Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Inför Västerås-Asplöven: Barncancerfonden stöttas när gänget från Haparanda gästar

Fredrik Johansson

Mitt i all OS-hysteri ska det spelas allsvensk hockey i ABB Arena. Västerås möter Asplöven för sista gången för den här grundserien och med tanke på lagens tidigare möten innehar Västerås en minimal fördel.

Efter den senaste svettiga matchen mot Djurgården kan Västerås fortsatt titulera sig som serieledare. Övriga resultat gick även med de gulsvarta vilket ledde till ett större poängavstånd ner till toppkonkurrenten Karlskoga, som nu infinner sig på ett avstånd på fyra poäng.

Matchen som nu väntar är Aspolöven på hemmaplan. Senast Västerås tog emot just gänget från Haparanda blev det en klar seger med tre mål mot ett. Totalt så står det 2-1 i inbördes möten, med fördel Västerås. Den vetskapen gör det en aning mer lugnande inför kvällen då känslan är att det var ett tag sedan VIK visade upp ett spel motsvarande deras tabellplacering. Senast mot Djurgården var spelet återigen sågat men effektiviteten fick sig ett ordentligt plus. Turligt nog är att säsongens upplaga av VIK har något som tidigare upplagor inte har haft, marginalerna på sin sida. Dessa marginaler har mynnat ut i ett stort antal poäng vilket gjort att placeringen är vad den faktiskt är. Det är även dessa marginaler som gör att hockeyexperter faktiskt tror att Västerås kan komma att bli ett lag att räkna med även i kvalserien.

Ett lag som inte har haft marginalerna med sig på senare tid är Asplöven. Innan deras uppehåll som varat i hela tolv dagar (!) gick de igenom en smärre formsvacka. Det blev fyra raka förluster innan uppehållet inträdde och nu hoppas tränare Per Kentä att laget ska hitta tillbaka till formen man hade efter juluppehållet, då man vann mot just Västerås. Kentä meddelar till Aspolövens egen hemsida att laget under uppehållet samlat ny kraft och fått tillbaka spelare från skadelistan. Den enda spelaren som står som frågetecken är forwarden Emil Lundberg.

Om ni letar efter ett skäl till att gå och se kvällens match kan jag ge er ett på en gång. Kampanjen ”Hockey of hope” äger kraft vilket innebär att en del av biljettintäkterna kommer gå oavkortat till barncancerfonden. Det är skäl nog för att gå på just denna match.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:72:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/07/Fredrik-Johanson.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Tack. Bra jobbat Micke. 🏒

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@LennartGotlin Hälsena och handled. Täckte också något skott då han skadades. Ansiktsskador. Men ska inte vara någr… https://t.co/iaKxCXJDwS

SvaraRetweetFavorit
#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Vet du vilka skador han har haft? För som John Fischer skriver så har han haft några som har stoppa… https://t.co/IGb77FvSl7

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@VIKFanCentral Intresserat med en så utförlig rapport

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto