Inför Västerås-Karlskrona: Chans till förlängd segersvit när Karlskrona kommer på besök

Fornataro jublar Timrå

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Efter en bra bortamatch i Ängelholm har Västerås fortsatt privilegiet att titulera sig serieledare. Ikväll gästar tabellfyran Karlskrona ABB-arena vilket ger möjlighet för Västerås att dra ifrån ytterligare.

Lördagskvällen slutade till slut gott efter att trotjänaren Marcus Söderkvist klivit fram och avgjort matchen med sitt första mål för säsongen. Försvarsspelet var dock det som lämnade mer att önska efter att två mål släppts in i numerärt underläge.

Blickarna riktas nu framåt, och Karlskrona är nästa motståndare att besegra i jakten på kvalserien. Utgångsläget inför matchen ser ut som följer; Västerås innehar 89 poäng och förstaplatsen medan Karlskrona går att finna några placeringar ner med 82 poäng. Det innebär att Västerås har ett guldläge att göra avståndet ner till fjärdeplatsen en aning betryggande.
Det finns ett par saker som ger Västerås en mindre fördel på förhand. Den första är att de två senaste mötena lagen emellan har slutat med VIK seger, en av dessa har varit på hemmais och väger lite extra tungt. Att gulsvart alltid haft det lättare att tagga till mot bättre motstånd, får ses som den andra fördelen. I en intervju till VIKs egen hemsida lyfter tränare Fagervall fram en tredje sak som talar för Västerås, och det är farten som laget just nu har. En fart som genererat i fem raka segrar.

Gästande Karlskrona ser ut att, efter en tuff period, vara på rätt spår igen. Det blev senast seger hemma mot Oskarshamn då man fick igång målskyttet rejält med hela fem puckar i nät. Att anmärka är att det var på hemmais man vann, på bortais har man fortfarande inte vänt trenden. Laget har inför matchen tre raka bortaförluster, dock fick man med sig en poäng och en god känsla när man senast spelade borta. Där var gänget från Blekinge stundtals dominerande med bra press på motståndet Malmö. Samma press räknas Karlskrona ha ikväll då Janne Karlsson, enligt Karlskronas sida, rustat sina mannar för att kriga fullt ut i varenda situation. Allt för att ta tre poäng.

Det finns fortfarande en chans att åka till ABB-arena och se ett serieledande lag. Jag tänker ta den chansen och förhoppningsvis är vi många som gör det. Med ett bra publiktryck i ryggen kan laget förhoppningsvis fortsätta sitt segertåg.

1 svar