Mårtensson-Söderkvist-Jonsson

Extra Forward/Back
Svedlund Larsson

5 svar

 1. Marcus skriver:

  haha oj jäklar vilken uppståndelse de blev här då.. de jag menar att oavsett vem de är så är det tämligen respektlöst att stava så jävla fel på ett namn, min åsikt iaf

 2. Marko skriver:

  Marcus!!! Oh nooo… Jag skrev fem och inte VEM! Skjut mig!

 3. Matte skriver:

  Marcus:
  Var med om samma sak för ett tag sedan.
  Läste en bok MEN på näst sista sidan stavade författaren fel på ett namn; läste inte klart boken.
  Skärpning Mankell! Han heter Kurt inte Skurt…

 4. Marko skriver:

  Marcus? Allvarligt? Det är bäst du gräver ner dig under en sten och ligger kvar där länge! Orka lägga ner energi på ett felstavat namn? Som språkpolis lär du va rätt upptagen nuförtiden..

  Schangiorno Italilurio är historia så fem bryr dig?!

 5. Marcus skriver:

  någon som missat att göra läxorna? Riktigt pinsamt att stava så fel på ett namn.. Jeancarlo Ilurio?? Giancarlo Iuorio, skärpning! De brukar vara bra läsning men detta var ett undantag